karoistanbul


Ferhatpaşa Mah.

Telefon1: 0216 660 1864

Telefon2:

Fax: 0216 660 1866

Web: www.karoistanbul.com

Sponsorlu Bağlantılar

Firma Kuruluş Yılı:1975
Çalışan Sayısı:35 (Yönetici:0 | Memur:0 | İşçi:0
Dış Ülkelerle Bağlantıları:

KAROİSTANBUL

160 – 170 yıllık karosiman (karo çini) geleneğini yeniden gün ışığına çıkararak mimarlık ve dekorasyon dünyasına sunan Karoistanbul, 2010 yılında da desenlerini yenileyerek repertuvarını zenginleştirmeyi sürdürdü.

İstanbul Yapı Fuarında; anonimleşmiş geleneksel Karosiman desenlerine ek olarak ‘Sembolik Anadolu Motifleri’ , ‘Hayvanlar ve Bitkiler’, ‘Osmanlı Selçuklu Motifleri’ , ‘Bezemeler’, ‘Desenli Altıgen Çiniler’ başlığı altında sergilediği yeni ürünler büyük bir ilgi ile karşılandı.

Mavi Pencere Güzel Sanatlar Atölyesi’nin bünyesinde üretilen Karoistanbul Çinileri bu yeni ürünlerle mimarlar ve dekoratörleri gerçekten çok sayıda desen ve renk seçeneği ile karşı karşıya getirmektedir. Ressam, tasarımcı ve mimarlardan oluşan Mavi Pencere tasarım ekibinin, Selçuklu ve Osmanlı desenlerinin ruhuna sadık kalarak oluşturduğu yeni seri, bu malzemeye çok daha yerel bir görünüm kazandırmıştır. Ayrıca Anadolu sanatında yüzyıllardan süzülerek gelmiş ‘Hayat Ağacı’ , ‘Saç Bağı’, ‘Nazarlık’ , ‘Ejder’ , ‘Bereket’ gibi simgeler ve ‘Tavus Kuşu’ , ‘Atmaca’ , ‘Şahin’ , ‘Geyik’ , ‘Kurbağa’ , ‘Kertenkele’ gibi hayvan motifleri 2010 katalogunun en dikkat çeken ürünleri arasında yer almaktadır.

İstenirse Karoistanbul’un tasarım ekibi müşteriye özel üretebilmektedir. Her üslupta (modern, art nouveau, art deco, klasik) desen, yazı ve logonun kalıbı yapılarak, bunlar çeşitli boyutlarda ve şekillerde karo çini (karosiman) haline dönüştürülebilmektedir.

Karoistanbul, Ataşehir’deki merkez işyerinde ve Mecidiyeköy’ deki şubesinde örneklerini sergilemektedir.


Ürün ve Hizmetler

desenli karo , karoçini , karomozaik

# # # # #


Benzer Firmalar