Anasayfa » Özel Eğitim Hizmetleri » Kurum ve Kuruluşlar, Eğitim » İSTANBUL Özel Eğitim Hizmetleri » Özel Avrupa Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi

Özel Avrupa Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi


Esenşehir Mh. Cengizhan Sok. No:2 Ümraniye, İstanbul Türkiye

Telefon1: 02164150200

Telefon2: 02164150204

Fax:

Web: www.avruparehabilitasyon.com

Sponsorlu Bağlantılar

Firma Kuruluş Yılı:2007
Çalışan Sayısı:17 (Yönetici:0 | Memur:0 | İşçi:0
Dış Ülkelerle Bağlantıları:

Dünyada 600 milyon engellenmiş yaşamaktadır. Ülkemizde de 8.5 milyon insanımızın engellenmiş olduğu tahmin edilmektedir. Aileleri ile birlikte değerlendirdiğimizde toplumun yaklaşık dörtte biri engellenmişlik sorunları ile karşı karşıyadır. Bu insanlarımız tanı aldıkları aşamadan itibaren sağlık, özel eğitim, kaynaştırma, habilitasyon, mesleki eğitim ve istihdam sorunlarıyla mücadele etmek zorunda bırakılmakta ve yurttaşlık haklarını kullanamamaktadırlar. Oysa AB ülkelerinde engellenmiş bireyler ve ailelerinin, uygun sağlık, eğitim, habilitasyon ve sosyal destek programları ile topluma adaptasyonları sağlanmıştır.
Biz de ülkemizdeki zihinsel engellenmiş çocuklarımızın ve ailelerinin sorunlarına çözüm bulmak amacıyla Özel Eğitim Uzmanı, Hekim ve Çocuk Gelişim Uzmanından oluşan bir kurucu ve uzmanlardan oluşan eğitici kadro ile Avrupa ülkelerinde uygulanmakta olan eğitim konseptleri doğrultusunda Avrupa Rehabilitasyon Merkezi projesini hayata geçirmiş bulunuyoruz.
Her engellenmiş çocuğun, diğer çocuklar gibi yasa ve yönetmeliklerle belirlenmiş hedefler doğrultusunda eğitilmeye ve yetiştirilmeye hakkı vardır ve eğitim en temel vatandaşlık hakkıdır. Bu temel ilkeden hareketle amacımız, zihinsel engellenmiş çocukları kendini ifade edebilir, kendi ihtiyaçlarını karşılayabilir ve bağımsız olarak kendi yaşamlarını sürdürebilir, toplumda bağımsız işlevde bulunabilir hale getirmektir.


Ürün ve Hizmetler

AREM Avrupa Rehabilitasyon Merkezi; Otizm Spektrum Bozuklukları (OSB), Motor-Mental Retardasyon, Down Sendromu, DEHAB, Öğrenme Güçlüğünü kapsayan Zihinsel Engellenmiş çocuklarımıza Avrupa standartlarında eğitim olanağı sağlamak, nitelikli eğiticiler yetiştirmek, aile eğitim programları hazırlamak ve engellenmişlerin sorunlarına yönelik projeler üretmek amacıyla kurulan sosyal bir proje kuruluşudur. Bu doğrultuda engellenmiş çocuklarımıza doğru tanı koymak, bireysel özelliklerini tespit etmek, bu özelliklerine uygun eğitim programları hazırlamak ve Avrupa’da yaygın olarak kullanılan Motopedik Terapi ve Duyusal Entegrasyon (Sensory Integration) Terapi yöntemlerini yaygınlaştırmak ana hedeflerimizdir. Bu amaçla zihinsel engelli çocuklarımıza doğru tanı koyma, bireyselleştirilmiş eğitim programı oluşturma, yoğun bir aile danışmanlığı hizmeti verme ve bu alanda eğiticiler yetiştirmeyi planlamaktayız. Proje Dr. Hasan Güventürk ve Çocuk Gelişimi Öğretmeni Dilek Güventürk tarafından uzman bir kadro ile birlikte yürütülmektedir.

#rehabilitasyon merkezi #rehabilitasyon #arem rehabilitasyon #fizyoterapi rehabilitayon #avrupa rehabilitasyon


Benzer Firmalar