contact elektronik makina san. tic.


Reşit paşa Cad. Alparslan Sok. No:38 Soğanlık Kartal/İstanbul

Telefon1: 090 216 576 37 80

Telefon2: 090 216 309 17 13

Fax: 090 216 309 17 13

Web: www.contactelektronik.com

Sponsorlu Bağlantılar

Firma Kuruluş Yılı:2011
Çalışan Sayısı:2 (Yönetici:0 | Memur:0 | İşçi:0
Dış Ülkelerle Bağlantıları:

Membrane switch, panel etiket ve dokunmatik ekran ihtiyacına cevap vermek amacıyla faaliyet göstermektedir. Firmamız otomasyon , güvenlik teknolojileri , elektrik kontrol üniteleri, elektronik cihaz ve makine imalatı alanında kullanılan ürünlerin üretimini ve tedarikini sağlamaktadır.


Ürün ve Hizmetler


MEMBRANE SWITCH
MEMBRANE SWITCH’LERİN KULLANMA SEBEPLERİ *Su,nem ve rutubetten korunma *Tozdan ve hava koşullarından etkilenmeme *Panel ve tuşların tasarımında sınırsız alternatif ve estetik görünüş *Kolay ve çabuk temizlenme imkanı *Arkadan baskı dolayısıyla yazı,rakam ve sembollerde silinme olmaması *Metal dome’lu kabartmalı panellerde tuşa basma hissinin olmaması
MEMBRANE SWITCH
MEMBRANE SWITCH’LERİN KULLANMA SEBEPLERİ
*Su, nem ve rutubetten korunma
*Tozdan ve hava koşullarından etkilenmeme
*Panel ve tuşların tasarımında sınırsız alternatif ve estetik görünüş
*Kolay ve çabuk temizlenme imkanı
*Arkadan baskı dolayısıyla yazı, rakam ve sembollerde silinme olmaması
*Metal dome’lu kabartmalı panellerde tuşa basma hissinin olmaması


PANEL ETİKET
Paneller polyester veya polikarbonat malzemesinden yapılmıştır.Polyester kumaş malzemenin yüksek esnekliği nedeniyle klavyeler için uygundur.Kullanım bakımından elektronik cihazların ön yüzeylerinde kullanılmaktadır.Dış etkenlerden (su, nem, toz) etkilenmez.

BACKLIGHT
Işıklandırmanın çok homojen olması istenen, led teknolojisine göre teknik ve görsel açıdan üstün olan, gece ve gündüz kullanımında her türlü ortam, ısı değerlerinde sorunsuz çalışan ışık yayan ( back light) teknolojisini başta membrane switch teknolojisi ile kullanıma sunulmaktadır. Standart olarak 4 renktedir fakat farklı renkler istenildiğinde transparan boyalarla yapılan baskılar aydınlatılabilmektedir. Bir panelde tek renk kullanıldığı gibi çoklu renk seçenekleri de mevcuttur.

Bu sistemin diğer aydınlatma teknolojilerine göre avantajları
•Işık şiddetinin her noktada aynı olması
•Uzun ömürlü olması
•Düşük güç tüketimi
•Uygun fiyat •Çok ince olması (0, 5 mm)
•Isınma olmaması
•Esnek Flexible olması


DÜZ MEMBRANE SWITCH
Bu imalat çeşidinde, kontak yapısı düz olarak tasarlanmıştır. Kısa devre gümüş kontakla sağlanmaktadır.

KABARTMALI VE LED’Lİ MEMBRANE SWITCH
u imalatta , her iki kontak gümüş olup , grafik panel yüzeyine kabartma yapılarak kontağa basma hissi kazandırılır. Işık şiddeti yüksek olan 90 ile 180 derece açılarla ışık yayabilen transparan ve opak renklerden oluşan yüzey montaj led’lerin kullanılmaktadır.

TOUCH SCREEN
Dokunmatik ekran oluşturmak için kullanılan çok farklı teknolojiler olmasına rağmen, çoğunluğu dört sınıflandırmadan birini oluşturur ; rezistif, kapasitif, yüzey akustik dalga, ve kızılötesi.
En yaygın kullanılan sınıflar içerisinde %70 oranını taşıyan dokunmatik ekran kapasitif olanıdır.
Dokunmatik ekran yüzeyine uygulanan düzgün bir rezistif kaplama, bir cam yüzey ile birlikte inşaata başlar. Bir iletken kaplama ve cam kaplamalar birbirlerine bakacak şekilde bağlı, sabit kaplı polyester kapak sayfasının bir tarafına uygulanır. Küçük şeffaf ayırıcılar, cam ve kapak sayfası arasına yerleştirilir. Bir parmak ya da başka bir nesne tarafından itilir,
Bir dokunmatik ekran denetleyicisi bilgisayara bağlar. Kontrolör ilk cam yüzey üzerinde bir gerilim düşümü yaratan rezistif kaplama üzerinde yatay bir elektrik gerilimi dayatır. Kapak sayfasının sonra kontrolör tarafından sayısallaştırılmış temas noktası gerilim iletken kaplama musluklar. Değeri, dokunmatik ekranın X ekseni boyunca temas pozisyonunu tanımlar.
Dikey eksen kontrolörü, uygulanan gerilim anahtarları, ve temas noktası, yeni değeri, Y ekseni pozisyon için tekrar dijitalleştirilmiştir.

#elektronik, membrane switch #dokunmatik ekran, touch screen #backligt, membrane #panel etiket, KABARTMALI VE LED’Lİ MEMBRANE SWITCH #DÜZ MEMBRANE SWITCH


Benzer Firmalar