Anasayfa » İnşaat şirketleri » İnşaat sanayi » GİRESUN İnşaat şirketleri » Çotanak Yapı Denetim Ltd. Şti.

Çotanak Yapı Denetim Ltd. Şti.


Şeyh Keramettin Mah. Suat Akgün Sok. Halit Akgüre İşhanı No:15 Kat:2

Telefon1: 0 454 250 00 20

Telefon2:

Fax: 0 454 250 00 21

Web: www.cotanakyapi.com.tr

Sponsorlu Bağlantılar

Firma Kuruluş Yılı:2010
Çalışan Sayısı:10 (Yönetici:0 | Memur:0 | İşçi:0
Dış Ülkelerle Bağlantıları:

Çotanak Yapı Denetim Ltd. Şti. Giresun genelinde merkez, ilçeler ve beldelerde konut, iş merkezi, sanayi yapılarının denetimini üstlenmiş bulunmaktadır.

4708 Sayılı Yapı Denetim Kanununda belirtilen can ve mal güvenliğini teminen imar planına, fen, sanat ve sağlık kurallarına, standartlara uygun, kaliteli yapı yapılmasını sağlamak amacı ile proje ve yapı denetimi görevini sürdürmektedir.

Şirketimiz tüm hizmetlerinde ` Mesleki Etik Çağdaş Norm ve Standartlarda Yapı Denetimi ` sloganını ilke olarak benimsemiş olup uygulama planlarını bu ilke üzerinden yürütmektedir.

Firmamızda görev alan personel işe başlangıç aşamasında alacağı görevlerle ilgili eğitim almakta ve yapılan çalışmalarda personelin en verimli şekilde çalışması sağlanmaktadır.

Denetimde, yasa ve yönetmelikler çerçevesinde inşaatların her safhasında yerinde denetim, test ve laboratuar çalışmaları yapılırken yeni mezun teknik elemanlar, inşaat kalfaları, ustalar, tecrübeli teknik elemanlarımızca eğitilerek imalatta ve denetimde kalite yükseltilmektedir.

Denetimlerde esas olan mesleki ahlak kurallarıdır. Bu kurallar : Dürüstlük; bağımsızlık; tarafsızlık; güvenilirlik; ve yeterlilik olmak üzere beş ilkeden ibarettir.

Denetim mesleğinin temel ahlak kuralı, dürüstlüktür. Denetim mesleğini yürütürken denetçilerin davranışları kusursuz ve kuşku uyandırmayacak biçimde olması gerekmektedir.

Denetçiler, denetledikleri kuruluşlardan ve denetlenen kuruluşlarla ilgili çevrelerden bağımsız olmak zorundadır. Denetçiler; sorumluluklarını tarafsız bir şekilde yerine getirebilmeleri için kişisel çıkarlarının söz konusu olabileceği her türlü ortamdan, etkiden uzak kalmaya özen göstermelidir. Düzenleyeceği raporları denetlediği firma, kurum veya kuruşlardan veya kamu kuruluşlarının etkisi altına girmeden yapmalıdır. Denetçilere duyulan saygı ve güvenilirlilik, denetçilerin geçmişte ve günümüzde göstermiş oldukları başarıların çabaların neticesidir. Denetimin adil ve tarafsız olması için denetçiler tam bir güvenceye sahip olmalıdır. Tüm toplumlarda mesleki ahlak kurallarına uygunluk yönünde inandırıcılık ve güvenilirlilik, en üst düzeyde olması gereken bir erdemdir. Denetim sistemleri bu erdemi hiçbir zaman göz ardı etmemelidir.

Denetçiler her zaman ` mesleki yeterliliğe ` sahip olmak zorundadırlar ve mesleklerini yürütürken yüksek mesleki standartları uygulamak durumundadırlar. Denetçiler yürürlükteki mevzuat ve standartlar hakkında yeterli bilgiye sahip olmak, mesleki özeni göstermek, en yüksek nitelikte bilimsel yöntem ve uygulamaları kullanmak, ihtiyaç duyduklarında bilgi düzeylerini yükseltmek ve becerilerini geliştirmek zorundadırlar.

Ülkemizde değil depremler; durduğu yerde binaların yıkıldığı göz önüne alınırsa, mevcut binalar ve yeni yapılmakta olan inşaat örneklerinden, yapı denetim sisteminin öneminin anlaşılacağı kanısındayız.

İyi Çalışmalar..


Ürün ve Hizmetler


PROJE VE RUHSAT AŞAMASINDA VERİLEN HİZMETLER
Jeoteknik Rapor Kontrolü: Yapının inşa edileceği parsele ait jeoteknik raporun Bayındırlık ve İskan Bakanlığı " Zemin ve Temel Etüdü Raporunun Hazırlanmasına İlişkin Esasları " Genelgesi ` ne uygunluğu kontrol edilmektedir. Mimari Proje Kontrolü: Yapının mimari projesinin öncelikle imar planı olmak üzere ilgili tüm yönetmelik ve standartlara uygunluğu kontrol edilmektedir. Statik Proje Kontrolü: Yapınn temel sisteminin parsele ait jeoteknik rapora , taşıyıcı sisteminin öncelikl
TAŞIYICI SİSTEM İMALATINDA VERİLEN HİZMETLER
Yapım aşamasındaki tüm imalatlar başta taşıyıcı sistem olmak üzere; onaylı uygulama projelerine, genel ve özel teknik şartnamelere, ulusal ve uluslararası yönetmelik ve standartlara uygun olarak yapılmalarını sağlamak amacıyla denetlenir Bu denetimlerin başlıca faaliyetleri aşağıdadır : Denetimci, kendi çalışmalarıyla ilgili "Günlük şantiye operasyon defteri" tutacaktır. Müteahhit firma yetkilisinin, isterse mal sahibinin, ve gerektiğinde proje müelliflerinin de katılaca
MEKANİK TESİSAT İMALATLARINDA VERİLEN HİZMETLER
Her türlü boru çapları ve kanal ebatları ve döşenen boru hatları ve kanallarının eğimleri, bitirimlerine ve yapı elemanlarına mesafeleri kontrol edilir. Mekanik tesisat boru, kanal ve ekipmanlarının taşıyıcı mesnet askıları ve bunların aralıkları kontrol edilir. Tüm mekanik bağlantıların tekniğe uygun yapılması sağlanır. Gerekli yerlere esnek bağlantı ve kompansatörlerin konulduğu kontrol edilir. Tesisat testlerinin şartnamelere uygun olarak yapılması ve şartların
ELEKTRİK TESİSATI İMALATLARINDA VERİLEN HİZMETLER
Beton içinde veya sıva altında kalacak kablo borularının doğru yerlerde ve usulüne uygun bırakılması sağlanır. Sıva altı buat, anahtar, prizlerin doğru yükseklikte bırakılması sağlanır. Kablo çekiminde doğru kesitteki kabloların kullanılması sağlanır. Mastarlama ve buat bağlantılarında uygun derinlik sağlanması, içlerinin temizlenmesi ve kablo bağlantılarının klemenslerle yaptırılması sağlanır. Faz, nötr ve topraklama bağlantıları düzgün olarak yapılması sağlanır.
PROJE VE RUHSAT AŞAMASINDA VERİLEN HİZMETLER

Jeoteknik Rapor Kontrolü: Yapının inşa edileceği parsele ait jeoteknik raporun Bayındırlık ve İskan Bakanlığı

#giresun çotanak #yapı denetim #bulancak görele #şebinkarahisar espiye #tirebolu eynesil


Benzer Firmalar