03 Mayıs 2024, Cuma
Üye Giriş Paneli
Kullanıcı Adı
Şifre
Kayıt Tarihi: 2008-12-14
İlan Tipi: Satım İlanı
Telefon: 02862124033

MİNİ-PLUS KOMPRESÖRLÜ NEBULİZATÖR

Günümüzde dünya üzerinde 100 milyonun üzerinde asthma ve kronik akciğer hastası bulunmaktadır. Bu hastaların yaşa göre dağılımına bakıldığında çoğunluğun çocuk ve yaşlı hastalar olduğu görülmektedir.Bu hastaların tedavisinde, oral ve enjektable ilaçların yanı sıra doğrudan bronş ve alveollerin yüzeyi üzerinden lokal etkili preparatlar kullanılarak yapılan tedaviler de önemli yer tutmaktadır. Bu amaçla yapılan preparatlar sprey şekilde olabildiği gibi su partikülleri ile taşınan ilaç zerrecikleri şeklinde de olabilmektedir.İşte bu noktada ilaç zerreciklerinin taşınabilmesi için suyun yeterli miktarda parçalanması ve yine yeterli miktarda akımla ilacın etki edeceği son noktaya iletilmesi gerekmektedir. Aerosol terapi tedavi edilmesi gereken bölgeye direk uygulama yapılabilen, yan etkileri en az ve en etkili metoddur.

Bu amaçla nebulizatör dediğimiz cihazlar geliştirilmiş olup, iki farklı yöntem kullanılmıştır.

1. Hava basıncı ile sıvıyı parçalayan kompresörlü model
2. Ses dalgalarıyla sıvıyı parçalayan ultrasonik model


KOMPRESÖRLÜ MODELLER
Bu modelde basınçlı hava üreten bir cihaz, ilacın konulduğu bir hazne ve ara bağlantı borularından oluşmaktadır.Temel mekanizma üretilen basınçlı havanın hazne içinden geçerken oluşturduğu akım gücüyle sıvıyı da çekip, akımın ön tarafına konan parçalayıcı platforma çarptırarak solunabilecek boyutta partiküller halinde parçalanması esasına dayanır.Burada önemli olan partikül büyüklüğünün az olmasıdır. Böylece ilaç akciğer içerisinde mümkün olan en uzak noktaya yani alveollere ulaşabilir. Hazne içindeki sıvının parçalanması esnasında, çarpma ne kadar güçlü olursa partikül büyüklüğü de o kadar küçük olur.


402A ULTRASONİK NEBULİZATÖRLER

Galena 402Aultrasonik nebulizatör, yüksek basınç gücü 150 mllik ilaç ve 350 mllik su haznesi ile yüksek kapasiteli bir seçenektir. Dakikada 4 ml ve 6 ml nebulizasyon yapabilir. Geniş su haznesi su buharının ödem çözücü etkisinden daha fazla yararlanılmasını sağlar. Mekanik olarak kurulabilen 60 dakika zamanlayıcısı vardır. Brüt olarak 3,2Kgdır.

Hastane ve klinik ortamlarda iki kişinin aynı anda kullanması için özel olarak dizayn edilmiştir.

Aksesuarlar:
1) Ağızlık
2) 1 yetişkin ve 1 çocuk maskesi
3) 5 adet ilaç haznesi
4) 2 adet esneyebilir hortum
5) 2 adet hortum adaptörü
ŞAHİN MEDİKAL SAĞLIK KİZMETLERİ VE AYAK SAĞLIĞI MERKEZİ