Anasayfa » Zücaciye » Cam ve Seramik Sanayi » NEVŞEHİR Zücaciye » Avanos Anadolu Çömlekçilik

Avanos Anadolu Çömlekçilik


Alaittin Mah.Uluada Mevki

Telefon1: 384 511 60 71

Telefon2:

Fax: 384 511 60 74

Web: www.avanospottery.com

Sponsorlu Bağlantılar

Firma Kuruluş Yılı:1998
Çalışan Sayısı:73 (Yönetici:2 | Memur:6 | İşçi:65
Dış Ülkelerle Bağlantıları:Almanya

AVANOS ANADOLU ÇÖMLEKÇİLİK AŞ ünvanına sahip firmamız 1997 yılında Avanos Uluada Mevkii sinde toplam 10.000 qm üzerine 4.500 qm kapalı alan olarak kurulmuştur , Firma kurulduğu Yıldan itibaren her geçen Yıl kapasitesini artırarak büyümeye devam etmektedir . Bu kapsamda 2005 yılı içerisinde toplam 30.000 qm üzerinde 4.500 qm kapalı alanda tam otamatik ek binasına kavuşmuştur.

Firmamız %50 Alman ortaklıdır , ortağımız Fa.Tonwarenfabrik Scheerers Avrupa da uzun yıllar üretim yapmıştır ve Ülkemize’de yatırım yapmaktan kaçınmamıştır ve hale hazırda yatırımlarımıza devam etmekte olup gücümüze güç katmaktadır.

Firmamız Avrupa ülkeleri(Almanya ,Avusturya ,Hollanda,İsviçre, Bulgaristan Slovenya, Polonya,Macaristan , İngiltere v.s) ve uzak doğu (Japonya ) ülkelerine de kurulduğu yıl itibariyle ihracatını sürdürmektedir.

Üretimde bulunduğumuz makinelerin tamamı yurtdışından getirilmiştir.Mekanik ,tezgah ,kalıp döküm ve Pres üretim gibi alanlarda ülkemizde bir ilki gerçekleştirmiş durumdayız. İlk kurulan fabrikamızda el yapımı ve kalıp üretimlerimiz gelen siparişlerimizi karşılamak, ürünlerimizi yenilemek ve müşterilerimizin yönlendirmesi ile yeni portföyler oluşturmak adına çalışmalarını hızlı bir şeklide yürütmektedir.

Yeni kurduğumuz mekanik üretim üzerine çalışan fabrikamız 2006 yılında tam kapasiteli olarak başlamıştır. Bu yeni üretim yapan fabrikamız günde 80 ton çamur işleyebilme kapasitesine sahiptir. Bu üretim kapasitesi ile müşterilerimizin tarafımıza sunmuş olduğu siparişleri zamanında, sağlam ve kaliteli olarak üretmekteyiz. Üretimi gerçekleştirdikten sonra pişirme işleminde bulunduğumuz fırınlarımız 1050 dereceye kadar çıkıp 36 saatte pişirme işlemi gerçekleştirmektedir.

Müşterilerimize üretimlerimizi ulaştırmakta Paletleme sistemini kullanıyoruz. Hassas olan hayvan figürlerinde uygulamış olduğumuz yeni Paletleme Display sisteminde ürünlerimizin hasar görme durmunu minimize ederek alıcımızı sorunsuz teslimat sağlıyoruz.

Ürünlerimiz Almanya`da KOBLENZ SERAMİK YÜKSEK OKULUNDA yapılan testlerde kış şartlarına ve donmaya karşı dayanıklılık sertifikasına sahiptir.

ANADOLU ÇÖMLEKÇİLİK AŞ olarak bu sistemimiz ile yurtdışında yakaladığımız başarıyı yurtiçin gelen talepler doğrultusunda, iç pazar da yakalayacağımız fikrindeyiz. Bu düşünce ile 2007 tarihinde İzmir`de katılmış olduğumuz fuarda da bu ilgiyi yakaladık ve her yıl düzenli olarak katıldığımız Almanya Köln Messe Fuarında da müşterilerimize de yeniliklerimizi ve Türkiye`yi tanıtmaktayız.


Ürün ve Hizmetler

Biz firmamızca her türlü güveç, yoğurt ve balık kiremiti üretimi yapmaktayız(0, 250-0, 500-0, 750-1, 00-2, 00kgr.).İçerisi kurşunsuz sırla sırlanıp sağlığa hiç bir zararı yoktur.Aynı zamanda Tarım ve Köyişleri Bakanlığından iznimiz olup belgemiz mevcuttur..

#Avanos # # # #


Benzer Firmalar