Anasayfa » İnşaat sanayi » ANKARA İnşaat sanayi » ÖZTAŞ KOROZYON MÜHENDİSLİK- MÜHENDİSLİK, MÜŞAVİRLİK

ÖZTAŞ KOROZYON MÜHENDİSLİK- MÜHENDİSLİK, MÜŞAVİRLİK


P.K. 12 06810 ÇAYYOLU-ANKARA

Telefon1: 0312 242 09 27

Telefon2:

Fax: 0312 242 09 26

Web: www.oztaskorozyon.com.tr

Sponsorlu Bağlantılar

Firma Kuruluş Yılı:2001
Çalışan Sayısı:12 (Yönetici:2 | Memur:1 | İşçi:9
Dış Ülkelerle Bağlantıları:

ÖZTAŞ KOROZYON MÜHENDİSLİK MÜŞAVİRLİK LTD. ŞTİ.



FİRMA HAKKINDA


Doğada en düşük enerji seviyelerinde bulunan metal cevheri; hammadde, enerji ve yoğun emek harcanarak oksitlerinden arındırılır ve insanların kullanımına sunulur. Bu enerji seviyeleri yükseltilmiş metallerin çevreleri ile reaksiyona girerek doğadaki durumlarına dönme süreci korozyon olarak adlandırılır.

Korozyonun önlenmesi açısından üzerinde durulmaya değer çok önemli bir olgu vardır. O da, ilke ve kriterleri yeterince bilinen koruma yöntemlerinin isabetli seçimi ve başarı ile uygulanmaları halinde korozyon kayıplarının küçümsenmeyecek ölçülerde azaltılabileceği gerçeğidir. Korozyondan korunma yöntemlerini iyi tanımak ve bunlar arasından en uygun olanını seçerek kurallara uygun şekilde uygulamak etkin bir koruyucu bakım anlamındadır.

Korozyon, endüstrinin temel sorunu olarak gün geçtikçe önem kazanmakta ve korozyonla savaş kaçınılmaz bir zorunluluk haline gelmektedir; ancak korozyonun, metallerin doğada bulunan en düşük enerji seviyelerine dönme isteğinin sonucu oluşan doğal bir olay olduğu gözden uzak tutulmamalıdır. Korozyonu tam olarak yok etmek mümkün değildir. Korozyonla mücadelenin amacı, koruyucu önlemler alarak her türlü yapının işletme ömrünü mümkün olduğunca arttırmaktır.

Korozyon kontrolü ile uğraşan firmamız deneyimli mühendis personeli ile korozyon konusunda gerek yurtiçi ve gerekse yurtdışında faaliyet göstermektedir. Uluslararası NACE (National Association of Corrosion Engineers) ve Korozyon Derneği üyesi de olan firmamızın ayrıca ODTÜ, İTÜ ve GAZİ Üniversitesi ile işbirliği içinde yürüttüğü bazı çalışmalar da bulunmaktadır.

ÖZTAŞ Ltd. Şti. başlattığı ISO 9001: 2000 çalışmaları ile korozyon sektöründe kaliteye verdiği önemi göstermiştir. Malzeme temini ve spesifik teknik uygulamalar için korozyon konusunda tecrübeli yerli ve yabancı firmaların temsilciliğini de başarı ile yürütmektedir. Bu temsilciliklerin yanında epoksi ve poliüretan zemin kaplama uygulamaları, korozyon danışmanlıkları, eğitim programları ve seminerlerin verilmesi firmamız faaliyet alanları içerisindedir.

Şirket olarak Mart 2002 tarihinden itibaren Japon menşeili CHUGOKU PAINTS B.V.' nin endüstriyel boya grubunun temsilcisi olarak malzeme temini ve teknik uygulaması alanında hizmet vermekteyiz. Aralık 2002 tarihinden itibaren ise Amerikan TRENTON Co. firmasının korozyon direnci yüksek kimyasalları ile bant sargı sistemlerinin pazarlanması ve uygulanması üzerinde çalışmaktayız.

Firmamız genişletmekte olduğu makine parkı ile korozyon kontrolünde uygulanan boya, kaplama ve katodik koruma saha uygulamalarını da gün geçtikçe artırmaktadır. Bu konuda özellikle petrokimya alanındaki referanslarımız geleceğe daha umutla bakmamızı sağlamaktadır.

ÖZTAŞ ve ODTÜ KAYNAK TEKNOLOJİSİ VE TAHRİBATSIZ MUAYENE MERKEZİ işbirliğince ortak çalışmalar ve uygulamalar yürütülmekte olup ultrasonik muayene, endüstriyel radyografi, sıvı penetrant, parçacık muayene ve girdap akımları testi eğit


Ürün ve Hizmetler


# # # # #


Benzer Firmalar