02 Mayıs 2024, Perşembe
Üye Giriş Paneli
Kullanıcı Adı
Şifre
Kayıt Tarihi: 2011-06-28
İlan Tipi: Diğer İlanlar
Telefon: 2327457179

KALEİÇİ KİTAP VE OYUNCAK KÜTÜPHANESİ OLUŞTURMA İMECESİ

SIĞACIK YAT LİMANI VE KALESİ TURİZMİNİ GELİŞTİRME DERNEĞİ İŞBİRLİĞİ İLE
KALEİÇİ KİTAP VE OYUNCAK KÜTÜPHANESİ OLUŞTURMA İMECESİ
Değerli Misafirimiz,
CİTTASLOW FELSEFESİ, öncelikle yöresel kültürün korunması ve gelecek kuşaklara aktarılmasını öngörmektedir.
Bazılarınızın da bildiği gibi İzmir`in Seferihisar İlçesi, Dünya CİTTASLOW (Yavaş Şehir) unvanını almıştır. (CİTTASLOW`UN ne demek olduğu konusunda bilgi edinmek istiyorsanız lütfen tıklayınız :
( http://www.antikotel.com/icerik/1678/17/cittaslow-felsefesi-nedir )
Okuduğumuz bir kitabın hayatlarımızın gidişatına nasıl yön verdiğine kendimizde ve çevremizde tanık olduğumuz olmuştur. Bir zamanlar okuyup sonra da evlerdeki kütüphanelerimizde tuttuğumuz kitaplarımız vardır. Okuyucularını arayan kitaplar işte... Çocuklarımızın artık kullanmadığı oyuncakları torbalara sıkıştırıp dolap köşelerine atanlarımız yok mudur? Oynanmayı bekleyen oyuncaklar...Hep `bir gün lazım olur`, deriz ama çok kez kitaplar sararır oldukları yerde, oyuncaklar tozlanıp giderler. Gitmesinler, deriz ve deriz ki;
Biz Sığacık`ın tarihi Kaleiçi Mahallesinde bulunan Sığacık Antik Hotel olarak mahallemizin sosyal ve kültürel gelişimine katkıda bulunabilmek için KALEİÇİ KİTAP VE OYUNCAK KÜTÜPHANESİNİ unutulan değerlerimizden İMECE yöntemiyle hayata geçirmek istedik. Kütüphaneye konulacak gerekli oyuncak ve kitapların toplanması için tüm misafirlerimizin desteğini bekliyoruz.
KALEİÇİ KİTAP VE OYUNCAK KÜTÜPHANESİ NASIL İŞLEYECEK?
Toplanan oyuncak ve kitaplar, bağımsız bir yer edinene kadar Kaleiçinde bulunan hizmet binamızın girişinde oluşturulacak kütüphanede tutulacak ve çocuklar öncelikli olmak kaydıyla faydalanmak isteyen herkesle paylaşılacaktır. Kitap ve oyuncaklardan, ödünç verme sistemi geçerli olacaktır.
Ayrıca, çocuklara kitabı ve okumayı sevdirmek için OKUMA GÜNLERİ - OKUMA TİYATROSU günleri düzenlenecek ve bu çalışmalara katılan çocuklara kitap ve oyuncak hediyeleri verilecektir. Bu tür eğitsel ve pedogojik etkinlikler için konusunda deneyimli uzman desteği alınacaktır.
Bunun yanında çocukları bilgisayar oyunları ve internetin negatif bağımlılıklarına karşı bir alternatif koyabilmek için Geleneksel Çocuk Eviçi Ve Sokak Oyunları günleri, El Yapımı Oyuncak Yapım Atölyesi Günleri de planlanmaktadır. Sizler de çocukluğunuzdan hatırladığınız oyun ve oyuncakları bizlerle paylaşabilir, hatta dilerseniz Atölye uygulamalarımızda sizler de Lider ya da katılımcı olarak destekte bulunabilirsiniz.
KİTAP VE OYUNCAK BAĞIŞLARINIZI NASIL ULAŞTIRABİLİRSİNİZ?
1) İstediğiniz zaman Seferihisar Sığacık Kaleiçindeki hizmet binamıza bırakabilirsiniz. Bu ziyaretiniz pazar gününe denk gelirse Kaleiçi organik ve otantik mahalle pazarını görme şansınız da olacaktır.
2) Sığacık Mahallesi 129 Sokak No: 38 Kaleiçi- SEFERİHİSARİ İZMİR adresine gönderebilirsiniz.
(Talep eden bağışçıların isimleri internet sitemizde ve kütüphanemizde oluşturulan "DESTEKÇİLERİMİZ" listesinde yer alabilecektir.)
SIĞACIK KALEİÇİ ANTİK HOTEL