Anasayfa » Danışmanlık » Mühendislik » İSTANBUL Danışmanlık » ÖZDEMİR CONSULTING CO.

ÖZDEMİR CONSULTING CO.


İskete çıkmazı çınar12 vill21

Telefon1: 0532 2427609

Telefon2:

Fax:

Web:

Sponsorlu Bağlantılar

Firma Kuruluş Yılı:1990
Çalışan Sayısı:6 (Yönetici:0 | Memur:0 | İşçi:0
Dış Ülkelerle Bağlantıları:

DIŞ CEPHE TANIMI
Yapı kabuğuna, dış cephe STRÜKTÜRÜ diyoruz. Dış cephe mekânsal anlamda dışarısı ile içerisini birbirinden ayıran strüktürel bir yüzeydir. Bu yüzey dış mekân ile iç mekân arasındaki ilişkiyi organize eder. (Isı, su, ses, rüzgâr, Işık, mikro organizma, görme ilişkisi, yapı görselliği, vs.)

CEPHE DANIŞMANI TANIMI
Yapılarda cephe strüktürünün tasarımı, uygulaması ve sonrası aşamalarında bilgi, belge ve tecrübelerinden yararlanmak maksadıyla görevlendirilmiş kişidir. Cephelerin mimari görünümünü belirleyen tasarım zaten o yapının tasarımcısı olana mimara ait bir mimari iştir. Oysa ki cephenin strüktürel yapılanması mühendislik ve hem de tasarımcılık gerektiren bir iştir.
Cephe danışmanı görüş ve bilgi aktarımını, mutlaka mühendislik bir tabana oturtmak durumundadır. Dolayısıyla, cephe sistemlerinin detay yapılarına hakim olması gereğinin yanı sıra, mühendislik hesap yapma yetki ve yetisine mutlaka sahip olmalıdır.
• Rüzgâr ve Kar yükü hesapları
• Isı İletkenlik hesapları
• Akustik ve Reverberasyon hesabı
• Cephe statiği ve yapı fiziği hesaplamaları.
• Muhtelif laboratuvar testi analizlerinin değerlendirilmesi Mühendislik bir alt yapı gerektirir.
Yani piyasadaki üretici firmaların ürün ve detay tiplerini çok iyi bilmek tek başına yeterli değildir. Yapı fiziği hesaplarına giremeyen bir kişinin dış cephe hakkında, cephe danışmanı sıfatı ile yorum yapması, kulaktan dolma bilgi veya deneme yanılma yoluyla elde edilecek tecrübeye dayanır ki bu durum yatırımcı için kötü bir durumdur.
İdeal Cephe danışmanı yapısı, tasarlama yetisinin, mühendislik ve sektörel bilgi birikimleriyle maksimumda kesiştiği noktada belirir. Bu kesişmeyi iyi kullanan kişi iyi bir cephe danışmanıdır.

DIŞCEPHE SİSTEMLERİ ve SEKTÖR.
Dış cepheyi oluşturabileceğimiz onlarca malzeme türü ve onlarca farklı sistem mevcuttur. Üstelik çoğu zaman aynı cephede farklı cephe sistemlerini ve farklı malzemeleri birlikte kullanmak gerekir.
Dış cephe sektöründe her yıl onlarca yeni malzeme ve uygulama detayı geliştirilmektedir. Her cephe sisteminde onlarca detay mevcuttur bu detayların her biri kullanılacağı yerin koşulları çok yönlü analiz edilerek seçilmektedir. Aynı cephe sistemini üreten değişik firmalar, farklı farklı detaylar kullanmaktadırlar. Her detayın kendine özgü artıları ve eksileri vardır. Dolayısıyla biz hangi detayı kullanmalıyız noktasında, tüm sistemlere ve detaylara tam bir hakimiyet gereklidir.
Her dış cephe firması kendi malını satmak için kendi detayını kendi mamulünü dikte edecektir. Zaten her dış cephe firması kendi üretimini yaptığı mamulü ve detayı tanımaktadır diğer firma mamulleri ve detayları hakkında ise karşıt ve yanlı davranmak durumundadır. Oysa bizim ihtiyacımızın gerçekte ne olduğu konusunda belirleyici olan yine cephe danışmanlığı olacaktır.
Bir diğer önemli husus dış cephenin projelendirilmesidir. Tasarımcının önünde Onlarca cephe sistemi yüzlerce üretici firma ve belki de


Ürün ve Hizmetler


DIŞ CEPHE DANIŞMANLIĞI
ÖZDEMİR CEPHE DANIŞMANLIĞI HİZMET AŞAMALARI, 1-TASARIM AŞAMASINDA , Cephe uygulama projesi, mimari gurup tarafından çizilirken cephe danışmanlığımız eşliğinde çalışmamış ise veya proje yurt dışında farklı standartlarda çizilmiş ise, bu çalışmanın reorganizasyonu gerekebilecektir. ( Kullanılacak cephe elemanları, şayet yurt dışından gelmeyecek ise, ) Çizilen projenin ülkemizde uygulanabilmesi için durum değerlendirmesi, standart değerlendirmeleri ve proje değerlendirmeleri yapılac
ÖZDEMİR CEPHE DANIŞMANLIĞI HİZMET AŞAMALARI,

1-TASARIM AŞAMASINDA ,
Cephe uygulama projesi, mimari gurup tarafından çizilirken cephe danışmanlığımız eşliğinde çalışmamış ise veya proje yurt dışında farklı standartlarda çizilmiş ise, bu çalışmanın reorganizasyonu gerekebilecektir. ( Kullanılacak cephe elemanları, şayet yurt dışından gelmeyecek ise, )
Çizilen projenin ülkemizde uygulanabilmesi için durum değerlendirmesi, standart değerlendirmeleri ve proje değerlendirmeleri yapılacaktır. Tasarım gurubunun da onayı alınarak Cephe danışmanlığımız bu noktada müdahildir olacaktır. Her coğrafyada bölgeye özgü yapı fiziği koşulları oluşur. Dolayısıyla projeci için yapının bulunduğu çevre koşulları büyük önem arz eder. Deprem katsayısından rüzgâr veya kar yüküne kadar ısı farklılıklarından, nem oranlarına kadar onlarca etken kriter, cephe sistemi ve detaylarını yakından ilgilendirmektedir.
Uzmanlık alanımız kapsamında dış cephe taşıyıcı karkası olarak betonarme veya çelik konstrüksiyon karkaslar yer almaktadır. Özellikle sütrüktürel cephe tasarımlarında karkas yapı, dış cephe formunun belirleyicisi olduğundan tasarım sürecinde yerini almak durumundadır.
Dış Cephe konsepti başarısının yanı sıra, uygulama projesinin yeterliliği de tartışmasız proje açısından hayati önem arz eder.. Cephe Danışmanlığımız bu süreci, talep doğrultusunda başından sonuna kadar takip ve tetkik eder.

2-KEŞİF ve METRAJ TABLOSU ANALİZİ AŞAMASINDA,
Mimari tasarımı ve Strüktürel Uygulama projesi tamamlanmış olan cephenin yapımı aşamasında pek çok farklı malzeme kullanılacaktır. Tüm bu malzemelerin kodlanması, cinsleri, ve miktarlarının tespit edilmesi gerekir. Bu noktada Cephe Danışmanlığımız yapılan bu çalışmaları , sertifikasyon ve belgelendirmeleri takip eder.

3-TEKNİK ŞARTNAME AŞAMASINDA,
Yukarıdaki hassasiyetler ile organize edilmiş olan dış cephe projesinin, gerek malzeme, gerekse uygulama standartları açısından çok iyi bir şekilde tanımlanması gerekir. Bir yığın gerekli gereksiz ulusal yada uluslar arası normu teknik şartnameye yığarak zorlu bir denetim seti oluşturmak bize göre hatalıdır. Her proje, seçilmiş cephe sistemleri aynı bile olsa kendi içinde çok özeldir. Dolayısı ile her proje kendi kriterleri ile değerlendirilerek “Teknik Şartname koşulları yeniden düzenlenmektedir. Mevsim, işin boyutu ve bitiş tarihleri, projenin nerede ve ne düzeyde tamamlanmış olduğu ve daha onlarca kriter teknik şartnamede etkendir.
Cephe Danışmanlığımız bu noktada gerekli düzenlemeleri gözden geçirecektir.

4-ÖN SÖZLEŞME KOŞULLARI AŞAMASINDA ,
Söz konusu cephe işini yapmak üzere teklif verecek olan firmaların fiyatlarını doğru tespit edebilmeleri Proje yönetimi için çok önemli bir konudur. Aynı bir iş için dört ay süre tanınması ile yedi ay süre tanınması arasında teklif veren açısından çok şey değişebilir. Bunun gibi etken onlarca kriter vardır. Dolayısıyla yine bu projenin gerçekliklerine göre organize edilmiş bir tanıtım/prensip sözleş

#cephe giydirme #cephe danışmanı #prekast cephe #Alüminyum cephe #cam cephe


Benzer Firmalar