Anasayfa » Gıda sanayi » Gıda Sanayii » İSTANBUL Gıda sanayi » ORDU YAĞ SAN.A.Ş.

ORDU YAĞ SAN.A.Ş.


durugöl mah.soya cad.no:148

Telefon1: 0452-2336806

Telefon2:

Fax: 0452-2336805

Web: www.orduyag.com.tr

Sponsorlu Bağlantılar

Firma Kuruluş Yılı:1957
Çalışan Sayısı:255 (Yönetici:0 | Memur:0 | İşçi:0
Dış Ülkelerle Bağlantıları:

Ordu Yağ Sanayi Anonim Şirketi, Ordu Soya Sanayii Müessesesi adı altında Sümerbank ve yirmi beş gerçek kişinin taahhüt ettiği 2.000.000.TL. sermaye ile 20.10.1957 tarihinde 101 dönüm arazi üzerinde kuruldu.

1962 yılında tamamen Sümerbank tarafından devralınan Şirket Sümerbank Ordu Soya Sanayii Müessesesi olarak Türk ekonomisindeki yerini aldı.

1986 yılında Karadenizbirlik, Fiskobirlik, Trakyabirlik ile Sümerbank Mensupları Sağlık ve Yardımlaşma Vakfı`nın ortaklığında ki şirkete devredildi ve ticari hayatına Ordu Soya Sanayi Anonim Şirketi olarak devam etti.


2001 Yılına gelindiğinde, süreç içerisinde, çoğunluk hisseleri Fiskobirlik tarafından devralınan Firma 2003 Yılından sonra Ordu Yağ Sanayi Anonim Şirketi adını aldı.


Ordu Yağ Sanayi A.Ş. Tesisleri bünyesinde, Ham Yağ, Rafineri, Dolum, Değirmen ve Laboratuar Üniteleri bulunmakta olup, ayrıca 2006 yılında üretime başlayan Doğal Temizlik Ürünleri Ünitesi ve birçok yan üniteler de yer almaktadır. Tesisin tohum işleme kapasitesi 200 ton/gün, rafine yağ işleme kapasitesi ise 180 ton/gündür. Halen Çotanak markalı yemeklik fındık, ideal, soya, ayçiçek, mısır ve kanola yağları üretilmekte ve tüketicilerin hizmetine cam, pet, teneke, vb. ambalaj çeşitleriyle sunulmaktadır.


Doğal Temizlik Ürünleri Bölümünde, öncelikle bitki özlü katı ve sıvı sabun, yüzey temizleyici üretimi yapılarak piyasaya sürülen ürün portföyü, daha sonra cam temizleyici, bulaşık deterjanı, çamaşır yumuşatıcı, çamaşır suyu gibi ürünlerin de katılımıyla genişletildi. Sıvı ve katı sabunlar Çotanak Seranut markasıyla, diğer temizlik ürünleri Çotanak Nutshine markasıyla tüketiciye sunulmaktadır.


Türkiye`nin ilk 500, Anadolu nun ilk 250 sanayi kuruluşu arasında yer alan OrduYağ 90 lı yıllara kadar daha çok Ordu ili ve çevresinde üretilen ve o tarihlerde Ülke üretiminin yaklaşık % 70`ini oluşturan soya fasulyesini işlemiştir. Daha sonraki dönemde KARADENİZ de ve tüm ülkemizde üretilen fındık, soya, mısır, ayçiçek ve kanola gibi çok çeşitli tarım ürünlerini hammadde olarak kullanıp, bölge ve ülke insanını tarıma teşvik etmeyi ve Ülke ekonomisine katkı sağlamayı kendine amaç edinen Firma, daima ilklere ve yeniliklere imza atmıştır.


Üretici ve tüketiciyi ortak faydada birleştirme ilkesini hedef alan OrduYağ, tüketicinin gözünde, Çotanak markasıyla daima


Ürün ve Hizmetler

Şirketimizin piyasaya arz ettiği ürünler; ÇOTANAK Fındık Yağı ÇOTANAK İdeal Yağı ÇOTANAK Ayçiçeği Yağı ÇOTANAK Soya Yağı ÇOTANAK Mısır Yağı ÇOTANAK Kanola Yağı ÇOTANAK Seranut Banyo Sabunu ÇOTANAK Seranut Güzellik Sabunu ÇOTANAK Seranut Tuvalet Sabunu ÇOTANAK Seranut Sıvı Sabun ÇOTANAK Nutshine Cam Temizleyici ÇOTANAK Nutshine Yumuşatıcı ÇOTANAK Nutshine Temizleyici ÇOTANAK Nutshine Bulaşık Deterjanı ÇOTANAK Nutshine Çamaşır Suyu Fındık Küspesi Ayçiçek Küspesi Soya Küspesi Asit Yağı

#FINDIK YAĞI #SEDAT MURAT BAYRAK #ÇOTANAK #ORDU YAĞ #ORDUYAĞ


Benzer Firmalar