28 Nisan 2024, Pazar
Üye Giriş Paneli
Kullanıcı Adı
Şifre
Kayıt Tarihi: 2010-11-09
İlan Tipi: Satım İlanı
Telefon: 05452750323

KARA KOVAN KESTANE BALI:

ÜRETİMİMİZ: Kara kovan Bal üretimimizi tamamen geçmişten gelen alışkanlığımızı kaybetmeden; Babadan Dededen öğrendiklerimizi uygulayarak yapmaktayız. Karadenizin Dağ köylerinde bulunan arazilerimizde kara kovanlarımızı ağaçlar üzerine yerleştirerek yöremizde bulunan kestane çiçeklerinden beslenen arılarımız haziran-temmuz aylarından sonra sağımını yaparak sağlıklı, steril ortamda süzmesi yapılarak, cam kavanozlarda ambalajlanmaktadır.

YARARLARI: Her yerde yazılır-çizilir balla ilgili. Birçok yerde okumuşsunuzdur. Kimisi ilaç diyecek kadar ileri götürür işi. Ama öncelikle bilinmesi gereken bir şey var. Kesinlikle bal ilaç değildir. Bal besin değeri yüksek özellikle devamlı bir şekilde sofrada olması gerekmesi yanında, hastalıkta düzenli bir şekilde tüketilerek hastanın iyileşmesine yardımcı olan bir besindir. Örneğin: Kestane balının Akciğer hastalıklarının tedavisinde yardımcı olduğu; Hekimlerin de önerdiği bilinmektedir.

Balı Akciğer hastalığı geçirmiş insanların Ilık sütle ve yumurta sarısıyla bir çorba kaşığı balı karıştırarak yemeleri gayet iyi geldiği bilinmektedir;Veya önerilmektedir.

Balın iktidarsız,kendini güçsüz, takatsız bulan insanlarında balı köy tereyağı ile karıştırarak (yaklaşık 2 ay) sabahları aç karına 1 çorba kaşığı yemeleri yararlı geldiği bilinmektedir.

Bu konuyla ilgili yanı balın yararları ile ayrıntılı bilgi www.ekinemekgida.com internet sitesinde BAL VE SAĞLIĞIMIZ sayfasında bulabilirsiniz.


Balın:

Sinir sistemini koruyucu ve güçlendirici etkisi olduğunu; Bünyeyi sakinleştirdiğini biliyormuydunuz!...

Cılız ve zayıf kalmış çocukların gürbüzleşmelerini sağladığını biliyormuydunuz!...
Cinsel gücü artırmaya iyi geldiğini biliyormuydunuz...
EKİN EMEK GIDA ÜRETİM SANAYİ LİMİTED ŞİRKETİ