02 Mayıs 2024, Perşembe
Üye Giriş Paneli
Kullanıcı Adı
Şifre
Kayıt Tarihi: 2008-12-20
İlan Tipi: Alım İlanı
Telefon: 3204415

Engelli ailelerinin yolu mücadeleden geçer ve bu yola, umut çiçekleri yakışır. Yol kenarı, rengârenk çiçeklerle süslenmişse, engellerle dolu bu uzun yolculuk, daha seri bir hal alır. Hedef yakınlaşır ve inanç güçlenir. Bazen hedefe varılır bazen de yol böyle devam eder. Fakat devam etmek daima mücadele ister. Mücadele ise insanı gitgide güçlendirir.

Yolu buralara hiç düşmeyen insanlar vardır. Belki haberleri bile yoktur böyle bir yolculuktan. Engelli çocuk sahibi ailelerde, rol büyük ölçüde anneye düşer. Anne, çocuğa korunaktır. Dünyası çocuğu olmuştur, hayatı da... Belki de kendi canı dışında, tamamen ona bağımlı bir candan daha mesuldür. Çocuğunun hayatı, belli bir vakte kadar ona emanet edilmiştir. Çift kişilik düşünür. Çift kişilik yaşar... Yükü ağırdır. Yazmaya kalksa, kitap olacak bir hayatı vardır.

Anlat Anne Kitap Projesi özel çocuk sahibi özel annelerin seslerini duyurmaya yönelik bir harekettir. Onların yaşam mücadeleleri, geleceğe dair endişeleri, şikâyetleri ve istekleri, değerlendirilmeli ve hayat onlar için de yaşanılır kılınmalıdır.

Gerek yeni yasal düzenlemeler, gerekse yerel yönetimlerin çalışmaları, özel ailelere ümit vaat ediyor. "Dün"e baktıkça, "bugün" hepimiz adına biraz daha güzel... Umuyoruz ki "yarın" "bugün"den daha güzel olacak. `Anlat Anne Kitap Projesi"; onlar için iyi bir gelecek adına, küçük bir adımdır fakat en uzun yolculuklar küçük bir adımla başlar.

Çocuğuna mektup yazarak, özel hikayelerini bizlerle paylaşan özel annelerimizin sesini biraz olsun duyurabildiysek ne mutlu bize. `Anlat Anne"de yer alan bütün mektuplar, okuyan her insanın vicdanına gönderilmiştir. Herkes, kendi payına düşeni yaparsa, daha duyarlı ve daha bilinçli bir toplum olabiliriz. Hepimiz için kullanışlı ve nitelikli bir hayat dileklerimizle...


Kitabın Tamamını Görebilmek İçin http://www.saygiegitim.com
Saygı Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi