06 Mayıs 2024, Pazartesi
Üye Giriş Paneli
Kullanıcı Adı
Şifre
Kayıt Tarihi: 2009-11-12
İlan Tipi: Satım İlanı
Telefon: 0264 2914286

Lastik şişirmede son adım! Nitrojen teknolojisi halen Amerikan NASA’da, Formula 1 araçlarında, uçaklarda, indy car ve nascar yarışlarında, Amerika ve Avrupa ülkelerindeki tüm motorlu araçlarda kullanılmaktadır. (Michelin tavsiye eder)
Evet, hepsi nitrojenle şişirilmiş lastikler kullanıyor.Peki Neden Nitrojen? Çünkü lastik basıncının en iyi şekilde korunması, hareket eden lastiklerin soğutulması, daha düşük yakıt tüketimi sağlanması, lastiklerin uzun ömürlü ve oksitlenme süresince oluşan kayıpların düşük olması nitrojenle sağlanır. Nitrojenin hareketsiz ve patlayıcı olmayan bir gaz olması da yıllardır OTR lastiklerinde kullanılma sebebidir.
-%100 nitrojenle doldurulmuş lastikte nem olmadığı için ısınma ve soğumalar kontrollü olacak, ısı değişimlerinin dengeli olması lastik ömrünü en az üçte bir oranında arttıracaktır.
-Azot molekülleri daha büyük yapıda olduğu için lastik kaçakları çok daha aza inecek, yapılması gereken lastik basınç kontrollerinin arası 3-4 ay gibi sürelere çıkacaktır.
-Lastiğin patlaması durumunda yukarıda vurgulanan maddeyle benzer tarzda azot gazı daha yavaş dışarı çıkacak, yani lastik tamamen inmeden bir lastikciye yetişme şansınız daha fazla olacaktır.
-Yine %100 azotla şişirilen lastikte içeride oksijen olmadığı için kaucuk malzemedeki bozucu etki, tellerde ve jantta paslanma olmayacaktır.
-Nitrojen oksijen gibi genleşme özelliğine sahip olmadığı için sıcağın etkisiyle lastik duvarlarına ilave basınç yapmayacaktır.
-Kötü bir durumda içinde oksijen olmadığı için patlayarak yangını arttırma şansı olmayacaktır.
-Azotun ısınma özelliği oksijene göre az olduğu için uzun yolculuklarda lastikleriniz daha az ısınacaktır.
SİMPA MAKİNA SAN TİC LTD ŞTİ.