29 Nisan 2024, Pazartesi
Üye Giriş Paneli
Kullanıcı Adı
Şifre
Kayıt Tarihi: 2009-08-13
İlan Tipi: Alım İlanı
Telefon: 0 232 464 92 55


İZMİR YAŞAM KOÇLUĞU, YAŞAM KOÇU İZMİR, YAŞAM KOÇLUĞU
“Coach” Fransızca kökenli bir sözcüktür. Anlamı insanları bir yerden diğerine taşıyan araç, araba’ dır. 1840’ larda özel öğretmenler için kullanılırdı. 1889 ve sonrasında ise sporcuları eğiten kişiler için kullanılmaya başlandı.
Kendi liderlik tarzını oluşturma anlamında ise 1985 yıllarında Dr. Dick Borough tarafından kullanıldı. Daha sonralarda giderek popülaritesi arttı ve koçluk okulları bile açıldı. Şu an 30 ülkede yaklaşık 7000 üye bu alanda çalışmaktadır. Böylesine hızlı yayılmasının nedeni, kısa zamanda çok etkili sonuçlar elde etmesidir.
Kısaca tarihçesini verdikten sonra NLP ile ilişkisini açıklayabiliriz. NLP Nöro Linguistik Programlama (sinir dili programlaması ) bilinci ve bilinçaltını etkin bir duyarlılıkla kullanmaya yöneliktir. Zihinsel sürecin işleyişini yeniden yapılandırmayı hedefler. Bu hedeflere ulaşmak için bir dizi stratejiler belirler. Zihnimizi ve nasıl düşündüğümüzü irdeler. Dili nasıl kullandığımızı ve iletişimdeki yerini ve sonuçlarını inceler. Hedeflerimize ulaşmak için eylemlerimizi nasıl sıraladığımızı belirler.

Koçlukta ise esas önemli olan ilkeler şunlardır: Herkes gerekli olan yeteneklere sahiptir ve bunları geliştirebilir. İnsanlar o an için yapabilecekleri en iyi seçimi yaparlar. İnsan eylem amaçlıdır. Anlamak istiyorsanız eyleme geçmelisiniz
Bütün bu NLP hususları koçlukta birebir uygulanabilir niteliktedir; çünkü koçluk da kolay ve pratik teknikler gerektirir ve NLP bu ihtiyacı fazlasıyla karşılar.
Şimdi biraz koçluktan bahsedelim:
Koç bireylerin kendilerini keşfetmelerine, problemlerini çözmelerine ve fırsatları değerlendirmelerine yardımcı olan kişidir.
Sizi yönlendirmek ya da sorularınıza yanıt vermek yerine, sorular sorarak sizin yanıtları bulmanıza yardımcı olur. Yaşamdan ne istediğinizi ve önceliklerinizi belirlemenize, hedefler koymanıza ve bunlara nasıl ulaşacağınızı görmenize yardımcı olur... Bunu yaparken çözüme odaklı bir biçimde çalışır ve geçmişe takılıp kalmaz. Koçluk yan yana yapılan yolculuktur...
Yaşam koçu ise;
İşinden başını kaldıramamaktan, yakınlarına ve kendine vakit ayıramamaktan yakınan ya da hayatta ne yapmak ve ne olmak istedikleri konusunda belirsizlik yaşayan kişilerin yaşamlarını dengeleyen ve yaşamlarına anlam kazandıran kişidir. Bunun sonucunda bireyler, yaşam kalitelerini artırmak için ulaşmak istedikleri hedefleri ve bunun için hangi becerilere ihtiyaç duydukları belirler, hazırlanan eylem planı ile pozitif enerji aldıkları aktivitelerle diğer sorumluluklarını entegre etmeyi başarırlar.
# Kendi yaşamlarının lideri olurlar.

# Vizyon, misyon ve kişisel hedeflerini tanımlarlar.

# Bu hedeflere ulaşmak için gerekli becerileri kazanırlar.

# Yaşamdan aldıkları manevi tatmin artar.

# Aynı zamanda sorumluluklarını da yerine getirerek daha verimli bir yaşam sürerler.

# Çevreleri ile ilişkileri olumlu yönde gelişir.

# Özel ve profesyonel yaşamları arasındaki dengeyi sağlarlar.

# Ertelemeyi bırakırlar, eyleme geçerler.

# Öz disiplin sağlarlar.

# Kaynaklarını daha etkin kullanırlar.

Kısacası yaşam koçu elinizdeki kartları alıp, o eli en iyi şekilde oynamanıza, kimi zaman oyunun kurallarını değiştirmenize veya daha iyi bir oyun bulmanıza yardım eder.

KİM BİR KOÇLA ÇALIŞIR?
# Kariyer kararları almak isteyenler

# Meslek seçiminde kararsızlık çeken gençler

# Hayatlarını planlamakta güçlükler yaşayanlar

# Bir türlü hayallerini, hedeflerini gerçekleştiremeyenler

# İlişki problemleri yaşayanlar ve iletişimlerini daha geliştirmek isteyenler -gerek iş yaşantılarında; gerek aile ve gerek ise arkadaşlıklarında

# Çeşitli yeteneklerini geliştirmek isteyenler ya da yeni yetenekler kazanmak isteyenler.

Kısacası, her türlü hayallerine, amaçlarına, hedeflerine ulaşmak isteyip bunda zorluk yaşayanlar ve çeşitli konularda kendilerine destek olacak, onlara moral ve enerji verecek birine ihtiyaç duyanlar, hayatlarının her anında bir yaşam koçuna sahip olup diledikleri sürece bu karşılıklı paylaşım ve destekten yararlanabilirler.
“Her meşe palamudu kendi doğasını tamamen ifade etmeye arzu duyar ve bir meşe ağacı olmak üzere, bütün kapasitesini kullanarak, tüm fırsatları değerlendirir. Hepimizin içinde de bütün olmaya ve bilgeliğe karşı doğal bir arzu vardır. Bunun gücü, kişiden kişiye değişir. Bazılarında oldukça bilinçliyken, diğerlerinde derinlerde saklı olabilir; bir yaşamın odağını oluştururken bir diğerinin dış çemberinde kalabilir; ama her zaman oradadır: Bütün olmak temel bir insani ihtiyaçtır.
Rachel Naomi Remen
Koçunuz olarak, ben:
# Gerçekten ulaşmak istediğiniz hedefleri belirlemeniz için size cesaret vereceğim.

# Kendi başınıza şimdiye kadar yaptığınızdan daha fazlasını yapmanızı isteyip bunu başarmanızı sağlayacağım.

# Sonuçlara daha hızlı ulaşabilmeniz için odaklanmanıza yardım edeceğim.

# Size daha fazlasını gerçekleştirmeniz için gerekli malzemeleri ve desteği sağlayacağım.


Ralph Waldo Emerson “ Hayattaki asıl isteğimiz birinin bize ne yapabileceğimizi fark ettirmesidir” demiştir. İşte koç bize hayatta bizim neleri yapabileceğimizi gösteren kişidir.

YAŞAM KOÇLUĞU NE DEĞİLDİR?
# Terapi Değildir.

# Eğitim Değildir.

# Danışmanlık Değildir.

Eğer:
# Bu ay, bu yıl veya yaşam süresinde başarmayı gerçekten istediğiniz bir şey varsa,

# Bir üst kademeye çıkmak için hevesli ve kararlıysanız,

# Şu anda sizi engelleyen, enerjinizi boşaltan ve yaşamınızdan aldığınız keyfi sınırlandıran şeylerden kurtulmak istiyorsanız,

# Mükemmel bir hayata sahip olma şansınız olduğuna azcık bile inanıyorsanız,

İstediğiniz hayatı kurmanızda, en güzel düşlerinizi gerçekleştirmenizde koçluk ilişkimiz size yardımcı olabiliriz.

# Eğitimci: Cemal KONDU. ( Kişisel Ve Kurumsal Gelişim Uzmanı/ Yazar)


YAŞAM KOÇLUĞU EĞİTİMİ İÇİN AYRINTILI BİLGİ:
SAYGIN NLP&INLPTA DANIŞMANLIK INTERNATIONAL
( İzmir Kişisel Ve Kurumsal Gelişim Akademisi)
Kıbrıs Şehitleri No: 30 EBRU APARTMANI Daire: 11
Alsancak - İzmir

Tel: 0232 4225954 Cep:0 535 6673224
www.sayginnlp.com, www.cemalkondu.com -
www.sinavkocu.com, www.kesfetkendini.com
www.hizliokuma.gen.tr www.nlpteknikleri.com
www.kisiselgelisim.gen.tr www.kocluk.gen.tr
msn:saygin-danismanlik@hotmail.com
mail: sayginnlp@gmail.com
© Bireysel ve en fazla 3 kişilik özel grup çalışmaları – En üst düzeyde başarı
©Not: Eğitime katılan herkese KİŞİYE ÖZEL OLUMLAMA cdleri hediye edilmektedir.
© Not:İlgili programda çeşitli kişisel gelişim ve rehabilitasyon teknikleri uzmanlarca gerektiği kadar uygulanacak olup programa katılmak için ön görüşme gereklidir.

İzmir Yaşam Koçu, Yaşam Koçu İzmir, Öğrenci Koçu İzmir, İzmir Yaşam Koçluğu Programı, ÖSS Koçu İzmir, Aile koçu, Aile koçluğu ve Yaşam Koçluğu Programlarıyla ilgili tüm bilgileri buradan takip edebilirsiniz


gencer mobilya