06 Mayıs 2024, Pazartesi
Üye Giriş Paneli
Kullanıcı Adı
Şifre
Kayıt Tarihi: 2008-10-21
İlan Tipi: Satım İlanı
Telefon: 02242559472

Anadil metodu, gücünü ve felsefesini doğadan alan bir dil öğretim metodudur.Bu nedenle, diğer bütün dil öğretim tekniklerinden çok daha üstündür. Doğa yasaları ile çelişmez. Örneğin İngilizceyi yeni öğrenmeye başlamış bir kişi, bir yaşında İngiltere` de doğmuş bir bebek olarak düşünülür. Kursa başlamadan önce, bir İngiliz aile tarafından doldurulmuş ve her cümleden sonra bu cümle süresi kadar boşluk bırakılmış kasetler ve cd leri dinlemeye ve tekrarlamaya öğrenci teşvik edilir. Böylece öğrenilen dile yoğun bir kulak alışkanlığı kazanılır.Öğrenci dinleyip tekrarladığı cümlelerin anlamını öğrenmeye çalışmaz. (Tıpkı bir bebeğin anne babasını dinleyip sürecin başında anlamadığı gibi.)

Kurs başladığında, kasette geçen cümleler,öğretmen tarafından profesyonelce hazırlanmış resimler ve tiyatral hareketlerle öğrenciye anlatılır. Öğrencinin öğrenciye soru sorması ve cevap vermesi teşvik edilir.Bu yöntemde, öğretmen sadece dersi anlatan, sürekli kendi konuşan, arada bir öğrenciye söz hakkı veren kişi olmaktan çıkarılmıştır.İyi bir rehber olarak öğrenciyi yönlendiren, bir çok sorunun cevabını öğrencinin bulmasını sağlayan, adeta çok sesli bir senfoniyi yöneten , orkestra şefi konumuna getirilmiştir. Öğrenciyi sınıfta son derece aktif kılan bu yöntem iki doğal sonuca yol açar:

Öğrenci, evinde kasetlerdeki sesi dinlemeye ve tekrarlamaya,soruları cevaplamaya başlamıştır.Bunu yapmadan sınıfa gelmeye çekinir.

Öğrenci, sınıfta daha aktif .arkadaşlarını dinleyen, onlara sorular soran, öğrenilen dili konuşma konusunda özgüvenini kazanmış bir konuma getirilmiştir. Konular ilerledikçe daha soyut kavramlar, fikir birleşim teknikleri yardımı ile ard arda kurulan cümlelerin bir senaryo oluşturmasıyla açıklanır.Öğrenci ,uzun cümleler kurabilen , ilgili konuda anlatmak istediklerini anlatabilen yazmak istediklerini yazabilen kısaca kendini ifade edebilen bir konuma getirilir.
ANADİL EĞİTİM MERKEZİ YABANCI DİL KURSU