Anasayfa » Muhtelif mal ve hizmetler » KOCAELİ Muhtelif mal ve hizmetler » POLİKAY Atık Yönetimi- atık, gaz

POLİKAY Atık Yönetimi- atık, gaz


Hacıhalil Mah. Adliye Cd. 1209 Sk. No:16/3 41400 Gebze

Telefon1: 262 644 27 21

Telefon2: 262 644 27 72

Fax: 262 644 92 99

Web: www.polikay.com.tr

Sponsorlu Bağlantılar

Firma Kuruluş Yılı:1995
Çalışan Sayısı:45 (Yönetici:5 | Memur:8 | İşçi:32
Dış Ülkelerle Bağlantıları:

Polikay Atık Yönetimi, Gaz, Mühendislik ve İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, 1995 yılında kurulmuş olup atık yönetimi konusunda belediyelerimize çözüm ortaklığı sunmaktadır.

POLİKAY Atık Yönetimi olarak düzenli depolama sahalarının projelendirme, kurulum ve işletilmesini üstlenmekteyiz.

DÜZENLİ DEPOLAMA ALANLARI
Çöplerin kontrolsüzce dökülmesi anlamına gelen “vahşi depolama” alanlarında çöpler geniş sahaları kaplamakta ve çevre kirliliğine neden olmaktadır. Çöplüklerde oluşan metan gazı yangın ve patlama riski taşımaktadır. Çöplerden sızan sular, çevredeki kullanılabilir su kaynaklarını kirletmektedir. Yine bu alanlarda zararlı varlıkların üreme merkezleri oluşmaktadır. Aynı zararlılar çöplüklerden şehre mikrop ve hastalık taşımaktadırlar.

Katı atıkların çevreye zarar vermeden bertaraf edilmesi için uygulanan en ekonomik metot olan düzenli depolama sistemi modern şehircilik anlayışında gelinen son noktadır. Bu sistemde depolama yerlerinin seçimi, alanların hazırlanması, atıkların bertarafı aşamaları iklim, çevre, kentsel gelişim ve ulaşım şartları vb etkenler göz önünde tutulur.

ÇÖP SÜZÜNTÜ SUYU KONTROLÜ-ARITILMASI
Atık depolama sahalarında çevre kirliliği açısından en önemli sorun “çöp sızıntı suyu”dur. Sızıntı suyu yeraltı ve yerüstü su kaynaklarını kirletmektedir. Sızıntı suyunun bu etkisinin önlenmesi için depo sahasının tabanı tabii ve suni malzemeler kullanılarak geçirimsiz hale getirilir. Drenaj kanallarıyla toplanan çöp sızıntı suyu arıtma tesislerine sevk edilmektedir.

ÇÖP GAZININ KONTROLÜ
Geçirimsizlik tabakasının oluşturulmasının ardından yığılacak olan çöplerden kaynaklanan metan gazının tahliyesi için gaz toplama bacaları yerleştirilerek saha çöp depolamaya hazır hale getirilir. Atıklar, geçirimsiz taban teşkil edildikten sonra atık depolama çalışmalarının sınırlar içerisinde gerçekleştirilmesi için kademeler halinde belirlenen hücrelere depolanır.


Ürün ve Hizmetler


# # # # #