Anasayfa » Filtre sanayi » Metal ve Yan Sanayi » KIRKLARELİ Filtre sanayi » NNT BOR ANONİM ŞİRKETİ

NNT BOR ANONİM ŞİRKETİ


seçkinler sitesi

Telefon1: 02882129192

Telefon2: 05326008938

Fax: 02882129192

Web: www.borpower.com.tr

Sponsorlu Bağlantılar

Firma Kuruluş Yılı:1.12.2006
Çalışan Sayısı:30 (Yönetici:0 | Memur:0 | İşçi:0
Dış Ülkelerle Bağlantıları:

Sürtünme, Tıkanma ve Korozyon Otomotiv Sanayinin ve Endüstriyel is makinelerinin en önemli sorunları arasında yer almaktadır. Bu Faktörler Motor ve Makinelerin Verimini - Ömrünü büyük ölçüde etkileyerek Enerji kaybını ve yakıt tüketimini artırmaktadır.

Olağanüstü özellikleri bulunan ve NNT Ar-Ge tarafından üretilen ileri teknoloji ürünleri, bor elmas tozu (MCDP) ve nanobor, Metal yüzeylerde oluşan sürtünmeyi, aşınmayı ve korozyonu düzenli olarak azaltır. Bu özellikleri, hammadde fiyatlarının yüksek olduğu günümüz şartlarında maliyet avantajları sağladığı gibi cevre kirlenmesini de azaltarak, doğaya katkıda bulunmaktadır.

Piyasada sürtünme, aşınma ve korozyon azaltıcı çeşitli ürünler bulunmaktadır, örneğin sıvı yağlayıcılar, kati yağlayıcılar yada kombinasyonlu hibrit yağlayıcılar. Yağlayıcıların en önemli görevlerinden birisi, sürtünen parçaların temasını engellemek amacıyla hareketli parçalar arasında bir katman oluşturup sürtünme ve aşınmayı azaltmaktır. Buna ilaveten soğutma, aşınmaları sıvama, korozyonları engelleme yada çalışma gürültüsünü azaltmak gibi özellikler sunabilir.

Belirtilen bu özellikleri pratikte birleştirmek o kadar kolay değildir. Çok hassas cilalanmış yüzeylerde bile yağlayıcı tabakayı kesen pürüzler vardır. Motorun çalışmasıyla kopan bu metal partikülleri nem, kir ve yağlayıcının kendisiyle etkileşime girerek korozyonel asitlere dönüşebilirler. Bu asitler metal parçalardaki aşınmayı ve yıpranmayı daha da körüklerler. Bu öncelikle kimyasal yağ ve kimyasal yağ katkılarının bir problemdir çünkü bu tür ürünlerdeki aktif maddeler yüksek basınç ve isinin da etkisiyle özelliklerini kaybederek ortamda negatif bir etki oluştururlar.

Bu yüzden ideal bir yağlayıcı, kimyasal etkileşime girmeyen ve büyüklükleri Nanometre boyutunda (1-10nm) olan aktif maddeler içermelidir ki pütürlü yüzeyleri sürekli düzleyebilsin. Bununla birlikte bu nano parçacıklar, kendi aralarındaki sürtünmenin az olması için, yüksek bir sertliğe sahip olmalıdırlar. BORPower® içerdiği MCDP ile, tam bu istenilen özelliklere sahip bir nano yağlayıcı katkisidir. BORPower® kullanımıyla sürtünen parçaların yüzeyleri, pahalı işlemlere gerek kalmadan, tam olarak sıvanır.

Oldukça azalan sürtünmeyi daha da aşağılara çekmek mümkündür. Düşünün ki bir dolap itmek istiyorsunuz. Altına yağ sürseniz bile bu dolabı itebilmek için bayağı bir güç harcamanız gerekmektedir. Burada tekerlekli bir araç isinizi çok daha kolay görmenizi sağlar. Bu düşünceyi, NNT yine nano parçacıkları ile gerçekleştirdi. Yüzey kaplamasından arta kalan nano parçacıklar, bilye yatağında bulunan bilyeler gibi, sürtünen parçalar arasında yuvarlanırlar. Nanobor kullanılması da bu etkiyi güçlendirerek, ideal bir tribosistemi ortaya çıkarır. Bundan dolayı hareketli parçalar arasında minimum sürtünme.

Konuyla ilgili BORPower® S-250, BORPower® S-600 ve BORPower® GBX sayfalarımızda, BORPower® ürünlerinin performans ve kalitesine, sunduğu faydalara ve etki tarzına bakabilirsiniz.


Ürün ve Hizmetler


#bor #motor koruyucu #nanoteknoloji #nnt #yakıttasarrufu


Benzer Firmalar