29 Nisan 2024, Pazartesi
Üye Giriş Paneli
Kullanıcı Adı
Şifre
Kayıt Tarihi: 2009-09-16
İlan Tipi: Satım İlanı
Telefon: 05425838649

KAIZEN ENDÜSTRİYEL TANK BORU ve VARİL ISITMA
Tarım, Lojistik, Gemi sektörleri ve çeşitli endüstriyel kuruluşlarda tankların donmaya karşı korunması gerekmektedir. Uygulaması kablonun tankın yüzeyine eşit olarak dağıtılması suretiyle yapılmaktadır.

Tank içindeki akışkana bağlı olarak tankın sadece alt kısmına kablo imalatı yapmak yeterli olabilmektedir. Depo ve tankların gerekli kablo kapasitesinin hesaplanması için, tankın çapı ve boyu, dış hava sıcaklığı ve istenen iç sıcaklık, yalıtım tipi ve kalınlığı gibi değişkenlerin bilinmesi gerekir.
Özellikler
• Ayarlanabilir termostat seviyesi 10-70 C
• Limit termostat ayarı Yaklaşık 90 C
• Tank ısıtıcının maruz kalacağı maksimum sıcaklık 230 C nominal, max. 450 C
• Tank ısıtıcının dış kaplaması Silikon izoleli cam elyaf
• Bağlama şekli Cam elyaf kuşak
• Cam elyaf yalıtım 5 mm
• Toplam ısıtıcı boyu Yaklaşık 5 mt. ( Max. 20 mt. )
• Isınan alan Yaklaşık 4.1 mt.
• Yükseklik 915 mm
• Isıtıcının gücü 750-2880 WATT
• Enerji kablosu 3 mt.
• Voltaj 240 Vac 50-60 HZ

Kaizen Tank Isıtıcıları, esnek, tank çevresine sarılabilir, farklı ölçü ve boylarda silikon laminasyonlu, ithal cam elyaf kumaşlar kullanılarak dahili cam elyaf izalatörleriyle ısı kontröl üniteleri hazır bir şekilde sunulmaktadır.

Kaizen Isıtma Sistemleri her ölçüde , her ısı gurubunda tasarım ve üretim yapmaktadır.

Varil Isıtıcı Şilteler
Tesislerinizde, imalathanelerinizde variller içerisinde muhafaza ettiğiniz reçine, tutkal, parafin , fuel-oil, plastik vb. kimyasal sıvı hammaddeleri üretime alacağınız zaman, olması gereken akışkanlıkta kullanmak istersiniz.Maddenin yapısı itibariyle maddenin öz ağırlığı ve vizkozitesi dış ortam sıcaklığı ile uyuşmadığı zaman gerekli akışkanlıkta bulunmaz.


Bunun için özellikle soğuk bölgelerde ve ısı farkı fazla olan maddelerin variller içerisinde saklanmasında ve akışkanlığının istenilen düzeyde muhafa edilmesinde Kaizen varil ısıtma sistemleri devreye girmektedir.

Kaizen ısıtma kablolarının diğer bir kullanım alanı boru koruma sistemleridir. Kablolar, soğuk hava koşullarında, su, yangın, kimyevi madde içeren değişik içerik ve ebattaki boruların donmasını önlemek ve/veya borularda istenen sıcaklık seviyesini kesintisiz sağlamak için kullanılır. Isıtma ve koruma, borunun içinden veya üstünden, kapalı veya açık alanlarda ve toprak altı yada üstü borularda sağlanabilmektedir.

Isıtma kablolarının gerekli gücün planlanabilmesi için boru içi ve dış ortam sıcaklık farkları, boru üzerine yapılacak yalıtım malzeme tip ve kalınlığı, boru kalınlığı, çapı ve uzunluğu gibi çeşitli parametreler dikkate alınmaktadır. Isının sürekliliği bir termostat ile kontrol edilmelidir.

Kaizen ısıtma kabloları,boru içine montaj için tasarlandığından,boru içindeki maddeyle temas sağlanmasında bir sakınca yoktur. Kablo boru içindeki malzeme ile doğrudan temas halinde olduğundan, bu yöntem çok etkilidir.
İçme suyu borularında kullanılan kablolar, 30mA kaçak akım rölesi üzerinden bağlanmalı ve boruların geçtiği yerlerde belirgin uyarı etiketi bulunmalıdır.

BORU ÜSTÜNE KABLO UYGULAMASI

Kaizen ısıtma kablolarının diğer bir uygulama alanı da boru koruma, tank ısıtma sistemleridir. Kaizen ısıtma kabloları akışkan taşıyan boruların donmasını önlemek ve boru içindeki akışkanın istenilen sıcaklığa gelmesi için kullanılırlar. Aynı sistem gemi,tarım ve lojistik gibi sektörlerde de tankın soğuk hava şartlarına karşı korunması amacıyla kullanılır.

Toprak Üstü Borulara Kablo Uygulaması

Toprak üstü borularda iyi bir ısı yalıtımı gerekmektedir. Kaizen ısıtıcı kabloları boru üzerine koymak için birden fazla yol vardır. Bir veya birden fazla kablo düz bir çizgi halinde konabilir.Kablo boruya dalga şeklinde sarılabilir.Kablo boruya spiral şekilde sarılır.Borulara ısı yalıtımı yapıldıktan sonra,elektrikli kablo için uyarı etiketi konur.


Toprak Altı Borulara Kablo Uygulaması
Boru koruma sistemi uygulanmış boruların çok fazla derine monte edilmeleri gerekmemektedir.
Isıtma kablosu doğrudan boru üzerine konularak aluminyum bantla sabitlenmeli ve böylece kablo ile boru arasında
iyi bir temas olması sağlanmalıdır. Borular toprakla kapatılıp,uyarı levhaları konmalıdır.


Seri dirençli ısıtıcı kablolar
Sabit boylarda üretilir.Kesilemez ve boyu kısaltılamaz.
Kaizen bu tarz kabloları 7W/m den 20W/m kadar tekli ve ikiz iletkenli olarak projeye uygun üretmektedir.
İstek üzerine kabloya metal dış örgü yapılır.

Paralel kesilebilir ısıtıcı kablolar
Bü tür kablolar her bir metresi bağımsız ısıtıcı olup sahada istenen yerden kesilir. Yüksek ısı istenen yerlerde (50W/m) kullanılır.
Isıya dayanıklı silikondan üretilir.Montajı kolay, fakat pahalı bir kablodur

Spiral sarımlı ısıtıcı kablolar
Bu tipler silikondan imal edilmiş olup her bir metresi 50W/m gücündedir. 1 metreden 6 metreye kadar hazır boylarda şebeke
voltajına uygun kullanıma hazırlanmıştır. Stoklarda devamlı mevcuttur.

Uzun metrajlı ısıtıcı kablolar
Özel alaşımlı rezistanslar ile uzun metrajlı sanayi uygulamalarına uygun güçlü,mekanik dayanımlı ısıtıcı kablolardır.
Kaizen bu tipteki kabloları her voltaj ve güç aralığında üretmektedir. Bu kablolar (-60 / +65C) aralığında sürekli çalışmaya uygundur.


Kaizen Isıtma Sistemleri