HIZTAŞ OTOMOTİV


Gümüştepe mah. Nilüfer cad. no: 103

Telefon1: +90 222 225 20 61

Telefon2: +90 224 486 60 17

Fax: +90 222 225 20 61

Web: www.hiztas.com.tr

Sponsorlu Bağlantılar

Firma Kuruluş Yılı: 1984
Çalışan Sayısı:168 (Yönetici:15 | Memur:3 | İşçi:5
Dış Ülkelerle Bağlantıları:Yurt Dışına Açılma Konusunda 2008 de Büyük Hedefler üzerindeyiz.

1984 yılında yedek parça ithalat ve toptan satış amacı ile Yeni Yalova yolunda kurularak faaliyetine başlamıştır.

SCANIA, VOLVO, DAF, TIR araçlarının diferansiyel dişli aksamlarının ithalatını yaparak Türkiye’de pazarlamıştır.

1985 yılında Orhaneli yolu eski Misi köyü girişinde 7000 m2 alanın 5000 m2 kapalı üretim ve yönetim bölümleri ile VOLDO, DAF, SCANIA, MERCEDES TIR araçlarının çamurlukları, ön tamponları, far çerçeveleri, akü kapakları, cam siperliği ve üst rüzgarlıkları gibi muhtelif 200 çeşit kaporta aksamı parçalarının üretimi için kalıpları yapılarak üretilmiş ulusal ve uluslar arası pazarlara sunulmuş ve geliştirilmiş ürün kalitesi ile artan talepler doğrultusunda ürün sunmaya devam etmektedir.

1990 senesinden itibaren çift ve tek katlı otobüslerin çalışmaları ile yapılan kalıp imalatları ile VOLVO, DAF, SCANIA, NEOPLAN, IVECO otobüslerinin ve MB 800 minübüslerinin iç torpido, göğüs, ön tampon, far çerçeveleri, ön üst bombeleri, üst tavanlar, arka sırt ve arka tamponlar v.b. muhtelif parçalar üretilerek yedek parça olarak ulusal ve uluslar arası pazarlara sunulduğu gibi :

TEZELLER Karoseri Otomotiv Ticareti


GÜLERYÜZ Karoseri Otomotiv A.Ş.


BORONKAY Karoseri Otomotiv A.Ş. firmalarına verilerek otobüs imalat ve montaj üretimlerinde kullanmaktadır.


1996 yılından itibaren :


OTOYOL A.Ş. ’ne Space cap / Top Sleeper (Şöför üst yatağı)


TOFAŞ A.Ş. ’ne şöför balistik koruma paneli gibi firmalara özel parçalar imal edilerek bu firmaların ürettikleri ticari araçlara monte edilerek kullanılmaktadır.


Hıztaş üretim şirketi haricinde 1996 yılında TIR, kamyon parçaları pazarlama şirketi olarak HIZLITÜRK San. ve Tic. Ltd. Şti. kurulmuş, 1997 yılında da otobüs parçaları pazarlama şirketi olarak da HIZTEZ San. ve Tic. Ltd. Şti. kurulmuş ve faaliyetlerini sürdürmektedirler.



1998 yılında MERCEDES Has Otomotiv A.Ş. ‘ne MB 800 5 tonluk kamyonun şöför mahalli, üst tavan, sağ / sol ön çamurluk, ön panjur, ön tampon, sağ / sol sinyal yuvaları, iç torpido döşemesi gibi parçalarda değişiklik tasarımı yapılarak üretilen parçalar kamyonun montajında kullanılmaktadır.


2000 yılında Türkiye’nin büyük kuruluşlarından B.M.C. Sanayi ve Ticaret A.Ş. ile yapılan görüşmelerden sonra anlaşmalı yan sanayicisi konumuna gelerek, dünyaya otobüs, minibüs, kamyon grupları ile satış konusunda uzman olmuş B.M.C. firmasında kendi üretim uzmanlığımızla yedek parça endüstrisinde çalışmaya başlamış ve halen en üst seviyede devam etmektedir.


2004 yılı içerisinde yine B.M.C. / Çukurova grubundan ÇUMİTAŞ – Çukurova Makine İmalat ve Ticaret A.Ş. ile iş makinaları iç trim polyester yedek parça üretimi ve PVC thermoform kaplaması konusunda anlaşılarak anlaşmalı yan sanayicisi konumuna gelmiş ve halen çalışmalarımız üst düzeyde olmaktadır.


2005 yılı itibari ile Türkiye Lokomotif ve Motor Sanayi A.Ş. ile yapılan ikili görüşmeler sonucunda T.C.D.D. ‘na bağlı TÜLOMSAŞ A.Ş. ile lokomotif ve Vagonların yenileme revizyon işle


Ürün ve Hizmetler

otomotiv yan sanayi. otobus kamyon karoseri. lokomotif ve vagon bakım onarımı

#Otomotiv Sanayi #Lokomotif Bakım onarım #Vagon bakım onarım #Otomotiv yan sanayi #


Benzer Firmalar