TRAKYA MANTAR


Durak Mah. Alacaoğlu Köyü Yolu Üzeri 10. km, Lüleburgaz, Kırklareli, Türkiye, 39750

Telefon1: 02884123010

Telefon2: 05494123010

Fax:

Web: www.trakyamantar.com.tr

Sponsorlu Bağlantılar

Firma Kuruluş Yılı:1999
Çalışan Sayısı:20 (Yönetici:3 | Memur:3 | İşçi:14
Dış Ülkelerle Bağlantıları:

Kültür Mantarı yetiştiriciliğine 1996 yılında İstanbul’da başlayan firmamız 1999 yılında şimdiki adresi olan; Durak Mahallesi Alacaoğlu Köyü Yolu Üzeri 10. km. Lüleburgaz/ Kırklareli’nde faaliyetlerine devam etmektedir. Tesisimiz 54.000 m2 lik arazi üzerinde toplam 8.000 m2 kapalı ve yarı açık alanda İYİ TARIM UYGULAMALARI (GLOBALGAP) kapsamında entegre üretim gerçekleştirmektedir.

Firmamız bünyesinde; kültür mantarı yetiştiriciliği, kompost üretimi ve örtü toprağı üretimi yapılmakla beraber, kültür mantarı üretim tesisi inşaası, proje taahhüt işleri ve danışmanlık faaliyetleri de gerçekleştirilmektedir. Ayrıca Lüleburgaz Halk Eğitim Merkezi, İŞKUR Trakya Bölge Müdürlüğü ile firmamız arasında yapılan anlaşmayla Kültür Mantarı yetiştirici adayları için teorik ve pratik eğitimler verilmektedir. Hizmet verdiğimiz kurumlar içerisinde TC Lüleburgaz Kaykamamlığı da bulunmaktadır.

FİRMAMIZ 2010 YILI İTİBARİYLE İYİ TARIM UYGULAMALARIYLA KÜLTÜR MANTARI, KOMPOST, TORF ÜRETİMİNE BAŞLAMIŞTIR. TARIM VE KÖYİŞLERİ BAKANLIĞI İSTANBUL İL KONTROL KORUMA LABORATUARI ANALİZ RAPORUNA GÖRE ÜRÜNLERİMİZDE İNSAN SAĞLIĞI VE ÇEVREYE ZARARLI HİÇBİR KALINTI BULUNMAMAKTADIR.


Ürün ve Hizmetler


kültür mantarı
Kültür Mantarı ORGANİK KÜLTÜR MANTARI, organik (ekolojik) tarım standartlarına göre yetiştirilir. Kompostun içerisine mantar tohumları ekilir, özel yetiştirme odalarına konulur ve bunlardan beyaz şapkalı kültür mantarları yetiştirilir. Mantar üretim odalarından yılda 7-8 kez mantar hasadı yapılmaktadır. Ekimden sonra uygun ortamda 25-30 gün sürede mantarlar oluşur ve ilk hasat yapılır. Daha sonra 7-10 gün arayla 2-3 hasat yapılabilir. Böylece aynı komposttan 3 veya 4 hasat elde edilmektedir
Kültür MantarıORGANİK KÜLTÜR MANTARI, organik (ekolojik) tarım standartlarına göre yetiştirilir.Kompostun içerisine mantar tohumları ekilir, özel yetiştirme odalarına konulur ve bunlardan beyaz şapkalı kültür mantarları yetiştirilir. Mantar üretim odalarından yılda 7-8 kez mantar hasadı yapılmaktadır. Ekimden sonra uygun ortamda 25-30 gün sürede mantarlar oluşur ve ilk hasat yapılır. Daha sonra 7-10 gün arayla 2-3 hasat yapılabilir. Böylece aynı komposttan 3 veya 4 hasat elde edilmektedirORGANİK MANTAR ‘Et kadar besleyici’“Doğadaki mantarlar zehirli veya zehirsiz olabilir ama kültür mantarı zehirli değildir. Kültür mantarında önemli oranda (yüzde 3.5) protein bulunur. Ayrıca içerdiği bazı vitaminler, antibiyotikler, hormonlar ve bazı asitler nedeniyle insan sağlığını korur. Kalorisi düşüktür. Bu nedenle dış ülkelerde hastanelerde ve diyet merkezlerinde şişman insanların zayıflamasında, kalp ve damar rahatsızlığı olanların beslenmesinde protein ihtiyaçları kültür mantarından karşılanır. İnsan yaşam süresinin uzaması ile birlikte, özellikle 40`lı yaşlardan sonra insanlar ihtiyaç duydukları proteini hayvansal kaynaklar yerine mantardan karşılayabilir. Çünkü mantardaki protein miktarı yüksek olmasına karşın (yüzde 3 – 8), yağ ve karbonhidrat miktarı azdır, şişmanlatmaz. Ayrıca vücuda alınan proteinin yüzde 70 – 80`i sindirilir. İnsan beslenmesi için gerekli tüm aminoasitleri içerir. Kandaki şekeri ayarlayıcı etkisi vardır. Karaciğer ve böbrek rahatsızlığı olanlara tavsiye edilir. İçinde ürik asidin yok denecek kadar az olması nedeniyle gut hastalığı olan insanların öncelikli protein kaynağıdır.”TRAKYA ORGANİK MANTAR DİYOR Ki;•Protein değeri sayesinde etinyerini tutar.•Bağışıklık sistemini güçlendirir.•Hastalıklara karşı direnci artırır.•Göze ve vücuda kuvvet verir.•Bedensel ve zihinsel gelişimi destekler.•Öğrenme yeteneğini artırır.•Yorgunluğu giderir.•Bol miktarda demir minerali içeren mantar, kansızlığa iyi gelir.•Kandaki kolesterol oranını düşürür.•Kalp ve damar hastalıkları ile kalp krizine karşı koruyucu etki dösterir.

#mantar #kültür mantarı #kompost # #


Benzer Firmalar