E-Mail:
Şifre:  
 

Firma Giriş

Email :

Şifre :

 

Şifremi Unuttum

Email :

Yeni Firma Kaydı



 






 İHALELER
TCDD REKLAM ALANLARI KİRALANACAKTIR

TCDD İşletmesi Genel Müdürlüğünden

 

Aşağıda nitelikleri belirtilen TCDD’ye ait Reklam Alanları, İdari ve Teknik İhale Şartnamesinde belirtilen şartlar çerçevesinde kiralanması amacıyla Kapalı Teklif Usulü ile ihaleye çıkarılmıştır.

İŞİN ADI                                               :  Söz konusu iş, TCDD ’ye ait reklam alanlarının (gar, istasyon, demiryolu hattının geçtiği TCDD’ye ait mevcut ve gelecekte olabilecek yerler, Vangölü Feribot İşletmesi Müdürlüğü vb. sabit tesislerdeki açık ve kapalı alanlarda 20.000 m² ye kadar afiş değiştirici ışıklı mega billboard, ışıklı/ışıksız klasik billboard, raket gibi reklam üniteleri konularak işletilmesi, koltuk başlıkları dahil Bölgesel / Konvansiyonel Anahat trenlerinin, TCDD tarafından işletilen banliyö yolcu trenlerinin iç ve dış, 2008 yılından itibaren işletilmeye başlanacak hızlı tren setlerinin iç yüzeylerinin reklam alanı olarak kiralanması, TCDD tarafından işletilen banliyö bölgelerindeki yolcu bekleme ünitelerinin yenilenmesi suretiyle buralarda yeni reklam alanları oluşturularak işletilmesi ile ticari reklam, TCDD hizmetlerinin tanıtımı, yolcu bilgilendirme ve haber amaçlı olarak TCDD ’ye ait gar, istasyon, hızlı trenler ve konvansiyonel anahat trenleri ile banliyö trenlerinde elektronik medya sistemi kurularak işletilmesi) TCDD tarafından, 15 (onbeş) yıl süre ile kiraya verilmesi işidir.

GEÇİCİ TEMİNAT                              :  253.800,00-YTL (Ikiyüzelliüçbinsekizyüz) Geçici Teminat Alınacaktır.

İHALENİN YAPILACAĞI YER         :  TCDD Genel Müdürlüğü Küçük Toplantı Salonu.

SON TEKLİF VERME TARİHİ          :  12.03.2008

SON TEKLİF VERME SAATİ            :  14.00

TEKLİFLERİNİN VERİLECEĞİ YER   :  TCDD Genel Müdürlüğü Taşınmaz Mallar Dairesi Başkanlığı İhale Ve Değerlendirme Şubesi 4010 Nolu Oda

İHALE GÜNÜ                                      :  12.03.2008

İHALE SAATİ                                      :  14.00

A) İdareye İlişkin Bilgiler

a) Adı                                                     :  TCDD İşletmesi Genel Müdürlüğü Taşınmaz Mallar Dairesi Başkanlığı

b) Adresi                                                :  Talatpaşa Bulvarı Gar-ANKARA

c) Telefon numarası                               :  0 (312) 309 05 15 / 4318–1558

ç) Faks numarası                                    :  0 (312) 324 13 30

B) İşin Konusu ve Süresi

Reklam alanlı taşınmazlar ile mütemmimi görülen bu taşınmazlar üzerinde hareketli bulunan tren teşkillerinde (Dizi, Ray Otobüsü, DMU Seti, Araç vb.) uygun reklam alanları oluşturularak 15 (onbeş) yıl süreyle kiralama suretiyle işletilmesi işidir.

C) İhale Dokümanı

İhale dokümanı aşağıda belirtilen adreste bedelsiz olarak görülebilir. Ancak, ihaleye teklif verecek isteklilerin, TCDD’ce onaylı ihale dokümanını satın alması zorunludur.

a) İhale dokümanının görülebileceği yer : TCDD Taşınmaz Mallar Dairesi Başkanlığı İhale ve Değerlendirme Şubesi 4010 nolu oda Gar/Ankara

b) İhale dokümanının satın alınabileceği yer : TCDD Merkez Mali İşler Müdürlüğü/Ankara

c) İhale dokümanı satış bedeli (KDV dâhil) : 1.000,00 YTL

D) İsteklilerden istenilen Belgeler ve Yeterlilik Kriterleri

İsteklilerin ihaleye katılabilmeleri için aşağıda sayılan belgeleri tekliflerinde sunmaları gerekir:

1-Tebligat için adres beyanı ve ayrıca irtibat için telefon numarası ve varsa faks numarası ile elektronik posta adresi.

2- İsteklinin;

2.1- Gerçek Kişi Olması Halinde:

a) Kanuni İkametgâh Belgesi,

b) Nüfus Cüzdanı sureti,

c) Noter tasdikli imza sirküleri,

ç) Savcılıktan iyi hal kâğıdı (Sabıka kaydının olması halinde Mahkeme Kararı ile birlikte verilecektir.)

d) İlk ilan veya ihale tarihinin içerisinde bulunduğu yılda alınmış, Ticaret ve/veya Sanayi Odası veya ilgili Meslek Odasına kayıtlı olduğunu gösterir belge,

e) 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 maddelerdeki belgeler.

2.2- Tüzel Kişilik Olması Halinde:

a) İlgisine göre tüzel kişiliğin ortakları, üyeleri veya kurucuları ile tüzel kişiliğin yönetimdeki görevlileri belirten son durumu gösterir Ticaret Sicil Gazetesi veya bu hususları tevsik eden belgeler,

b) Mevzuatı gereği tüzel kişiliğin siciline kayıtlı bulunduğu Ticaret ve/veya Sanayi Odasından ilk ilan veya ihale tarihinin içerisinde bulunduğu yılda alınmış, tüzel kişiliğin sicile kayıtlı olduğuna dair belge,

c) Tüzel kişiliğin noter tasdikli imza sirküleri,

ç) 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 maddelerdeki belgeler,

2.3- İş Ortaklığı Olması Halinde:

Ortak girişimi oluşturan gerçek kişi veya tüzel kişi olma durumlarına göre her birinin 2.1 ve 2.2 maddesinde istenen belgeler ile 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 maddelerdeki belgeler ve tescil edilmiş ortaklığa ait sözleşme,

3- Geçici teminat bedelinin ödendiğine dair geçici teminat makbuzu ya da teminat mektubu,

4- Vekaleten ihaleye katılma halinde, istekli adına katılan kişinin ihaleye katılmaya ilişkin noter tasdikli vekaletnamesi ile noter tasdikli imza beyannamesi,

5- Türkiye’deki tebligat adresi,

6- Şartname satışına ait İDARE vezne makbuzunun aslı veya fotokopisi,

7- İşin Şartnamesinde belirtilen şekilde hazırlanmış ihale tarihinden itibaren en az 90 gün geçerli teklif mektubu,

8- Türkiye’nin veya kendi ülkesinin mevzuat hükümleri uyarınca kesinleşmiş sosyal güvenlik prim borcu olmadığına dair, son teklif verme tarihinden önceki son üç (3) ay içinde düzenlenmiş belge.

9- Türkiye’nin veya kendi ülkesinin mevzuat hükümleri uyarınca kesinleşmiş vergi borcu olmadığına dair, son teklif verme tarihinden önceki son üç (3) ay içinde düzenlenmiş belge.

10- İdari Şartnamenin 11. maddesinin (c) ve (ç) bentleri hariç olmak üzere, diğer bentlerinde yer alan “ihale dışı bırakılma” sebeplerinden herhangi birini taşımadığına dair yazılı taahhütname.

11- Son teklif verme tarihinden önceki son üç (3) ay içinde yerli veya yabancı bankalardan alınmış asgari 1.757.600-YTL (birmilyonyediyüzelliyedibinaltıyüz YTL) kullanılmamış nakit kredisi veya kullanılmamış teminat kredisi tutarında Banka Referans Mektubunun aslı,

12- İsteklinin bilançosu veya eşdeğer belgeler;

İsteklilerin; ihalenin yapıldığı yıldan önceki yıla ait yıl sonu bilançosunu veya bilançonun gerekli görülen bölümlerini yoksa bunlara eşdeğer belgeleri vermesi zorunludur.

a) Belli sürelerde nakit akışını sağlayabilmesi için gerekli likiditeye ve kısa dönem (bir yıl) içinde borç ödeme gücüne sahip olup olmadığını gösteren cari oranın (dönen varlıklar/kısa vadeli borçlar) en az 0,50 olması,

b) Aktif varlıkların ne kadarının öz kaynaklardan oluştuğunu gösteren öz kaynak oranının (öz kaynaklar/ toplam aktif) en az 0,10 olması,

c) Kısa vadeli banka borçlarının öz kaynaklara oranının 0,75’den küçük olması, yeterlik kriterleridir ve sayılan üç kriter birlikte aranacaktır.

Bu şartları bir önceki yılda sağlayamayan istekliler, son iki yıla kadarki belgelerini sunabilirler, bu takdirde, belgeleri sunulan son iki yılın ortalaması üzerinden asgari değerlerin sağlanıp sağlanmadığına bakılır. Bilançoların veya bilançoların gerekli görülen bölümlerinin, ilgili mevzuatına göre düzenlenmiş ve yeminli mali müşavir veya serbest muhasebeci mali müşavir ya da vergi dairesince onaylanmış olması gereklidir. Yayınlanması zorunlu olmayan bilançolarını veya bunların bölümlerini ibraz etmeyen istekliler yukarıda belirtilen kriterleri sağladıklarını yeminli mali müşavir veya serbest muhasebeci mali müşavirce onaylı belgelerle tevsik edebilirler. Serbest meslek erbabının vereceği ilgili mevzuatına göre düzenlenmiş ve onaylanmış serbest meslek kazanç defteri özetinde gösterilen değerlere göre, toplam gelir/toplam gider oranının son yıl değerinin en az (1,25) olması şartı aranır. Bu durumda yukarıda bilançolar veya gerekli görülen bölümler üzerinden hesaplanacak oranlar aranmaz.

13- İsteklinin iş hacmini gösteren belgeler;

İsteklilerce; ihalenin yapıldığı yıldan önceki son yıla ait, en az 3.000.000,00- YTL’lik isteklinin toplam cirosunu gösteren gelir tablosunun verilmesi zorunludur. Ciro hesabında isteklinin yurt içinde ve yurt dışında yapmış olduğu satış faaliyetlerinden elde edilen gelirler toplamı dikkate alınır.

Sunulan gelir tablosu veya serbest meslek kazanç defteri özeti ile taahhüdü altındaki ve bitirdiği iş miktarına ilişkin toplam satış gelirini gösteren belgelerin yeminli mali müşavirce veya serbest muhasebeci mali müşavirce ya da vergi dairesince onaylı olması gerekmektedir.

Gelir tablosundan alınacak toplam yıllık ciro veya toplam satış geliri, gelirin elde edildiği yılın 30 Haziran tarihinden itibaren (bir sonraki ayda yayımlanan Haziran ayı indeksi esas alınır.) Türkiye İstatistik Kurumu yayımlanan aylık ÜFE üzerinden, ihalenin ilk ilan veya davet tarihi (ihalenin ilk ilan veya davet tarihinin içinde bulunduğu ay yayımlanan, bir önceki ayın indeksi esas alınır.) itibarıyla güncelleştirilir.

14- İş deneyimi gösteren belgeler;

İhaleye iştirak edecek firmalar ihale tarihinden önceki son beş yılın herhangi bir yılında reklam hizmetlerinden en az 4.230.000,00- YTL.’lik ciro yaptığını sözleşme ve faturalar ile tevsik edecek ve buna ilişkin belgelerini teklifleri ile birlikte vereceklerdir.

Benzer iş olarak kabul edilecek işler aşağıda belirtilmiştir;

a) Her türlü out-door, in-door reklam pazarlama işleri.

b) Kara, hava, deniz ve raylı sistem terminallerinde, birden fazla terminalde birbiri ile koordineli bir şekilde çalışan elektronik medya sistemi network’u oluşturup reklam mecrası olarak işletme.

E) İhaleye yerli ve yabancı istekliler katılabilir. Yerli istekliler lehine fiyat avantajı uygulanmaz.

F) İdare, 2886 sayılı Devlet İhale Kanununa ve 4734 sayılı Kamu İhale Kanununa tâbi olmayıp, ihaleyi yapıp yapmamakta serbesttir.

İLAN OLUNUR.