Fazi Dil ve Konuşma Merkezi


Mimar Sinan Mah. 1356 Sk. No:1 Gökdemir Apt. K:3 D:4-5 Alsancak

Telefon1: 0 (232) 464 45 30

Telefon2: Kemal COLAY : 0 (505) 394 32 60

Fax: 0 (232) 464 45 30

Web: www.dilkonusma.com

Sponsorlu Bağlantılar

Firma Kuruluş Yılı:2008
Çalışan Sayısı:5 (Yönetici:0 | Memur:0 | İşçi:0
Dış Ülkelerle Bağlantıları:

Fazi Dil-Konuşma Merkezi uzman dil & konuşma terapistleri
Kemal Colay-Nida Şanlı Colay tarafından İzmir Alsancak\`ta
dil ve konuşma bozukluğu olan bireylere (çocuk-ergen, yetişkin)
değerlendirme, terapi, danışmanlık hizmeti vermek için
kurulmuş bir merkezdir.Merkezimizde kanıta dayalı bilimsel
yöntemler uzmanlar tarafından, etik kurallar temelinde uygulanmaktadır.
Nida ŞANLI COLAY ve Kemal COLAY Dokuz Eylül Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon
Yüksekokulundan mezun olduktan sonra, Anadolu Üniversitesi Dil ve Konuşma
Bozuklukları Anabilim Dalı\`nda Dil ve Konuşma Bozuklukları yüksek lisans
programını tamamlayıp Uzman dil ve konuşma terapisti ünvanını almışlardır.


Hedefimiz ve Çalışma İlkelerimiz

Etik değerlerden ödün vermeden vaka haklarını gözeten, ihtiyaç, istek ve beklentilerini karşılayan, ulaşılabilir, kesintisiz ve güvenilir hizmeti çağdaş standartlarda, kanıta dayalı bilimsel bilgi temelinde hizmet vermeyi hedeflemiştir.
Verilen hizmetlerin iyileştirilmesi, geliştirilmesi ve verimliliğinin artırılmasına yönelik çalışmaları sürekli kılmak.
Uygulamalarda birey, ebeveyn ve uzman işbirliği esas alınmaktadır.


Temel Değerlerimiz

Bilimsellik
Etik
Güncellik
Güven


Ürün ve Hizmetler

Merkezimizde kanıta dayalı olan bilimsel yöntemler

etik kurallar temelinde uygulanmaktadır..



DEĞERLENDİRME

Informal Kekemelik Değerlendirmesi

Bu değerlendirmede bireyin kekemelik öyküsü, kekemeliğe karşı tepkileri değerlendirilir. Konuşma ve okuma (7 yaş ve üstü için) sırasındaki kekemelik yüzdesi hesaplanır ve kekemeliğe eşlik eden ikincil davranışlar ve kekemelik özellikleri değerlendirilir. Değerlendirme sonuçlarına göre hangi terapi yönteminin uygulanacağına karar verilir.



TERAPİ

İndirekt Terapi

Kekemeliği 6 aydan az süre devam eden erken dönem kekemeliklerde (okul öncesi), aileye çocukla iletişim sırasında dikkat etmesi gereken noktalar öğretilir. Kronik kekemeliği önlemek için bazı çevresel düzenlemeler yapılır. Değerlendirme sonrasında eğer çocukta kronik kekemelik riski varsa bu 6 ay beklenmeden hemen terapi başlanılabilir.



Direkt Terapi Yöntemleri

Okul Öncesi Dönem


Lidcombe Erken Dönem Kekemelik Programı

Okulöncesi ve okul çağı çocuklara yönelik davranışsal yaklaşımlı, aile eğitimi tabanlı bir terapi programıdır. Değerlendirme ile birlikte ÜÇ AŞAMALI bir programdır. Bu programda terapi/eğitim bir ebeveyn ya da çocuğun yaşamında önemli bir konumu bulunan bir başka kişi tarafından çocuğun günlük yaşantısı içerisinde gerçekleştirilmektedir. Dil ve konuşma terapisti aileye kekemelikten arındırılmış konuşmayı pekiştirmek ve kekemeliği düzeltmek için neler yapılması gerektiğin gösterir .



Fun With Fluency

Bu terapi yönteminde hem çocuğun akıcılığı hem de kekemelikle ilgili duygu ve tutumları değiştirilmesi amaçlanmaktadır. Bireyin kişisel özellik ve gereksinimleri göz önünde bulundurularak akıcılığı biçimlendirme ve/veya kekemelik modifikasyonu yöntemleri uygulanmaktadır. Bu tekniği izmir\\\`de kekemelik şikayeti ile başvuran vakalara uygulayabilen bir başka kurum yoktur. Okul öncesi kekemelik tedavisi çok özel bir alandır. İzmir kekemelik tedavisi\\\`nde



Ergen-Yetişkin Dönem

Akıcılığı Biçimlendirme (Fluency Shaping)

Bu yöntemde akıcılığı sağlamak için gereken yöntemler (yumuşak başlangıç, yavaşlatılmış konuşma, continious voicing )bireye öğretilir. Sistematik olarak zorluk arttırılarak akıcılık gündelik yaşama aktarılır.



Kekemelik Modifikasyonu (Stuttering Modification)

Van Riper tarafından geliştirilen bu yöntem 6 bileşenden oluşmaktadır: Motivasyon, belirleme (identification) (kişinin kekemelik davranışı belirlenir) , duyarsızlaşma (kekemelikle ilgili edinilmiş olan olumsuz duygu ve tutumlar değiştirilir), varyasyon (variation) (kekemelikle ilgili farklı tutum ve davranışı edinme), aproksimasyon (kekemeliği azaltacak teknikler), stabilizasyon (genelleme).



Sistematik Duyarsızlatırşma

Kekeme bireyin kekemelikle ilgili olumsuz tutum, duygu ve inanışlarını değiştirmeyi hedefleyen bir yöntemdir. Klinik içi ve klinik dışı çalışmalarla bireyin kekemeliğe bakış açısı değiştirilir. Voluntary stuttering (istemli kekemelik), role playing gibi yöntemler kullanı

# # # # #


Benzer Firmalar