Anasayfa » Cam ve Seramik Sanayi » DENİZLİ Cam ve Seramik Sanayi » Zümrüt Art of Glass / Zümrüt Cam Ltd. Şti.

Zümrüt Art of Glass / Zümrüt Cam Ltd. Şti.


Denizli-Antalya yolu üzeri 13.km Cankurtaran mevkii DENİZLİ

Telefon1: 0 258 276 54 30

Telefon2:

Fax: 0 258 276 54 99

Web: www.zumrutcam.com.tr

Sponsorlu Bağlantılar

Firma Kuruluş Yılı:1981
Çalışan Sayısı:65 (Yönetici:6 | Memur:3 | İşçi:56
Dış Ülkelerle Bağlantıları:Amerika, Avrupa, Birleşik Arap Emirlikleri

Füzyon cam eritme tekniğinin kullanıldığı firmada, ilk olarak düz camlar plakalar halinde çeşitli kalınlıklarda temin edilir. Üretilecek ürünün deseni ve kalıbına göre gerekli kesim işlemleri yapılır. Kesimhane bölümünde kalıp camları elle kesilirken, desenlerin kesimi Su jeti CNC tezgâhında gerçekleştirilir.

Su jeti makinesi, CNC makinelerinin prensibinde çalışarak her türlü materyali iki boyutlu kesebilmektedir. Su ile gerçekleşen kesim, diğer teknolojilere göre daha ince ayrıntıları görebilir ve milimetrik kesimler gerçekleştirilebilir. Bilgisayar ortamında desenlerin tasarımı yapıldıktan sonra kesim işlemi gerçekleştirilir. Ardından füzyon cam eritme işlemi uygulanmak üzere üretim bölümüne aktarılır.

Üretim bölümünde toplanan kalıp ve desen camları gerekli boyamalar yapıldıktan sonra füzyon cam fırınlarında kalıplara yerleştirilir ve ısıl işlem uygulanmak üzere fırınlar hazırlanır. Üretim ortamında yapılan bütün işlemler el işçiliğidir ve bütün boyamalar iki cam arasında yapılmaktadır. 800 derece ısıl işlem uygulandıktan sonra, füzyon cam fırını kendi halinde soğumaya bırakıldığından cam ürünün tansiyonu alınmış olur ve normal düz cama göre daha mukavemetlidir.

1981 yılında kurulan Zümrüt Art of Glass, o zamanların teknikleri olan kumlama, patlatma ve kurşun vitray teknikleriyle sanat dünyasına giriş yapmıştır. Dekorasyon ve dekoratif camlar konusunda kendini geliştirerek Denizli`nin dekorasyon ustası olmuş ve dekoratif cam denince akla gelen ilk isim olmuştur.

Dekorasyondaki bu tecrübesi ile daha yeni üretimler yapmak isteyen firma, 1997 yılında füzyon cam eritme tekniğini Türkiye`ye getirerek bir ilki gerçekleştirmiştir. Tamamen el işçiliği olan füzyon cam eritme tekniğini, tamamen deneme yanılma yöntemiyle, her seferinde farklı tecrübeler edinerek öğrenmiştir.

İlk olarak hediyelik eşya sektörüne girmek istediğinden, turistik bölgelerde toptan satış yapmaya başlamış ve kısa sürede pazarda yerini almıştır. Arkasından 2001 yılında, şimdiki yerine taşınarak üretim kapasitesini ve kendini geliştirmeye başlamıştır.

2002 yılında Almanya`da katıldığı hediyelik eşya fuarı ile ihracata başlayan firma, artık Dünya`yı takip etmeye başlamış ve yeni teknolojiler araştırmaya başlamıştır. İşte tam bu dönemde, tasarımda sınır tanımamak için 2005 yılında Su Jeti CNC tezgâhı yatırımı yapılmış ve bu yatırım Türkiye`de cam dekorasyon sektöründe yine bir ilk olmuştur.

Su Jeti CNC tezgâhı yatırımı ile bütün tasarımlar bilgisayar ortamında hazırlanmaya başlamış ve teknolojiden en verimli şekilde faydalanarak müşteri hizmetini sürekli geliştirmiştir. Arkasından 2006 yılından müşterilerin talebine çözüm olabilecek damla etiket tekniği yatırımı yapılıp, yöresel çalışmalar ve promosyon sektörüne de hizmet etmeye başlamıştır.

Teknoloji ve üretim konusunda kendini sürekli geliştiren Zümrüt Art of Glass, 2008 yılında ise kenar işleme tekniklerinden Rodaj, Formalı Rodaj ve Bizote makinelerini de üretim kapasitesine ekleyerek tam bir entegre tesis


Ürün ve Hizmetler


#füzyon cam #hediyelik eşya #dekoratif cam #el sanatı #zümrüt cam


Benzer Firmalar