İDEAL DANIŞMANLIK GARANTİ BELGESİ


taşkın sok 9/6

Telefon1: 0312 334 11 55

Telefon2:

Fax: 0312 343 00 13

Web: www.garanti-belgesi.tk

Sponsorlu Bağlantılar

Firma Kuruluş Yılı:2003
Çalışan Sayısı:0 (Yönetici:3 | Memur:0 | İşçi:0
Dış Ülkelerle Bağlantıları:

GARANTİ BELGESİ
İDEAL DANIŞMANLIK
0312 343 11 55
0216 503 46 44
www.garanti-belgesi.tk
info@garanti-belgesi.tk
Garanti belgesi satıcı ve tüketici açısından ayrı anlam taşımaktadır.
Garanti Belgesi Satıcı veya imalatçı için nedir?
Satılan ürünün garanti süresi içerisinde meydana gelebilecek arızalarının en az 2 yıl süreyle ücretsiz olarak garanti belgesi ekindeki listede yazılı servislerde tamirinin veya yenisi ile değiştirilmesinin yapılabileceğini, ürünle birlikte verilen kullanma kılavuzuna göre kullanabileceği hakkında satıcının taahhüt ve yükümlülüklerini gösteren bir belgedir.
Garanti Belgesi Tüketici için nedir?
Satın alınan ürünün garanti süresi içerisinde meydana gelebilecek arızalarının, garanti belgesi ekindeki listede yazılı servislerde en az 2 yıl süreyle ücretsiz olarak tamirinin veya yenisi ile değiştirilmesinin yapılabileceğini, ürünle birlikte verilen kullanma kılavuzuna göre kullanabileceğini, bunları satıcının kendisine taahhüdü ve yükümlülüğü olduğunu gösteren belgeyi ifade eder.
Ürünlerin kullanım ömürleri:
Satıcı firmalar asgari garanti süresini ürünlerin kullanım ömürlerini aşmamak kaydıyla artırabilirler.
1-Garanti Belgesi Model İlavesi:
Garanti Belgesi model ilavesi başvuruları ile ilgili hususlar için, tanıtma ve kullanma kılavuzunda bulunması gereken bilgiler gözönünde bulundurulması gerekmektedir.
2- Garanti Belgesi Unvan Değişikliği:
Firmanızın unvanının değişmesi halinde, unvan değişikliğini gösteren Ticaret Sicili Gazetesi’nin bir örneğinin, unvanınızın değiştiğini belirten bir dilekçe ekinde Genel Müdürlüğümüze Gönderilmesi gerekmektedir.
3- Garanti Belgesi Yenileme:
Basılı kağıt olarak verilmiş bulunan ve geçerlilik süreleri ileride sona erecek garanti belgelerinin elektronik ortamda (e-belge olarak) yenilenmesi için Bakanlığımıza yapılacak müracaatlar, yeni belge başvurusu şeklinde olacaktır. Ancak daha önce onaylanmış bulunan garanti belgesi ekindeki modellerden sadece günümüzde geçerliliğini koruyan (halen piyasada satışa sunulan) modellerin yazılması ve bu modellere ait Türkçe Tanıtma ve Kullanma Kılavuzlarının sisteme yüklenmesi gerekmektedir.
Garanti Muafiyet Belgesi
Garanti belgesi ile satılmak zorunda olan bir malın imalatının veya ithalatının yalnızca bir gerçek veya tüzel kişiliğin siparişi üzerine, özel olarak gerçekleştirilmesi durumunda;

satıcı ile tüketici arasında satış sonrası hizmetlerini de kapsayacak şekilde bu Yönetmelik hükümlerine uygun yazılı bir sözleşmenin bulunması kaydıyla ve ayrıca kendi ihtiyacında kullanılmak üzere yapılacak imalat veya ithalatlarda, garanti belgesi düzenleme zorunluluğu aranmaz.
Sanayi ve Ticaret Bakanlığı tarafından onaylanan Garanti Muafiyet Belgesi almak sureti ile ithalat gerçekleştirilir.
SATIŞ SONRASI HİZMET YETERLİLİK
SATIŞ SONRASI HİZMETLERİ YETERLİLİK BELGESİ NEDİR?
Satış Sonrası Hizmetleri Yeterlilik Belgesi, yurt içinde üretilen veya ithal edilen sanayi malları ile ilgili olarak, Bakanlıkça tespit ve ilan edilen kullan


Ürün ve Hizmetler


#garanti belgesi satış sonrası belgesi #hizmet yeri yeterlilik belgesi satış sonrası hizme #dahilide işleme belgesi haricide işleme belgesi te #garanti muhafiyet belgesi #


Benzer Firmalar