E-Mail:
Şifre:  
 

Firma Giriş

Email :

Şifre :

 

Şifremi Unuttum

Email :

Yeni Firma Kaydı



 






 İHALELER
İHALEYE DAVET

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanlığı Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğünden

 

Belediye Hizmetleri Projesi

Kredi No:7312-TU

MESKİ İÇMESUYU REHABİLİTASYON PROJESİ

ANA SU TEMİN SİSTEMİ İNŞAAT İŞLERİ - KUZEY MERSİN SİSTEMİ ve ZON 2A ÜNİTELERİ İNŞAATI

SÖZLEŞME PAKETİ

(SÖZLEŞME NO. MES- W2)

1. İller Bankası, Dünya Bankası’ndan (IBRD) Belediye Hizmetleri Projesinde kullanılmak üzere kredi almıştır.  İLLER BANKASI, kredinin bir kısmını Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü’ne (Bundan sonra Alt-Borçlu / İşveren olarak anılacaktır) “Mersin İçmesuyu Rehabilitasyon Projesi” finansmanı için tahsis etmiştir.

2. İşveren, firmaları “Ana Su Temin Sistemi İnşaat İşleri- Kuzey Mersin Sistemi ve Zon 2A Üniteleri İnşaatı” işi için Dünya Bankası satın alma esas ve usulleri doğrultusunda, Ulusal Rekabetçi İhale (National Competitive Bidding – NCB) yöntemiyle kapalı tekliflerini sunmaya davet etmektedir.

3. İnşaat Sözleşme Paketi için geçerli olan minimum yeterlilik kıstasları aşağıda belirtilmektedir.

(i) Gerçekleştirilmiş olan inşaat işleri bazındaki son on (10) yılın (1998- 2007) (2008 yılında yapılan işler 2007’ye dahil edilecektir)  hak ediş belgeleri ile tevsik edilmiş yıllık Yeminli Mali Müşavir (YMM)/Mali Müşavir veya Vergi Dairesi onaylı inşaat cirosu toplamının aritmetik ortalamasının en az 6.450.000 (altımilyondörtyüzellibin) ABD Doları olması (hakediş belgeleri ait olduğu yılın 30 Haziran  tarihinde açıklanan T.C. Merkez Bankası Döviz Alış kurundan ABD Dolarına çevrilecektir) gerekmektedir.

(ii) Yüklenicilerin son on (10) yıl [(1998-2007) ve 2008 yılında ihale tarihine kadar yapılan işler] içinde, yurt içinde veya yurt dışında kamu veya özel sektöre ana yüklenici veya özel ortak –Ortak Girişim ortağı- olarak yaptığı ve yapıldığı Kurum ve Kuruluştan alınan İş Bitirme belgeleri ile tevsik edilmek koşuluyla, bu ihale konusu işlerle benzer mahiyette olmak üzere:

a) Bir veya daha fazla sözleşme paketi  kapsamında toplam minimum 400 mm çaplı ve 8.500 m uzunluğunda su (içmesuyu veya kanalizasyon  veya yağmursuyu) ve/veya doğalgaz  borusu ve,

b) tek bir sözleşme paketi kapsamında bir adet minimum 5.000 metreküp hacimli betonarme su (içmesuyu veya atıksu) tutucu yapısı olmak kaydiyla bir veya daha fazla sözleşme paketi kapsamında yukarıdaki dahil toplam 15.000 metreküp hacimli betonarme su (içmesuyu veya atıksu) tutucu yapısı ve,

c) Bir veya daha fazla sözleşme paketi kapsamında toplam minimum 250 litre/saniye kapasiteli içmesuyu, ham su, atık su, her çeşit sıvı, veya doğal gaz pompa istasyonu

inşaat işlerini ana yüklenici veya özel ortak –Ortak Girişim ortağı- olarak ve şartnamesine uygun olarak başarılı bir şekilde tamamlamış olması (Geçici veya Kesin Kabul belgeleri ile belgelenecektir) gerekmektedir. Sorumlu Ortağın ve Ortakların (ii) Maddesinde belirtilen üç kriterden herhangi birini sağlıyor olması gerekmektedir. Ancak Ortakların toplamda mutlaka yüzdeyüz (%100) değerine ulaşması gerekmektedir. Benzer işlerin hesaplanmasında, ortak girişim olarak tamamlanan işler için her bir ortağın ortak girişimdeki hissesi oranındaki tamamlanmış iş kabul edilecektir.

İçmesuyu, kanalizasyon, doğalgaz ve yağmursuyu şebekelerinde devam eden işler, parasal olarak yüzdeyetmişinin (%70) tamamlanmış olması ve İşveren ile bir ihtilafı bulunmaması  kaydıyla (İş Durum belgeleri ve hak edişler ile belgelenecektir) benzer iş mahiyetine dahil edilecektir.  Su tutucu yapı ve pompa istasyonu işlerinde geçici kabulü yapılmamış işler benzer iş olarak kabul edilmeyecektir.

(iii) Teklif sahibinin mevcut kredi olanaklarının  900.000 (dokuzyüzbin) YTL olması

gerekmektedir.

(iv) Ortak Girişim olarak başvurulması halinde ortak girişim beyannamesi ve İhale Davet Belgelerinde istenen diğer belgeler ve şartlar sağlanacaktır. Ancak, bir ortak girişimin yeterli görülebilmesi için, ortaklardan her birinin (i) ve (iii) alt maddelerdeki asgari kriterlerin en az yüzdeonbeş (%15)`ini, Sorumlu ortağın (Pilot Ortak) ise bu kriterlerin en az yüzdekırk (%40)`ını karşılaması gerekmektedir. Ancak Ortakların toplamda mutlaka yüzdeyüz (%100) değerine ulaşması gerekmektedir.

(v) İşin tatminkâr bir şekilde yapımı için gerekli olabilecek adet ve tecrübede kilit personel ve bütün donanımlar ihaleyi alan firma tarafından sağlanacaktır.

(vi) Başvuru sahibinin ihalelere katılma yasağı olmadığına dair beyannamesi,(Türk firmaları için)

(vii) Başvuru sahibinin son beş (5) yıl içinde taahhüt ettiği işlere ilişkin muhatabı olduğu davalarla ilgili bilgiler,

(viii) Ortak Girişim olarak başvurulması halinde ortak girişim beyannamesi ve ihale davet belgelerinde istenen diğer belgeler.

4- Teklif sahipleri ihtiyaç duydukları ilave bilgileri ve ihale dokümanını Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü’nün aşağıda belirtilen adresinden mesai saatleri olan 09:00-17:00 arasında temin edebilir ve inceleyebilirler. Teklif sahipleri aşağıdaki adrese yazılı olarak başvurarak, bu paket ile ilgili ihale dokümanını, 400.- YTL  karşılığında aynı adresten satın alabileceklerdir. İhale doküman bedeli, MESKİ Genel Müdürülüğü’nün Vakıflar Bankası Metropol Şubesinde bulunan 2031611 numaralı YTL hesabına, MES- W2 referans numarası yazılarak yatırılacak olup, dokümanı satın almak için yatırılan bedel, hiçbir nedenle iade edilmeyecektir.

5- Teklifler, teklif açılış tarihinden itibaren doksan (90) takvim günü süreyle geçerli olacak ve teklif para birimi cinsinden veya konvertibil başka bir para birimi cinsinden ihale paketi için teklif bedelinin para biriminin en az yüzdeiki (%2)`si oranındaki bir geçici teminatla birlikte aşağıda verilen adrese;

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanlığı

Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü

MESKİ

Etüt ve Plan Dairesi Başkanlığı

Akbelen Caddesi Mezarlık Karşısı

Telefon. 324. 320 65 27 / 28

Faks: 324. 321 24 02

Oda No: Etüt ve Plan Dairesi Hizmet Salonu

17.03.2008 günü saat 14.00’e kadar teslim edilmelidir. Elektronik teklifler geçerli olmayacaktır.

6 - Teklifler, teklif sahiplerinin temsilcilerinden hazır bulunanların önünde 17.03.2008  günü saat 14.15’de, aynı adreste açılacaktır.

7 - Teklif günü ve saatinden sonra verilen teklifler kabul edilmeyecek ve açılmadan iade edilecektir. Bu ihale 4734 sayılı Kamu İhale Kanunu’na tabi değildir.

8 - MESKİ ile ilgili adres bilgileri aşağıda yazıldığı gibidir.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanlığı

Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü

Etüt ve Plan Dairesi Başkanlığı

Akbelen Caddesi Mezarlık Karşısı

Telefon: +(90) 324 320 65 27 / 28

Faks: +(90) 324 321 24 02

E.mail : lemanakkas@gmail.com

Web    : www.meski.gov.tr

Oda No: Etüt ve Plan Dairesi Hizmet Salonu