Vardarlı kilitli tuğla


Fabrika : Koşukırı Mevkii İzmir - Ankara asfaltı üzeri Turgutlu / MANİSA

Telefon1: + 90 236 313 17 22 -

Telefon2:

Fax: 90 236 313 24 85

Web: www.vardarlitugla.com

Sponsorlu Bağlantılar

Firma Kuruluş Yılı:1979
Çalışan Sayısı:100 (Yönetici:3 | Memur:7 | İşçi:70
Dış Ülkelerle Bağlantıları:

Vardarlı Tuğla tarafından geliştirilen Harçsız Kilitli Tuğla ‘VT Duvar Örme Sistemi®’nin en önemli farkı, şekil ve ölçülerinin yanı sıra örülme sürecinde sağladı zaman ve maliyet tasarrufu. Duvarın örülme şekli ise tüm ustaların bildiği yöntem, yani kilitli (bindirme) örme tarzı. Bununla birlikte ‘VT Duvar Örme Sistemi®’ ile örme uygulamasına başlanmadan önce, klasik sistemdeki gibi ekstra zemin uygulaması yapılmasına gerek kalmıyor. Dolayısıyla ustalar zorluk ve acemilik çekmiyorlar.

‘VT Duvar Örme Sistemi®’, sadece Vardarlı Harçsız Kilitli Tuğla ile tüm inşaatlarda kullanılabilecek bir sistem. Buna benzer başka bir sistem şu anda Türkiye’de bulunmuyor.
Ortalama 20 m²/gün olan bir ustanın harçlı ve klasik tuğlalarla duvar örme hızı, ‘VT Duvar Örme Sistemi®’ ile 40 m²/gün’e çıkıyor. Yani iki katı alan aynı sürede örülerek birim işçilik maliyeti yüzde 50 oranında düşürülüyor.

‘VT Duvar Örme Sistemi®’ inşaatın tamamlanma süresini de aynı oranda kısaltıyor. Bu da müteahhitlerin yıllık üretim kapasitesini arttırıyor.

Yeni ‘VT Duvar Örme Sistemi®’nin uygulaması sırasında, klasik harçlı sistemden farklı olarak sadece zemin birinci sıra, kolon temas noktaları ve en üst kiriş temas noktasına harç kullanılırken, diğer tüm alanlarda hiçbir şekilde harç kullanılmıyor. Ancak duvar ile kolon arası boşluk kalmayacak şekilde harçla doldurularak örülüyor.

‘VT Duvar Örme Sistemi®’, örülen duvarın üstüne kirişin sonradan kalıp çakılarak dökülmesi uygulamasına da olanak sağlıyor. Örneğin; 8 m. boy X 2,50 m. yükseklik = 20 m² olan bir duvar alanında; klasik yöntemde 700 kg. harç, ‘VT Duvar Örme Sistemi®’ ile ise 105 kg. harç kullanılıyor. Bu da 20 m² alanda, yani yüzde 85 oranında harç maliyet tasarrufu sağlıyor.


Ürün ve Hizmetler


#tuğla #kilitli tuğla #kiremit #harçsız tuğla #blok tuğla


Benzer Firmalar