28 Nisan 2024, Pazar
Üye Giriş Paneli
Kullanıcı Adı
Şifre
Kayıt Tarihi: 2010-11-10
İlan Tipi: Diğer İlanlar
Telefon: 02163476003

İlişki danışmanlığı nedir?
İlişki veya evlilik danışmanlığı ; sosyal, duygusal, cinsel, ekonomik ve görüş ayrılıkları gibi bir çok parametrelerde çatışan çiftlerin etkilenimlerini değistirmeyi amaçlayan bir çalışma şeklidir.

Amaç; çiftlerin birbirini daha iyi anlamasını sağlamak, uyumsuz davranış modellerini değiştirmek ve “ben” kavramları yerine “biz” ruhunu oturabilmektir.
Danışmanlık, çiftlerin sorunları ile etkin bir biçimde başa çıkmalarına yardımcı olur. “Biz” kimliğinin ve sorunu çözme yaklaşımlarının yeniden yapılanmasını sağlar.
Danışmanlık evliliğin devamlılığını garanti altına almaz. Bir arada olmamalarının daha sağlıklı olacaği çiftlerde, boşanmanın ve yeni hayat kurmanın zorlu sürecinden daha rahat geçebilmek için de çiftler danışman yardımı almayı seçebilir.
Danışmanlık ne zaman gereklidir?
En genel yaklaşımda, insanlar ilişkilerini daha doyum verici hale getirmek istediklerinde ve fakat bunu kendi başlarına gerçekleştirmekte zorlandıklarında, uzman yardımı alabilirler.
Ancak, genelde çözümü zor bir sorun yaşandığında ve ilişki yıprandığında yardım aranır.
Bu yüzden evlilik öncesinde, flört ve evlilik hazırlığı döneminde de yardım alınması problemleri önleyici olmasi açısından faydalıdır.
Çok kavga etme, anlaşmazlıkların ciddi düzeylerde olması, iletişim zorluğu yaşanması, çiftlerin birbirlerinden uzaklamış hissetmeleri, taraflardan birinin ya da her ikisinin de yalnız hissetmesi, ilişkiyi ya da aileyi ilgilendiren önemli kararlarda uzlaşamama ve daha pek çok farklı durumlarda danışmanlık alınması gerekir.
Seanslara tek mi, partnerle mi gidilir?
İlişki danışmanlığında, çiftlerle ya da ayrı seanslarla bireylerle çalışılabilir.
Tek bireyle yapılan çalışmalar bile, bireyin değişimiyle ilişkide de değişim yaşanacağı için pozitif sonuçlar yaratır. Bu değişim diğer partneri de tetikler.
Nasıl bir süreç yaşayacaksınız?
Danışmanlık süreci genelinde gerektiğinde tek, gerektiğinde çift olarak seanslar yapılır.
Çeşitli methodlar ve psikodramalarla , ilişkideki sorunun özünü keşfetmek, bireylerin birbirlerini doğru anlamalarını ve kendilerini yeterli ifade etmelerini sağlamak ve sonuç olarak da problemi çözmek ve ilişkide kalıcı mutluluk sağlamak amaçlanır.
Bireyler genel anlamda ilişkilerinde bir problem yaşıyorlarsa ve durumun kendilerinden kaynaklandığını düşünüyorlarsa bireysel yardım alabilirler.
İletişim ve Randevu Telefonu 0544-7243650 & 02163476003
724 YEDİ YİRMİ DÖRT PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK MERKEZİ