Southern Ziraat Laboratuvarları


Cemalpaşa Mah. Fuzuli Cad. No: 48/591 Galeria İş Merkezi Seyhan/ADANA

Telefon1: 0322 458 87 62

Telefon2: 530 828 04 32

Fax: 0322 458 85 99

Web: southern.com.tr

Sponsorlu Bağlantılar

Firma Kuruluş Yılı:2010
Çalışan Sayısı:9 (Yönetici:0 | Memur:0 | İşçi:0
Dış Ülkelerle Bağlantıları:Waters Agricultural Laboratories.inc

HAKKIMIZDA

2000 yılında merkezi Amerika’ da olan Waters Agricultural Laboratories, Adana bölgesinde ofis kurarak toprak, yaprak, su, gübre, meyve analizleri ilgili çalışmalar yürütmeye başlamıştır.

2010 yılına kadar de tamamen pazarlama ve halka ilişkiler üzerine destek vermiştir. 2010 yılından sonra SOUTHERN ZİRAAT LABORATUVARI olarak toprak, yaprak, su ve gübre analizi konularında hizmet vermek amacıyla Adana da kurulmuş ve faaliyetlerine başlamıştır.

Hizmet kapsamını genişletmeyi, kaliteyi, müşteri memnuniyetini her zaman ön planda tutmayı misyon edinmiş olan “Southern Laboratuarı” TSE EN-ISO 17025 standardı belgesini almak üzere çalışmalarını başlatmıştır. Böylece kaliteli, bilimsel ve güvenilir analiz yapmakta olduğunu belgelemiş olacaktır. Ayrıca Tarım ve Köyişleri Bakanlığı’ nın Yetkin Toprak-Bitki Analiz Laboratuarları listesinde yer almaktadır.

Laboratuvarımız kuruluşundan itibaren gelişmesini sürdürmüş olup, bünyesinde yurtiçi ve yurtdışı uzman akademisyenler danışmanlığında dört Ziraat Mühendisi, Kimyager, iki laborant ve iki yardımcı personel ile hizmet vermektedir.

Analizlerde kullanılan metotlar uluslararası düzeyde kabul görmüş metotlar olup, özellikle toprak analiz metotları ülkemiz topraklarına uygundur. Laboratuvarımız Toprak Gübre Araştırma Enstitüsünün yürütmekte olduğu Laboratuarlar arası Karşılaştırma Testlerine yılda bir kez katılmaktadır.

Toprak örneklerinde pH, aktif kireç, eriyebilir toplam tuz, doymuşluk, bünye, organik madde, toplam N, alınabilir P, K, Ca, Mg, Na, Fe, Mn, Zn, Cu , B , Pb, Cr, Ni, Hg, As ve Mo analizleri yapılarak, analiz sonuçları yorumlanmakta ve yetiştirilecek bitkilerin besin maddesi gereksinmeleri dikkate alınarak gübreleme programları hazırlanmaktadır.

Bitki analizleri; dolaylı olarak bitkilerin üzerinde yetiştikleri toprakların verimlilik durumlarını ortaya koymak ve uygulanan gübreleme programlarının kontrolü ve geliştirilmesi amacıyla uygulanmaktadır. Yaprak örneklerinde N, P, K, Ca, Mg, Na, Fe, Mn, Zn, Cu , B , Pb, Cr, Ni, Hg, As ve Mo besin elementlerinin analizleri yapılmaktadır.

Su örneklerinde uygulanan analizler özellikle sulama suyu kalitesinin belirlenmesine yönelik olup, sularda pH, EC, K, Ca, Mg, Na, CO3, HCO3, Cl, SO4 analizleri yapılarak, Sodyum Adsorpsiyon Oranı (SAR), Kalıcı Sodyum Karbonat (RSC) ve Potansiyel Tuzluluk (PS) değerleri hesaplanmakta ve sulama suyu sınıfı belirlenmektedir.

Gübre örneklerinde ise Toplam N, NO3-N, NH4-N, NH2-N, P, K, Ca, Mg, Fe, Cu, Zn, Mn, B, Mo, S, Na, SO4, Org. Mad, pH, Pb, Cr, Ni, Hg, As ve Mo’dır. Laboratuvarımız gübre analiz sonuçlarında kaliteli ve güvenilir olmak adına yılda en az bir defa uluslarası yeterlilik testlerine katılmaktadır.

Ayrıca Nematod, Ağır Metal, Yem ve Tarım ilaçları analizleri yapılmaktadır.


Ürün ve Hizmetler


Toprak Analizi
Toprak örneklerinde pH, aktif kireç, eriyebilir toplam tuz, doymuşluk, bünye, organik madde, toplam N, alınabilir P, K, Ca, Mg, Na, Fe, Mn, Zn, Cu , B , Pb, Cr, Ni, Hg, As ve Mo analizleri yapılarak, analiz sonuçları yorumlanmakta ve yetiştirilecek bitkilerin besin maddesi gereksinmeleri dikkate alınarak gübreleme programları hazırlanmaktadır.
TOPRAK : Toprak örneklerinde pH, aktif kireç, eriyebilir toplam tuz, doymuşluk, bünye, organik madde, toplam N, alınabilir P, K, Ca, Mg, Na, Fe, Mn, Zn, Cu , B , Pb, Cr, Ni, Hg, As ve Mo analizleri yapılarak, analiz sonuçları yorumlanmakta ve yetiştirilecek bitkilerin besin maddesi gereksinmeleri dikkate alınarak gübreleme programları hazırlanmaktadır. BİTKİ: Bitki analizleri; dolaylı olarak bitkilerin üzerinde yetiştikleri toprakların verimlilik durumlarını ortaya koymak ve uygulanan gübreleme programlarının kontrolü ve geliştirilmesi amacıyla uygulanmaktadır. Yaprak örneklerinde N, P, K, Ca, Mg, Na, Fe, Mn, Zn, Cu , B , Pb, Cr, Ni, Hg, As ve Mo besin elementlerinin analizleri yapılmaktadır. SU: Su örneklerinde uygulanan analizler özellikle sulama suyu kalitesinin belirlenmesine yönelik olup, sularda pH, EC, K, Ca, Mg, Na, CO3, HCO3, Cl, SO4 analizleri yapılarak, Sodyum Adsorpsiyon Oranı (SAR), Kalıcı Sodyum Karbonat (RSC) ve Potansiyel Tuzluluk (PS) değerleri hesaplanmakta ve sulama suyu sınıfı belirlenmektedir. GÜBRE: Gübre örneklerinde ise Toplam N, NO3-N, NH4-N, NH2-N, P, K, Ca, Mg, Fe, Cu, Zn, Mn, B, Mo, S, Na, SO4, Org. Mad, pH, Pb, Cr, Ni, Hg, As ve Mo’dır. Laboratuvarımız gübre analiz sonuçlarında kaliteli ve güvenilir olmak adına yılda en az bir defa uluslarası yeterlilik testlerine katılmaktadır. Ayrıca Nematod, Ağır Metal, Yem ve Tarım ilaçları analizleri yapılmaktadır.

#Toprak Analizi #Yaprak Analizi #Gübre Analizi #Su Analizi #Nematod, Ağırmetal


Benzer Firmalar