Anasayfa » Halı kilim » Mobilya ve Dekorasyon » MALATYA Halı kilim » METİN HALI YIKAMA FABRİKASI

METİN HALI YIKAMA FABRİKASI


yeni (çavuşoglu) sanayi sitesi 7. cadde 17.sok no:3

Telefon1: 0422336333

Telefon2: 0532601784

Fax: CEP2:05354178352

Web: METİNHALİYIKAMA.COM

Sponsorlu Bağlantılar

Firma Kuruluş Yılı:2004
Çalışan Sayısı:12 (Yönetici:3 | Memur:2 | İşçi:7
Dış Ülkelerle Bağlantıları:

Evlerinizi süsleyen ve de pek de ucuz olmayan ev halılarımız , evde veya bilinçsiz temizleyiciler tarafından uygulanan yanlış temizlik işlemleri sonucu hem sağlık hem de halı kalitesi açısından olumsuz sonuçlar yaratmaktadır. Evde yapılan silme veya yıkama işlemlerinde , halı yüzeyinin parlak görünümü yanıltıcı olabilir. Çünkü halı yüzeyindeki kirlerin dibe itilmesiyle geçici ve yanıltıcı bir parlaklık elde edilmiştir . Bununla birlikte halının tam kurutulamaması halı dokularının günden güne zayıflamasına , hatta zaman içinde kopmasına neden olabilir . Ayrıca nemin etkisiyle de , sağlık açısından tehlikeli olan mikroorganizma faaliyetleri için uygun bir zemin hazırlanmış olur. Bunların önlenmesi ve kalıcı bir temizlik için , halı , yıkama esnasında çeşitli işlemlerden geçirilmesi gerekmektedir . 4 yıllık tecrübesiyle , firmamızda yapılan tüm işlemlerdeki temel prensip , halının ; hijyeniği , kalıcı güzel bir görünüme sahip olması ve en önemlisi halının ömrünün uzatılmasıdır.
ÖNERİLERİMİZ:
Halılarınızı oto yıkamalarda bilinçsizce yıkatmayınız. Çünkü halılarda hijyenik koşulların sağlanamayacağı ve geç sürede kuruyacağı ve iyi durulanamayacağı bir gerçektir. Islak halı çabuk bir şekilde kurutulmaz ise dokudaki su zaman içinde çürümeye neden olup halınızın ömrünü kısaltacaktır.
Halı temizliğinde karşılaştığımız sorunların başında, yerinde halı yıkama makineleri ile yıkanan halıların bir süre sonra çürüyüp kullanılamaz hale gelmesidir. Bol suyla yıkanan halıların kirleri ve tozları santrifüje edilmemesinden dolayı uzun süre kuruyamaması neticesinde dibe çöker. Halınız yüzeyden temizlenmiş gibi görülse de sıhhatli olmamakla birlikte halınızın ömrü kısalmaktadır.
Halınızı silkelemeyiniz ve çırparak temizlemeye çalışmayınız. Uygun periodlarda elektirikli süpürgeyle zorlamadan süpürünüz. Halınızı asla silerek temizlemeye çalışmayınız. Ev tipi makinalarla yapacağınız ara temizliklerde yıkamadan sonra durulama yapınız.
Herhangi bir leke oluştuğunda lekeye mümkün olduğunca kurutmadan ancak profesyonel bir firmanın vereceği bilgi doğrultusunda müdahale ediniz. Sivri ayaklı eşyaları halı üzerine mümkün olduğunca koymayınız. Halınızı güneş ışığına direk maruz bırakmayınız.Mümkünse 2-3 ayda bir yönünü değiştirerek kullanınız.
Uygun zamanlarda ara temizlik yapmanız,halınızın hiç profesyonel temizlik istemeyeceği anlamına gelmez.Normal kullanımdaki bir halı temiz bile gözükse ortalama 7-10 ay arasında profesyonel bir firma tarafından temizlenmelidir. Alkollü içki Şampuanlayıp durulayın,çıkmazsa beyaz ispirtoyla tekrar siliniz
Ayakkabı boyası Tinerle siliniz.Çıkmazsa beyaz ispirtoyla silip durulayınız
Çay,kahve lekesi Şampuanla siliniz.Çıkmazsa %15 amonyaklı su ile siliniz
Çikolata lekesi Suya % %amonyak ilave edip siliniz.Şampuanla silip durulayınız
Çiklet lekesi Kazıdıktan sonra perkloretilen veya tinerle tamponlayıp siliniz
Çimen lekesi Beyaz ispirtoyla siliniz.
İlaç lekesi Perkloretilenle siliniz.Çıkmazsa % 10 amonyaklı su ile siliniz


Ürün ve Hizmetler


# # # # #