28 Nisan 2024, Pazar
Üye Giriş Paneli
Kullanıcı Adı
Şifre
Kayıt Tarihi: 2009-01-29
İlan Tipi: Satım İlanı
Telefon: 216 313 09 30






K2 yetki belgesi
TC Ulaştırma Bakanlığı tarafından uygulamaya konan 39 yetki belgesinden birisi olup, amaç itibariyle yurtiçinde ticari maksatla eşya-kargo-yük taşımacılığı yapmayacak, sadece kendi esas iştigal konusu kapsamında kendine ait araçlarla, kendi ürünlerinin getir-götür türünden taşımacılığını yapacak vergi mükelleflerine verilen belge türüdür. Belge edinebilmenin kriterleri, belge hakkında detaylı bilgi ve belge bedeliyle ilgili detaylar menüde yer alan ilgili linklerdedir
K Yetki Belgesi (K1, K2, K3)
Yönetmelikte geçen tanımı: Ticari amaçla yurtiçi eşya taşımacılığı yapacak gerçek ve tüzel kişilere verilir. Taşımanın şekline göre aşağıdaki türlere ayrılır.

K2 Yetki Belgesi:
Yönetmelikte geçen tanımı: Taşımacının kendi adına ticari olarak kayıt ve tescil edilmiş taşıt veya taşıtlarla, sadece kendi esas iştigal konusu ile ilgili eşya taşımacılığı yapacak ve ticari maksatla taşımacılık yapmayacaklara.
ÇÖZÜM TRAFİK yorumu: K2 Yönetmeliğinde geçen taşımacı, eşya taşımacılığı ve ticari kelimelerinden yanılgıya düşmemek ve doğru ifade çıkarmak için K1’e bakmak gerekir. K2 yetki belgesi:Gerçek veya tüzel kişiler sahip oldukları araç/araçlarla ve ruhsatta bu araç/araçların cinsinin yazdığı yerde kamyon veya kamyonet ibaresi bulunuyor, firmalar bu tip araçlarla kendi işlerinin gerektirdiği şartlarda ve işlerini idame ettirebilmek maksadıyla, mamul, yarı mamul veya hammaddelerini bir şekilde getir-götür türünden taşıyorlar ve 3. şahısların mallarını taşımıyorlar ise ve nakliye faturası düzenlemiyorlarsa K2 yetki belgesi kapsamına girerler. Örneğin: Tekstil firması kendi adına kayıtlı kamyonet türü aracı ile toptandan kumaş alıyor, atölyesine götürüyor, fason üreticilere işleri teslim ediyor, dikilen malları deposuna getiriyor, aldığı siparişi müşterisinin mağazasına götürüyor v.s. Görüldüğü üzere yapılan tüm taşımacılık faaliyetleri firmanın kendi esas iştigal konusu kapsamında ve firmanın kendisini idame ettirmek maksadıyla yapılıyor olmasıdır. Firma başka bir vergi mükellefinin ürünlerini taşımamakta ve kesinlikle 3. şahıslara nakliye (navlun) faturası düzenlememektedir.
K2 YETKİ BELGESİ BEDELİ ( ULAŞTIRMA BAKANLIĞINA YATIRILMASI GEREKEN )
01.01.2009 TARİHİNDEN İTİBAREN :
K2 YETKİ BELGESİ BEDELİ ................ 6.471,-TL
K2 YETKİ BELGESİ BEDELİ (toplam yüklü ağırlığı 3,5 ton altı olan araçlar) ........... 388,-TL
HER BİR ARAÇ İÇİN TAŞIT KARTI BEDELİ ................... 63,-TL





TC Ulaştırma Bakanlığı 01.01.2009 itibariyle, tüm yetki belgeleri ve taşıt kartı bedeliyle bilumum resmi harç ve ödenmesi gereken sair bedelleri % 12 yeniden değerlendirme oranında artırmıştır.
K2 Yetki Belgesi almak için başvuranların, kendi adına kayıt ve tescil edilmiş en az bir adet eşya taşımaya mahsus özmal ticari taşıta sahip olmaları gerekir. Araç sayısı ne olursa olsun K2 Yetki Belgesi her zaman 1 tane düzenlenir. Her araç için ayrı ayrı K2 Yetki Belgesi verilmez, taşıt kartı verilir.
21.02.2008 tarih, 26794 sayılı Resmi Gazete`de yayımlanan KTY de değişiklik yapılmasına dair Yönetmelik ile:
TC Ulaştırma Bakanlığı 21.02.2008 tarihinde aldığı bir karar ile, K2 Yetki Belgesi almak üzere başvuran mükelleflerden toplam yüklü ağırlığı 3,5 ton ve altı araçlarını il sınırları içinde ya da dışında kullanacak olanlara %94 indirim uygulayacağını (31.07.2009 tarihine kadar, 388,-TL), duyurmuştur. Toplam yüklü ağırlığı 3,5 ton ve üstü araçlar için K2 Yetki Belgesinin normal liste fiyatı olan 6.471,-TL `den alınabileceğini açıklamıştır.
ÇÖZÜM TRAFİK ; K2 VE DİĞER YETKİ BELGELERİ, TAŞIT KARTI VE MESLEKİ YETERLİLİK BELGELERİ İÇİN KARAYOLU TAŞIMA KANUNU VE KRİTERLERİ ÇERÇEVESİNDE FİRMANIZIN REVİZYONU VE ADAPTASYONU HUSUSUNDA, FİRMANIZ ADINA SÖZ KONUSU ARAŞTIRMALARIN YAPILMASI, NİHAİ SÜRECE KADAR TÜM BÜROKRATİK PROSEDÜRLERİN TAMAMLANARAK BELGELERİNİZİN ELİNİZE ULAŞTIRILMASI İÇİN HİZMETİNİZDEDİR.










ALEMDAĞ CD .TOSUNOĞULLARI İŞ MERKEZİ N.582 K.1 D.1 ÜMRANİYE/İST

TEL: 0216 313 09 30 ----- GSM : 0530 516 06 80
ÇÖZÜM TRAFİK Araç Yönetim ve Sigorta Danışmanlık Hizmetleri