29 Nisan 2024, Pazartesi
Üye Giriş Paneli
Kullanıcı Adı
Şifre
Kayıt Tarihi: 2009-08-13
İlan Tipi: Alım İlanı
Telefon: 0 232 464 92 55

NLP GİRİŞ ( NLP TEMEL EĞİTİMİ)
S A Y G I N NLP & INLPTA DANIŞMANLIK INTERNATIONAL, NLP (Neuro Linguistic Programming) giriş programı uzman eğitimcilerin katkılarıyla gerçekleştirilmektedir. Katılan bireyler 30 saat süren bu programda, NLP teknikleri hakkında temel bilgileri edinmiş olurlar.

Bir daha asla şimdiki gibi olmayacaksınız…
Günümüz insanın gelişime be başarıya olan ihtiyacı geçmişe göre çok daha fazladır. Koşullar artık inanılmaz hızlı değişiyor. Değişime ayak uyduramayanlar doğal seçilimle bir bir seçiliyor. Yarın bugünden daha zorlu geçecek. Başarı yolculuğunda mazeretler bizi kurtarmak yerine sürekli geriye götürecek. Hayatımızda hoşnut olmadığımız senaryoları değiştirmek yalnızca kendi elimizdedir. Yeter ki bilincimizin sınırlarını genişletmenin yollarını keşfedelim ve farkındalığımızı artıralım. Unutmayalım ki bilgeliğin ilk aşaması bilgi sahibi olmaktır.

İSİMLENDİRME!!!
Grinder ve Bandler 36 saatlik bir çalışmayla ilk kitaplarını tamamladılar. Geriye sadece bu kitaba ne isim vereceklerini düşünmek kalmıştı.
Neuro: Tecrübelerimizin sinir sistemimiz sayesinde 5 duyumuzla algılanması ve işlenmesidir. Yani yaşadıklarımızı zihnimizde nasıl canlandırdığımızdır. Kısacası sinir sistemine yaptığımız bir göndermelerden oluşur.
Linguistic: Sinirsel temsillerin kodlandığı, sıralandığı, anlama kavuştuğu dil ve iletişim sistemidir. Yani hayata bakışımızı, olaylara verdiğimiz tepkileri sözcüklerle nasıl anlattığımızla ilgilenir.
Programming: Belirlenmiş hedeflere ulaşmak için iletişimimizi ve sinir sistemimizi organize etme eylemidir. Yani istenilen sonuçlara ulaşmak için düşünceleri düzenler ve değiştirilmesi gereken inançlarla ilgilenir.

NLP Bir Davranış Biçimidir… Merak, macera hissi, neyin öğrenmeye değer olduğunu ve iletişimde neyin insanları etkilediğini öğrenme arzusu ile yaşama, kaçırılmaz bir öğrenme fırsatı olarak bakar.
NLP Bir Yöntemdir… Her davranışın uyduğu bir yapı vardır. Bu yapıyı öğrenebilir, değiştirebilir ve modelleyebiliriz. Duyularımızla da hangi davranışın yararlı ve etkili olduğunu anlayabiliriz. NLP kendimizin ve başkalarının dünyayı nasıl anladığını açıklar. Şu an dünyada kişisel gelişim alanındaki en gelişmiş teknolojidir.
NLP Bir Teknolojidir… NLP’ yi öğrenen kişi algılarını ve bilgilerini bir zamanlar imkânsız gibi görünen sonuçlara ulaşmak için organize edebilmeyi öğrenir.
NLP Bilimdir… NLP’ yi oluşturan çalışmalar uzun soluklu çalışmalar sonucu birikimli olarak ilerleyerek ortaya çıkmıştır.
NLP Bir Sanattır… Bunun nedeni mükemmelliği hedeflemesidir. Sanatta da gelişim her zaman sınırsızdır. Beynimizin potansiyelinin hakkını veremiyoruz. Düğmesini açan ve kapayan belki de sürekli başkaları oluyor. Bizim onu kontrol etmemiz gerekirken o bizi kontrol ediyor. Direksiyonu hep başkaları kullanıyor, bizim yerimize yani yaşamımızı hedeflerimize yönlendirmeye çalışmaktan bile aciziz.
NLP, başarıya ulaşmamız için yapmak istediğimiz şeyleri nasıl yapacağımızı, nelere ihtiyacımız olduğunu anlatır.

NLP, 1970` li yılların başında dilbilimci John Grinder ve matematikçi Richard Bandler tarafından Amerika`da oluşturuldu. NLP, ` Alanında vasat biri ile mükemmel biri arasindaki farkı yaratan farklılıklar nedir?` sorusuna yanıt arama çalışmalarının sonucunda ortaya çıkmıştır. Bu soruya yanıt aranırken Gestalt terapinin kurucusu Fritz Perls, aile terapisti Virginia Satir ve psikiyatrist Milton Erickson, antrapolog terapist Gregory Bateson gibi kendi alanlarında çok başarılı olan kişilerin sözel ve davranışsal yaklaşımları incelenerek modellenmiştir. Amaç, bu kişileri başarıya ulaştıran stratejilere ulaşmak ve ustalıklarının farkında olmadan çok başarıyla yaptıkları işlerini nasıl yaptıklarının saptanarak bunun herkes tarafından öğrenilebilir- uygulanabilir hale getirilmesiydi. Grinder ve Bandler kullandıkları modelleme tekniklerini beyin-dil-vücut arasındaki ilişkiyi sembolize etmek için `Nöro- Linguistik Programlama` olarak isimlendirdiler. Günümüze kadar NLP kapsamında, psikoterapi, eğitim, sağlık, iş hayatı, üreticilik, yöneticilik, satış, liderlik vb. çok geniş bir yelpazeye sahip çeşitli iletişim - değişim becerileri ve etkin yöntemler geliştirildi ve geliştirilmeye de devam ediyor.
NLP, birçok kaynakta mükemmelliğin bilimi, değişimin sanatı, bireysel mükemmellik yapısı üzerine çalışma, performans teknolojisi, istediğiniz sonuçları elde etme sanatı gibi tanımlarla anılmaktadır.
NLP, davranışların ve görünen sonuçların altında, aslında çok katmanlı bir yapı vardır. Davranışların ve görünen sonuçların altındaki çok basamaklı yapıyla ilgilenir. NLP bireyin kendini daha iyi tanımasına ve kendini daha büyük sistemlerin ( aile, toplum, evren) bir parçası olarak anlamasına ve değerlendirmesine fırsat sunar.

VIRGINIA SATIR
Virginia Satır insanlar arasındaki dayanışmanın önemini tespit etmiş ve kişisel gelişim ile diğer bireylerin isteklerine saygı gösterme arasında iyi bir denge kurulması gerektiğini ortaya koyan aile terapistidir.
GREGORY BATESON
İngiliz bir antropolog olan Gregory Bateson, sibernetik, etnoloji, psikiyatri ve psikoloji alanlarındaki çalışmalarıyla tanınan Nlp’ ye çok büyük katkıları olan psikiyatristtir.
MİLTON ERICKSON
Milton Erickson 18 yaşındayken geçirdiği omurilik iltihabı nedeniyle ciddi boyutlarda hasta olmasına rağmen, tıp ve psikoloji eğitimi alan, NLP’ nin gelişimine çok büyük katkısı olan, hipnoterapisttir. Çalışmaları psikiyatristler tarafından çok fazla onaylanmamıştır.
John Grinder ve Richard Bandler, Milton’ın çalışmalarını izlemişler ve sonunda “The Patterns of Hypnotic Techniques of Milton Erickson” (Milton Erickson’ın Hipnoz Tekniklerinin Kalıpları) adlı kitap çıkartarak Milton’ un kişileri transa geçirmek için kullandığı dili örnek almışlardır.
Bu kitaptaki öğretiler genel psikolojik teorileri benimsemeyip terapinin şeklini danışanın belirlemesini tercih etmiştir. Milton Erickson’ un hipnoterapide kullandığı dilin açık ve anlam bakımından esnek olması, karşısındaki bireyin kendisine en yakın ve anlamlı geleni seçmesini sağlayıp iletişimde büyük kolaylık sağlamıştır. Onun kullandığı dil kalıpları,
NLP’ de Milton Modeli olarak öğretilir.

NLP Diploma Eğitiminin İçeriği;
# Gücün 8 Kaynağı – Hayatınızı Şekillendirmek

# NLP’ nin Tarihçesi

# Hedef belirleme – Dünyanın bir numaralı hedef belirleme modeli

# Farkındalık – Duyularınızın kullanımını geliştirmek

# NLP varsayımları – Gerçeklik Haritalarınız

# Bilinçli ve bilinçdışı zihinle çalışmak

# İletişim Filtreleri – Sen ve Ben arasındaki farkı anlamak

# İletişim Becerileri – Etkili İletişim

# Temel Çapalama Teknikleri

Kendini tanıma, farkındalık ve değişimin ilk adımı niteliğindeki NLP Diploma eğitimi 30 saatte tamamlanmaktadır. Bütün yetişkinlere, kurumlara, öğrencilere yöneliktir.
NLP’ nin sihirli dünyası için heyecanla dolu bir açılış olacaktır bu eğitim.
Hızla ve sürekli değişip gelişen dünyaya ayak uydurabilmek için değişimi hayatımızın vazgeçilmezi yapmalıyız. Hep hatırlamalıyız ki dünyada değişmeyen tek şey değişimdir… Yalnız bu şekilde varlığımızı sürdürür, hayatımızda istediğimiz başarılara ulaşırız.

S A Y G I N NLP & INLPTA DANIŞMANLIK INTERNATIONAL, gerçek ve kalıcı değişimi hayatlarınızda sağlamanıza yardımcı olmak ve NLP adı verilen bu güçlü değişim ve gelişim teknolojisini sizlere kaliteli, etik ve uluslararası standartlarda ulaştırabilmek için kurulmuş bir eğitim ve danışmanlık şirketidir.
Amerika’dan İngiltere’ye, Almanya’dan Avustralya’ya kadar uzanan NLP şirketlerinden oluşan uluslararası bir ağın parçasıdır. Aynı zamanda 5 kıtada 29 ülkede NLP eğitmenleri yetiştiren Dünya’daki tek kuruluş olan International Neuro Linguistic Programming Trainers Association (Uluslararası Nöro Linguistik Programlama Eğitmenler Birliği)’nin üyesidir.
Genç, dinamik, yenilikçi ve üretici
S A Y G I N NLP & INLPTA DANIŞMANLIK INTERNATIONAL üyelerinin vizyonu, NLP’ nin değişimlere yelken açan yolculuğunda bireylerin beklentilerini karşılamak ve maksimum seviyede memnun kalmalarını sağlamaktır.

Eğitimin Detayları:
# Eğitimin ismi: SAYGIN NLP TEMEL EĞİTİMİ.

# Eğitimci: Cemal KONDU. ( Kişisel Ve Kurumsal Gelişim Uzmanı/ Yazar)

# Eğitimin süresi: 30saattir.

# Eğitimin yeri: İzmir Kişisel Ve Kurumsal Gelişim Akademisi

# Eğitimin dili: Türkçe.

Sertifika: Katılımcılara Uluslararası Geçerli NLP Diploma Sertifikası Verilecektir.
NLP TEMEL EĞİTİMİ İÇİN AYRINTILI BİLGİ:
SAYGIN NLP&INLPTA DANIŞMANLIK INTERNATIONAL
( İzmir Kişisel Ve Kurumsal Gelişim Akademisi)
Kıbrıs Şehitleri No: 30 EBRU APARTMANI Daire: 11
Alsancak - İzmir

Tel: 0232 4225954 Cep:0 535 6673224
www.sayginnlp.com, www.cemalkondu.com -
www.sinavkocu.com, www.kesfetkendini.com
www.hizliokuma.gen.tr www.nlpteknikleri.com
www.kisiselgelisim.gen.tr www.kocluk.gen.tr
msn:saygin-danismanlik@hotmail.com
mail: sayginnlp@gmail.com

İzmir Nlp, Nlp İzmir, İzmir Nlp Teknikleri, Nlp Sertifika İzmir, İzmir Nlp Yöntemleri, İzmir Nlp Eğitimi, Nlp Eğitimi İzmir, İzmir Sertifika ve Nlp teknikleriyle ilgili tüm çalışmaları buradan takip edebilirsiniz.






gencer mobilya