Anasayfa » Tarım » Tarım Hayvancılık ve Gıda Sanayi » ANTALYA Tarım » Laben Tarımsal Analiz Labaratuvarı

Laben Tarımsal Analiz Labaratuvarı


LabEN Zirai Analiz Laboratuvarı Zeytinlik Mah. 2822 Sok. No:2 Altınyol Arsa Koop. Altınova / ANTALYA

Telefon1: 90(242) 340 60 94

Telefon2: 90(242) 340 60 95

Fax: 90(242) 340 56 56

Web: www.laben.com.tr

Sponsorlu Bağlantılar

Firma Kuruluş Yılı:2001
Çalışan Sayısı:20 (Yönetici:0 | Memur:0 | İşçi:0
Dış Ülkelerle Bağlantıları:

LabEN Tarımsal Analiz Laboratuvarı toprak, bitki, su ve gübre analizi konularında tarımsal üretim ile iştigal eden üreticilere ve gübre üreticilerine hizmet vermek amacıyla 2001 Yılı Nisan ayında Antalya da kurulmuş ve faaliyetlerine başlamıştır. Her yıl hizmet kapsamını genişleten, kaliteyi, müşteri memnuniyetini her zaman ön planda tutan


Ürün ve Hizmetler

Analizlerde kullanılan metotlar uluslararası düzeyde kabul görmüş metotlar olup, özellikle toprak analiz metotlarının ülkemiz topraklarına uygunluğu, değişik üniversite ve araştırma kurumları tarafından kanıtlanmış bulunmaktadır. Toprak analizleri, tarım topraklarının verimlilik potansiyellerini ortaya koymak ve üzerinde yetiştirilecek bitkiler için sağlayacakları bitki besin maddeleri düzeylerinin belirlenmesi amacıyla yapılmaktadır. Bu amaçla toprak örneklerinde pH, karbonatlar, aktif kireç, eriyebilir toplam tuz, doymuşluk, bünye, organik madde, toplam N, alınabilir P, K, Ca, Mg, Na, Fe, Mn, Zn, Cu, B ve Mo analizleri yapılarak, analiz sonuçları yorumlanmakta ve yetiştirilecek bitkilerin besin maddesi gereksinmeleri dikkate alınarak gübreleme programları hazırlanmaktadır. Böylece gereği kadar gübre verilmesi sağlanarak, son derece değerli tarım topraklarımızın verimlilik dengeleri korunmuş, gübrelemenin çevre üzerindeki olumsuz etkileri giderilmiş, daha fazla, daha nitelikli ve daha sağlıklı tarımsal ürünler elde edilmiş olmaktadır.

Bitki analizleri (özellikle yaprak), dolaylı olarak bitkilerin üzerinde yetiştikleri toprakların verimlilik durumlarını ortaya koymak ve uygulanan gübreleme programlarının kontrolü ve geliştirilmesi amacıyla uygulanmaktadır . Yaprak örneklerinde N, P, K, Ca, Mg, Na, Fe, Mn, Zn, Cu, B ve Mo besin elementlerinin analizleri yapılmakta ve analiz sonuçları söz konusu bitkiye özgü sınır değerleri ile kıyaslanarak bitkilerin beslenme düzeyleri değerlendirilmektedir.

Su örneklerinde uygulanan analizler özellikle sulama suyu kalitesinin belirlenmesine yönelik olup, sularda pH, EC, katyon (K, Ca, Mg, Na) ve anyon (CO3, HCO3, Cl, SO4) analizleri yapılarak, Sodyum Adsorpsiyon Oranı (SAR), Kalıcı Sodyum Karbonat (RSC) ve Potansiyel Tuzluluk (PS) değerleri hesaplanmakta ve sulama suyu sınıfı belirlenmektedir. Hazırlanan raporlar DSİ tarafından resmi işlemlerde geçerli belge olarak kabul edilmektedir.

Gübre örneklerinde ise gübre üreticilerinin talepleri yanında, gerekli görülen diğer analizler de yapılmaktadır. Gübre örneklerinde yapılan analizler; Toplam N, NO2, NO3, NH4, NH2, P, K, Ca, Mg, Fe, Cu, Zn, Mn, B, Mo, Cr, Pb, Ni, Cd, S, Na, Cl, Si, SO3, SO4, Al, Org. Mad., pH’dır. Bilindiği gibi son yıllarda AB’ne uyum çalışmaları kapsamında tarım sektöründe de hedeflenen bazı değişimlerden biri , gübre üreticilerine üretimlerinin ruhsatlandırılması zorunluluğunun getirilmiş olmasıdır. Hem gübrelerin ruhsatlandırılması aşamasında, ve hem de daha sonraki piyasa denetimlerinde Tarım Bakanlığı Gübre Denetleme Dairesi Başkanlığı, TSE 17025 yeterlilik belgesine sahip bir laboratuvar olarak laboratuvarımızın raporlarını kabul etmektedir.

# # # # #


Benzer Firmalar