yavuz kardeşler


yavuz kardeşler

Telefon1: 474 4138013

Telefon2: 5324664322

Fax:

Web: yavuzkardeslerayakkabi.tr.gg

Sponsorlu Bağlantılar

Firma Kuruluş Yılı:1995
Çalışan Sayısı:10 (Yönetici:0 | Memur:0 | İşçi:0
Dış Ülkelerle Bağlantıları:

MEŞ HUR KARS BALI VE ÖZELLİKLERİ:
Tamamen Organik:

“Kafkas Arısı Çiçek Balı” olarakta bilinen Kars balı, Kars`ın mera ve yaylalarında doğal olarak yetişmekte olan yüzlerce çeşit polen ve nektar kaynağı çiçekten üretilmektedir.

Yöremizde tarımsal amaçlı ilaçlama ve gübreleme de olmadığından, üretilen bal tamamen doğaldır. Bunun ispatı da son derece kolaydır. Çünkü bilindiği gibi Kars ve yöresinde ekonomik değeri olan hiç bir tarım ürünü üretilmemektedir. Bunun sebebi ise İlklim koşullarından kaynaklanmamaktadır. Dünyanın en verimli toprağı olan Çernozyum toprağına sahip olan Kars yöresinde ne yazık ki yazın dahi sıcaklığın eksi (-) seviyelere ulaşması yani don olayının olması, bölgede tarımın yapılmasına engel olmaktadır. Tabii ki bölgemizde tarımda yapılmaktadır, fakat bu hayvancılığa bağlı tarımdır. Bölgede yetiştirilen tarım ürünleri Buğday-Arpa ve Yulaf dışına çıkmamaktadır.

Bilindiği gibi bu bitkiler içinde ilaçlama v.b teknikler yapılmamaktadır. Çünkü gerek yoktur. Buda bölgenin yeşil bitki örtüsünün tamamen organik olduğunun bir göstergesidir. İşte bütün bu sebeplerden dolayıdır ki KARS Balı tamamen organiktir, yani naturel doğa ürünüdür.



Kafkas Arısının Özelliği:

Sadece Kars ve bölgesinde bulunan Kafkas Arı Irkı da, Kars balının bu kadar güzel olmasını sağlayan belki de en önemli etkendir. Bu arının temel özelliği ise dil uzunluğudur.7,2 mm dil uzunluğu ve çalışkan bir arı ırkı olan Kafkas arısı, bu sayede derin tüplü çiçeklerin de nektarlarından yararlanabilmekte ve dilinin diğer arı ırklarından 3 mm daha uzun olması sebebiylede yaptığı balı diğer ballardan üstün kılmaktadır. Kafkas arı ırkı dünyada ekonomik değere sahip çok önemli dört arı ırkından da birisidir.

Yüksek yörelerin bal olan Kars Balının bir diğer özelliği ise çabuk kristalize olmasıdır. Kristalize olmuş krema şeklindeki bu yapısı,Kars balının değerini bilenlerce aranan bir diğer özelliğidir. Beyaz ile amber rengi arasında değişen balımızın tadı leziz olduğu gibi boğazı da yakmaz. İşte bütün bu sebeplerden dolayıdır ki Kars balı aranan ve tercih edilen bir bal olma özelliğini taşımaktadır.





Balın Faydaları:

Bilindiği gibi bal, arıların çeşitli bitkilerden topladıkları özsulardan ürettikleri, kıvamlı,stabil, bol enerji veren ve aynı zamanda şifa verici özellikleri olan, besin değeri yüksek, tümüyle doğal bir gıda maddesi. Bal arıları 10 peteği doldurabilmek için 100 bin kilometre kanat çırpar ve yaklaşık 100 milyon çiçeğin nektarını emerler.

Çiçeklerdeki bal özünü alarak midelerinde çeşitli fiziki ve kimyasal reaksiyonlardan geçiren arılar, ardından bu salgıyı petek gözlerine koyarlar ve bu sıvını petek gözlerinde olgunlaşmasıyla da bal meydana gelir.

Bir besin maddesi olarak sofralarımızda önemli bir yere sahip olan balın enerji değeri son derece yüksektir. 100 gram bal, yaklaşık 325 kalori sağlar. Balın enerji değeri, içeriğinde bulunan yüksek dozda üzüm şekeri (dekstroz) ve meyve şekerinden (levüloz) gelir. Bal ayrıca ka


Ürün ve Hizmetler

şarküteri canlı hayvan ayakkabı

#bal kaşar #kars canlıhayvan #kars bal kaşar #sarıkamış bal kaşar #ayakkabı


Benzer Firmalar