KENT RENDERING


izmir ankara asfaltı 26.km OSB.kemalpaşa

Telefon1: 0232 878 42 40

Telefon2:

Fax: 0232 878 42 38

Web: www.kentrendering.com

Sponsorlu Bağlantılar

Firma Kuruluş Yılı:2004
Çalışan Sayısı:25 (Yönetici:0 | Memur:0 | İşçi:0
Dış Ülkelerle Bağlantıları:

KENT RENDERiNG

KENT YEM KATKI MADDELERİ TiC.LTD.ŞTİ.

Firmamız 1967 den 2000 yılına kadar etlik piliç yetiştirme kesim toptan ve parekende olarak çalışmış olup, 2000 yılından önce de rendering konusunda yapıla gelen Ar-Ge çalışmaları sonucunda Rendering alanında faaliyete geçme kararı almiştir.Böylece o tarihten itibaren KENT RENDERİNG olarak firmamız bünyesinde; Et-kemik unu,Tavuk unu ve Balık unu imalatı yapılmaktadır.
Et-kemik unu,Tavuk unu ve Balık unu` nun ürün değerlerindeki kaliteyi ve tutarlılığı sürdürme adına müşterilerimizin mennuniyetini öncelikli hedefimiz olarak görmek firmamızın en temel prensiplerinden birisidir.Ve yıllardır süre gelen bu mennuniyet öncelikle müsterilerimizin dolayısıyla bizim KENT RENDERİNG olarak ürettiğimiz Et-kemik unu,Tavuk unu ve Balık unundan aldıkları maksimum verimin sonucudur.


Ürün ve Hizmetler

ET-KEMİK UNU : Et ve kemik unu, (Kan, kıl, tırnak, boynuz ve deri hariç) kemik dahil olmak üzere memeli hayvan dokularından elde edilen rendering ürünüdür. Et ve kemik unu içinde en az %4 oranında fosfor bulunmalıdır. Kalsiyum düzeyi de, gerçek fosfor düzeyinin 2, 2 katından yüksek olmamalıdır. Diğer iki zorunluluk ise, et-kemik ununun %12’den fazla, pepsinde çözünmeyen madde içermemesi ve içerdiği ham proteinin pepsinde çözünmeyen madde oranının %9’danfazla olmaması gerektiğidir (Anonim, 1996).
Et ve kemik unu`nun her cins kümes hayvanı için ekonomik bir yem hammaddesi olduğu değişmez bir gerçektir.Bunun nedeni, yüksek kaliteli protein, kritik amino asitler, yararlanılabilir fosfor ve diğer gerekli mineralleri yararlı bir kombinasyon içermesidir. Et-kemik unu yumurtalık tavukların beslenmesinde fosfor , kalsiyum ve gerekli amino asitler için önemli bir kaynaktır.Ayrıca, et-kemik unu lizin açısından da çok değerli bir kaynaktır. De Heer (2004)’in yumurtalık tavuklar üzerinde yapmış olduğu bir çalışmada, karma yemin kemik unu düzeyinin %2.5’den %3’e çıkarıldığı zaman, yumurta kabuk kalınlığının önemli düzeyde arttığını gözlemiştir. Araştırmacılar kalsiyum ve fosfor kaynağının, hem yumurta ağırlığı hem de kabukkalınlığı üzerine etkili olduğunu ve inorganik kalsiyum-fosfat kaynaklarının yumurta tavuklarında yumurtlama performansını ve yemden yaralanmayı yeteri kadar desteklemesine rağmen inorganik kalsiyum-fosfor kaynağından (DCP) sağlanan kalsiyum ve fosforun, maksimum yumurta kabuk gelişimini desteklemesi bakımından kemik unundan sağlanan kalsiyum fosfor kadar etkili olmadığını belirtmektedir.

. Etlik piliçlerin beslenmesinde et-kemik ununun kullanımı yumurtacı tavuklarda olduğu
gibi kalsiyum, fosfor, gerekli amino asit miktarları açısından önemli bir yere sahiptir.
.Genç civciv rasyonlarında pratik ikame düzeylerinde (%5-%10) kullanımı yem/canlı ağırlık artışı oranında, artış göstermiştir.
Etlik civciv-piliç rasyonlarına %5-10 düzeyinde et-kemik unu katılabilmektedir.
Yumurtacı tavuk yemlerinde olduğu gibi yem fabrikaları tarafından daha yaygın kullanılan et-kemik unu, etlik piliç rasyonlarında %5-7 civarında kullanılmakta ve yem maliyetinde kayda değer düzeyde (yaklaşık%4-5) ekonomi sağlamaktadır. Esansiyel amino asitler, kalsiyum ve fosfor bakımından mükemmel bir kaynak niteliği taşıyan ve hayvan beslemede yaygın olarak kullanılan protein kaynaklarının ham protein, sindirilebilir ham protein değerleri ile protein sindirilebilirlikleri Tablo 1’de,

Tablo 1.Kanatlılar için esansiyel olan aminoasitler
Arjinin Lizin
Histidin Lösin
Metiyonin Treonin
Triptofan Fenilanin
Valin İzolösin





TAVUK UNU ; (Tüy unu) Kesilmiş kanatlıların, tüylerinin yüksek basınçta buharla işlenmesi ile elde edilir.AAFCO’ya göre, ham protein içeriğinin en az %75`i sindirilir olmalıdır. Tüylerin yüksek basınç ve buhar ile pişirilmesiyle, tüylerdeki protein kısmen hidrolize olur ve aynı zamanda bazı kimyasal bağları kırılarak

# # # # #


Benzer Firmalar