E-Mail:
Şifre:  
 

Firma Giriş

Email :

Şifre :

 

Şifremi Unuttum

Email :

Yeni Firma Kaydı



 






 İHALELER
PORTATİF ELEKTROJEN GRUBU MOBİL AYDINLATMA SET SATIN ALINACAKTIR

Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğünden

 

Kuruluşumuza Bağlı Liman/Meydanlarda Kullanılmak üzere “7 Adet 30 Kva 400 V.- 10 kVA 230 V. Portatif Elektrojen Grubu Mobil Aydınlatma Set Alımı” işi DHMİ İhale Yönetmeliğinin 24-a maddesine göre açık ihale usulü ile ihale edilecektir.

İhale Kayıt No                                 :  2008/97240

1 - İdarenin

a ) Adresi                                         :  Konya Yolu Üzeri No:66 06330 Etiler/ANKARA

b) Telefon - Faks Numarası             :  312 2042846 - 312 2128158

c) Elektronik Posta Adresi              :  www.dhmi.gov.tr

2 - İhale Konusu malın

a) Niteliği, Türü ve Miktarı             :  Kuruluşumuza bağlı Liman/Meydanlarda kullanmak üzere 7 Adet 30 Kva 400 V.- 10 kVA 230 V. Portatif Elektrojen Grubu Mobil Aydınlatma Set Alımı işi.

b) Teslim Yeri                                  :  7 Adet 30 Kva 400 V.- 10 kVA 230 V. Portatif Elektrojen Grubu Mobil Aydınlatma Setini Esenboğa Hava Limanında bulunan ikmal Müdürlüğü Ana deposuna teslim edecektir.

c)Teslim Tarihi                                :  Yüklenici sözleşmenin imzalanmasını müteakip 7 Adet 30 Kva 400 V.- 10 kVA 230 V. Portatif Elektrojen Grubu Mobil Aydınlatma Setini Esenboğa Hava Limanında bulunan ikmal müdürlüğü Ana deposuna en geç 25.12.2008 tarihine kadar teslim edecektir.

3 - İhalenin

a ) Yapılacağı Yer                             :  KONYA YOLU ÜZERİ NO:66 ETİLER/ANKARA adresinde bulunan DHMİ Genel Müdürlüğü Binası İçinde bulunan Malzeme Dairesi Başkanlığı

b ) Tarihi – Saati                              :  05/08/2008 SAAT: 11:00

4 - İhaleye katılabilme şartları ve istenilen belgeler ile yeterlik değerlendirmesinde uygulanacak kriterler:

4.1 - İhaleye katılma şartları ve istenilen belgeler:

4.1.1 - Tebligat için adres beyanı ve ayrıca irtibat için telefon ve varsa faks numarası ile elektronik posta adresi,

4.1.2 - Mevzuatı gereği kayıtlı olduğu Ticaret ve/veya Sanayi Odası veya Meslek Odası belgesi;

4.1.2.1 - Gerçek kişi olması halinde, ihaleye ilişkin ilk ilanın yapıldığı yıl içerisinde alınmış, Ticaret ve/veya Sanayi Odası veya Meslek Odasına kayıtlı olduğunu gösterir belge,

4.1.2.2 - Tüzel kişi olması halinde, mevzuatı gereği tüzel kişiliğin siciline kayıtlı bulunduğu Ticaret ve/veya Sanayi Odasından, ihaleye ilişkin ilk ilanın yapıldığı yıl içerisinde alınmış, tüzel kişiliğin sicile kayıtlı olduğuna dair belge,

4.1.3 - Teklif vermeye yetkili olduğunu gösteren imza beyannamesi veya imza sirküleri;

4.1.3.1 - Gerçek kişi olması halinde, noter tasdikli imza beyannamesi,

4.1.3.2 - Tüzel kişi olması halinde, ilgisine göre tüzel kişiliğin ortakları, üyeleri veya kurucuları ile tüzel kişiliğin yönetimindeki görevlileri belirten son durumu gösterir Ticaret Sicil Gazetesi veya bu hususları tevsik eden belgeler ile tüzel kişiliğin noter tasdikli imza sirküleri,

4.1.3.3 - Gerçek veya tüzel kişi olması durumuna göre, ortağı olduğu şahıs şirketleri ile sermayesinin yarısından fazlasına sahip olduğu sermaye şirketlerine ilişkin beyannamenin,

4.1.4 - İdari Şartnamenin 10 uncu maddesinin (a), (b), (c), (d), (e) ve (g) bentlerinde sayılan isteklilerin ihale dışı bırakılmasını öngören durumlarda bulunulmadığına dair, ihale tarihinden önceki üç ay içinde alınmış belgeler ile buna ilişkin yazılı taahhütname,

4.1.5 - Şekli ve içeriği İdari Şartnamede belirlenen teklif mektubu,

4.1.6 - Şekli ve içeriği İdari Şartnamede belirlenen geçici teminat,

4.1.7 - Bu iş için İstekliler, alt yüklenici kullanmayacaktır.

4.1.8 - İhale dokümanının satın alındığına dair belge,

4.1.9 - İdari şartnamenin 7.2 ve 7.3 üncü maddelerinde belirtilen,yeterlik belgeleri,

4.1.10 - Vekaleten ihaleye katılma halinde, istekli adına katılan kişinin ihaleye katılmaya ilişkin noter tasdikli vekaletnamesi ile noter tasdikli imza beyannamesi,

4.1.11 - İsteklinin iş ortaklığı olması halinde şekli ve içeriği bu Şartnamede belirlenen iş ortaklığı beyannamesi

İş ortaklıklarında, iş ortaklığı beyannamesi (İş Ortaklığı Beyannamesi Yönetmelik Standart Form-13) ile birlikte iş ortaklığını oluşturan gerçek veya tüzel kişilerin her birinin ilgisine göre İdari Şartnamenin 7.3.1. (a), (b), (c),(d) ve (e) bentlerindeki belgeleri ayrı ayrı vermeleri zorunludur.

4.2 - Ekonomik ve mali yeterliğe ilişkin aranacak belgeler ve bu belgelerin taşıması gereken kriterler:

4.2.1 - Teklif edilen bedelin % 5 inden az olmamak üzere istekli tarafından belirlenecek tutarda bankalar nezdindeki kullanılmamış nakit kredisi veya kullanılmamış teminat mektubu kredisini gösterir, yerli veya yabancı bankalardan alınacak ekte örneği sunulan belgelerin verilmesi zorunludur. Banka referans mektubunun ihale veya son başvurur tarihinden önceki 3 ay içinde düzenlenmiş olması gerekir.

Gerek görüldüğünde bu belgelerin ilgili bankanın Genel müdürlüğünden veya şubesinden teyidi idarelerce yapılır. Faks ile yapılan teyitlerin en az yetkilisinin imzasını taşıması gerekir. Ortak girişimlerde, bu belgeler ortaklarca hisseleri oranına bakılmaksızın müştereken karşılanabilir.

İş ortaklığında, bu belgeler ortaklarca hisseleri oranına bakılmaksızın müştereken karşılanabilir.

4.3 - Mesleki ve Teknik yeterliğe ilişkin belgeler ve bu belgelerin taşıması gereken kriterler

4.3.1 - İş deneyim belgeleri:

İsteklinin, son beş yıl içinde yurt içinde veya yurt dışında kamu veya özel sektörde; teklif bedelinin en az % 50`ı oranında gerçekleştirdiği idarece kusursuz kabul edilen ihale konusu iş veya benzer işlerle ilgili tek sözleşmeye bağlı olarak deneyimini gösteren belgeler,

Bir taahhüt kapsamında özel sektörde yerine getirilen mal tedariklerinde ise iş deneyimini tevsik için yükleniciler, işe ait sözleşme ve bu sözleşmenin uygulanmasına ilişkin düzenlenen fatura veya serbest meslek makbuzu suretlerini, ihale belgelerine ekleyerek sunacaklardır.

İş ortaklıklarında pilot ortağın iş deneyimi, idarece yeterlik kriteri olarak öngörülen orana göre toplam teklif bedeli üzerinden hesaplanacak tutarın % 30’undan az olamaz. Pilot ortağa ait iş deneyim belgesinin idarece belirlenen yeterlik kriterini sağlaması şartıyla, diğer ortaklardan iş deneyim belgesi aranmaz.

4.3.2 - Üretim, İmalat Kapasitesi, Araştırma-Geliştirme Faaliyetlerini Belirlemeye Yönelik Belgeler;

4.3.2.1 - İstekli imalatçı ise, imalatçı olduğuna dair belge; yetkili satıcı ise imalatçıya ait imalatçı belgesi ile yetkili satıcı olduğuna dair belgeleri verecektir.

4.3.3 - Dizel motor, Alternatör, Hidrolik Mast, Kabin, Römork, kumanda ve güç panolarını üreten firmalar ISO 9001 kalite standardı belgesine haiz olacak olup, belgeler teklifle beraber verilecektir.

4.3.4 - İncelenmek üzere teklif edilen ( Aydınlatma Seti ) ne ait birer takım komple sistemi içeren parça kataloğu, işletim bakım kitabı, elektrik şemaları ile Dizel motoru, Alternatör, Elektronik Kontrol paneli ve Güç Panosu ve Kabin/ Römork’a ait teknik bilgi ve açıkça belirtilen orijinal dokümanlar teklif ile birlikte verilecektir. Elektrojen Gruplarının teknik özelliklerini belirtir orijinal kataloglar verilecektir.

4.3.5 - Satıcı firmanın Türkiye’de kendi servisi veya yetkili servisi bulunacaktır.

4.3.6 - Türkiye`deki satıcı Elektrojen Grubu ve Aydınlatma Seti üretim ve/veya pazarlaması işi ile ne kadar süredir uğraştığını belgelendirecektir.

4.3.7 - Aydınlatma Setine ait fiyatlandırılmış yedek parça listesi teklifle birlikte verilecektir.

4.3.8 - İdare, teklif edilen yedek parça fiyatları üzerinden garanti süresi içinde (İdare ’den kaynaklanan arızalarda kullanılmak üzere) fiyat farkı ödemeksizin talep edebilecek olup, bu husus firma tarafından taahhüt edilecektir.

4.3.9 - Teklif edilen elektrojen gruplarının özelliklerini belirten teknik şartnamenin ekinde istenilen bilgiler (EK 1, EK 2) 30 ve 10 kVA için ayrı ayrı doldurularak imalatçı firma tasdikini müteakip teklifle birlikte verilecektir.

4.3.10 - Teklif, şartnamedeki sıralamaya göre, teklif edilen Grup Setinin özelliklerini açıklayıcı ve net olarak belirtir şekilde olacaktır.

4.3.11 - Teklifin teknik şartname ile mukayese edilebilmesi için teklif konusu Aydınlatma Setinin kendi özellikleri, açık ve net bir şekilde belirtilecektir. (Şartnamedeki özellikleri karşılar aynısı, kabul edildi, anlaşıldı vb. ifadeler kesinlikle değerlendirmeye alınmayacaktır.) İstenilen özelliklerden sapmalar nedenleriyle birlikte açıkça belirtilecektir.

4.3.12 - Teklifle ilgisi olmayan hiç bir doküman verilmeyecektir.

4.3.13 - Grup Setleri fabrikasının teslim tarihi itibariyle son model ve standart imalatı olacaktır.

4.4 - Bu ihalede benzer iş olarak ,

Tek sözleşmeye bağlı olarak;

30 kVA veya daha yüksek güçte dizel elektrojen grubunu ve seyyar aydınlatma aracının üretim veya pazarlamasını yapmış olmak.

5 - Ekonomik açıdan en avantajlı teklif, en düşük fiyat esasına göre belirlenecektir.

6  Bu ihaleye sadece yerli istekliler katılabilir. Yabancı isteklilerle ortak girişim yapan yerli istekliler bu ihaleye katılamaz.

7 - İhale dokümanı KONYA YOLU ÜZERİ NO:66 ETİLER/ANKARA adresinde DHMİ Genel Müdürlüğü Malzeme D.Başkanlığı İhl.İşl.Şefliği 051 No’lu oda adresinde görülebilir ve 25.-YTL karşılığı aynı adresten temin edilebilir. İhaleye teklif verecek olanların ihale dokümanını satın almaları zorunludur.

8 - Teklifler 05/08/2008 tarihi, saat 11:00 `e kadar DHMİ Genel Müdürlüğü Binası İçinde bulunan Malzeme Dairesi Başkanlığı 051 No’lu oda adresine verilebileceği gibi, iadeli taahhütlü posta vasıtasıyla da gönderilebilir.

9 - İstekliler tekliflerini, götürü bedel üzerinden vereceklerdir; ihale sonucu, üzerine ihale yapılan istekliyle toplam bedel üzerinden götürü bedel sözleşme düzenlenmiştir. Bu ihalede, işin tamamı için teklif verilecektir.

10 - İstekliler teklif ettikleri bedelin %3`ünden az olmamak üzere kendi belirleyecekleri tutarda geçici teminat vereceklerdir.

11 - Verilen tekliflerin geçerlik süresi, ihale tarihinden itibaren en az 120 takvim günü olmalıdır.

12 - Konsorsiyumlar ihaleye teklif veremezler.

13 - Bu ihalede Kuruluşumuz 4734 sayılı Kamu İhale Kanunu ve 4735 sayılı Kamu İhale Sözleşmeleri Kanunun hükümlerine tabi olmayıp, satın alma mevzuunu teşkil eden işi ihale edip etmemekte,kısmen ihale etmekte veya tercih ettiği talipliye vermekte tamamen serbesttir.