Anasayfa » Akaryakıt » Enerji sektörü » KONYA Akaryakıt » Gençleri Evlendirme ve Mehir Vakfı

Gençleri Evlendirme ve Mehir Vakfı


Musalla Bağları Mahallesi, Eski Kunduracılar San. Sarnıç Sokak. No : 2

Telefon1: + 90 332 236 14 60

Telefon2:

Fax: + 90 332 236 14 65

Web: www.mehir.org

Sponsorlu Bağlantılar

Firma Kuruluş Yılı:1996
Çalışan Sayısı:8 (Yönetici:0 | Memur:0 | İşçi:0
Dış Ülkelerle Bağlantıları:

Vakıf, Mustafa Özdemir başkanlığında, Hasan Türk, A. Kadir Göksü, Sabit Koç, Mehmet Ünal, A. Tayyar Çay ve Ahmet Baydar tarafından 1996 yılında, Konya’da kurulmuştur. Kuruluş amacı, vakıf ana sözleşmesinde “ihtiyaç sahibi gençlerin evlenmeleri için maddi yardımlar yapmak” şeklinde belirtilmektedir.

Vakıf, amacı ve kuruluş yeri itibariyle Cumhuriyet Dönemi’nin ilk ve tek örneğidir.

Benzer bir oluşum, Cumhuriyet öncesi dönemde, Karadeniz Ereğlisi’nde vardır. Tunalı Hilmi Bey başkanlığında, 16 Ocak 1910’da, “Karadeniz Ereğlisi Evlendiriciler Cemiyeti” adıyla kurulmuştur.

Her iki sivil toplum kuruluşu da büyük merkezler dışında kurulmaları ve temelde aile kurumunu incelemeleri yönüyle birbirleriyle benzeşmektedirler. Bu benzerlikleri Mehir Vakfı’nın ana sözleşmesi ve Evlendiriciler Cemiyeti’nin nizamnâmesi’nden takip ederek gözlemlemek olasıdır.

Örneğin, Mehir Vakfı, ana sözleşmesinde, “ihtiyaç sahibi geçlerin evlenmeleri için maddi yardımlar yapmak” şeklinde belirlediği amacını gerçekleştirmek için her türlü faaliyette bulunabileceğini, vakfın bu organizasyonu, evlenmek amacıyla maddi yardım talep edenleri bir kurul tarafından incelemeye alarak ve muhtarlarla yardımlaşarak gerçekleştireceğini belirtmektedir.


Ürün ve Hizmetler


#mehir konya mehir #gençleri evlendirme #mehir.org mehir.net #mehir vakfı , fakir gençleri evlendirme vakfı #mehir.com


Benzer Firmalar