Anasayfa » Tarım » Tarım Hayvancılık ve Gıda Sanayi » EDİRNE Tarım » GÜÇLÜ TİCARET TARIM DEMİR TEKERLEK

GÜÇLÜ TİCARET TARIM DEMİR TEKERLEK


Güçlü Center-bayrambey mah. enez cad. no:83 İpsala/EDIRNE

Telefon1: 0284616 2673

Telefon2: 05426147797

Fax: 02846162710

Web:

Sponsorlu Bağlantılar

Firma Kuruluş Yılı:1929
Çalışan Sayısı:10 (Yönetici:2 | Memur:1 | İşçi:7
Dış Ülkelerle Bağlantıları:YUNANİSTAN

Şirketimizin DUNYA ekonomisi gazetesinde çıkan haberidir.



Trakya’dan AB’’ye ihracatın adı Güçlü Tarım



1929 yılında Trakya’nın incisi çeltik ambarı İpsala’da faaliyete geçen Güçlü Tarım ulusal bir marka olma yolunda adım adım ilerliyor. Son 5 yılda faaliyetlerini demir tekerlek imalatı üzerine yoğunlaştıran Güçlü Tarım tekerleğin yanı sıra römork, pulluk, tırmık, lazer kontrollü tesviye makinesi de üretiyor. Küçük bir tamir atölyesinde İstiklal savaşı gazisi Halil Güçlü tarafından kurulan Güçlü Tarım 3. neslin yönetiminde kurumsallaşmayı hedefliyor. Güçlü Tarım genel müdürü Halil Güçlü ürettikleri demir tekerlekler hakkında DÜNYA’ ya bilgi verdi. Tekerleklerin traktörlerde kullanılan normal lastik türlerine göre tarlada ki ürünlere daha az zarar verdiğini kaydeden Güçlü, “her çeşit ebatta traktör lastiğine uygun üretim yapıyoruz. Demir tekerleğin en önemli özelliği tarlada ki ürüne verilen hasarın %70 oranında azaltılmasıdır. Olgunlaşmış buğday tarlasında süne ile mücadelede, çeltik tarlasında tohum saçılırken, buğday tarlasında gübre atılmasında demir tekerlek kullanılıyor.”

Ürettikleri demir tekerleği kendi yöntemleriyle Türk tarımına kazandırdıklarını belirten Güçlü, “demir tekerlek üretimi eski bir çiftçi olan babam Hakkı Güçlü’ nün icadıdır. Yaklaşık 15 yıldır demir tekerleği seri üretimle gerek iç pazarlara gerekse yurtdışına ihraç ediyoruz. Özellikle Yunanistan’dan son dönemde ciddi iş ve ortaklık teklifleri alıyoruz. Ama bizim öncelikli amacımız Türk çiftçisine hizmet etmek.Bundan 30 yıl önce hedeflediğimiz Meriç nehrinin batı yakasına mal satma fikri girişimciliğimiz ve Yunanistan’da ki soydaşlarımız sayesinde gerçekleşti”


Referans ekonomi gazetesindeki köşe yazısı Sefer LeventÇözümü Kopenhag`da değil, İpsala`da ara
08.12.2009 | Sefer Levent | Yorum

İpsala-Kipoi, Lagyna-Adasarhanlı, Tychero-Sarıcaali, Lykofos-Küplü, Sofulu-Kadıdondurma, Feres-Yenikarpuzlu... Yunanistan ve Türkiye sınırında karşı karşıya kurulmuş bu yerleşim merkezleri doğal yapılarıyla birbirine çok benzer. Meriç`e yakındırlar ve bu sayede sulanabilir geniş ve düz arazilere sahiptirler. Bu bölgede yıllardır tarımla uğraşan Yunanlı ve Türk çiftçiler aynı havayı solur, aynı anda ekim, aynı anda hasat yaparlar. Ortak noktaları çoktur. Ama önemli bir noktada ayrılırlar: Ürün politikası.Uydu fotoğraflarına bir bakın. Yazın sınırın Türkiye tarafındaki bölümünü yeşillikler içinde görürsünüz. Oysa Yunanistan tarafına kahverengi ve sarının tonları hâkimdir. Sevinirsiniz... Ülkem yeşillikler içinde diye belki de gururlanırsınız. Bilmezsiniz o yeşilin altının ne kadar kara olduğunu. Tuz denen o beyaz zehirin sinsi sinsi, yıldan yıla toprağı erittiğini, yok ettiğini.
Türkiye`de çeltik üretiminin neredeyse yarısı Trakya Bölgesi`nde yapılıyor. Sadece İpsala Ovası`nda tek başına Türkiye üretiminin yüzde 35`i gerçekleştiriliyor. Bu topraklarda neredeyse 40 yıldır çeltik ekiliyor. Durmadan, toprağı bir yıl bile dinlendirmeden...
İpsala`da çeltik tarlalarında


Ürün ve Hizmetler

Güçlü Ticaret Cumhuriyetin 16. yılında faaliyete geçmiş bir şirket olup, 81 yıldır Türk Tarımının hizmetindedir.Saban imalatı ve öküz arabası tekerleği imalatı ile 1. neslin başlayan hizmet aşkı 3. neslin demir tekerlek imalatı, pulluk, römork, tırmık, tesviye bıçağı, lazerli tesviye bıçağı üretminde Trakya bölgesinin ve ülkemizin öncü kuruluşlarındandır.2010 yılı planları arasında ürün pörtföyünü büyütmeyi hedefleyen şirket AB ülkelerine ihracatını sürdürüyor.

#GÜÇLÜ TARIM #DEMİR TEKERLEK #PULLUK #TIRMIK #TARIM


Benzer Firmalar