29 Nisan 2024, Pazartesi
Üye Giriş Paneli
Kullanıcı Adı
Şifre
Kayıt Tarihi: 2009-03-07
İlan Tipi: Satım İlanı
Telefon: 474 4138013

KARS YÖRESİ KIR ÇİÇEK BALI PETEK VE SÜZME,KARS YÖRESİ KAŞARI TÜRKİYENİN HER YERİNE KARGO İLE SİPARİŞ ALINIR,SİPARİŞLERİNİZ EN GEÇ 2 GÜN SONRA ADRESİNİZE ULAŞIR.



MEŞ HUR KARS BALI VE ÖZELLİKLERİ:
Tamamen Organik:

“Kafkas Arısı Çiçek Balı” olarakta bilinen Kars balı, Kars`ın mera ve yaylalarında doğal olarak yetişmekte olan yüzlerce çeşit polen ve nektar kaynağı çiçekten üretilmektedir.

Yöremizde tarımsal amaçlı ilaçlama ve gübreleme de olmadığından, üretilen bal tamamen doğaldır. Bunun ispatı da son derece kolaydır. Çünkü bilindiği gibi Kars ve yöresinde ekonomik değeri olan hiç bir tarım ürünü üretilmemektedir. Bunun sebebi ise İlklim koşullarından kaynaklanmamaktadır. Dünyanın en verimli toprağı olan Çernozyum toprağına sahip olan Kars yöresinde ne yazık ki yazın dahi sıcaklığın eksi (-) seviyelere ulaşması yani don olayının olması, bölgede tarımın yapılmasına engel olmaktadır. Tabii ki bölgemizde tarımda yapılmaktadır, fakat bu hayvancılığa bağlı tarımdır. Bölgede yetiştirilen tarım ürünleri Buğday-Arpa ve Yulaf dışına çıkmamaktadır.

Bilindiği gibi bu bitkiler içinde ilaçlama v.b teknikler yapılmamaktadır. Çünkü gerek yoktur. Buda bölgenin yeşil bitki örtüsünün tamamen organik olduğunun bir göstergesidir. İşte bütün bu sebeplerden dolayıdır ki KARS Balı tamamen organiktir, yani naturel doğa ürünüdür.



Kafkas Arısının Özelliği:

Sadece Kars ve bölgesinde bulunan Kafkas Arı Irkı da, Kars balının bu kadar güzel olmasını sağlayan belki de en önemli etkendir. Bu arının temel özelliği ise dil uzunluğudur.7,2 mm dil uzunluğu ve çalışkan bir arı ırkı olan Kafkas arısı, bu sayede derin tüplü çiçeklerin de nektarlarından yararlanabilmekte ve dilinin diğer arı ırklarından 3 mm daha uzun olması sebebiylede yaptığı balı diğer ballardan üstün kılmaktadır. Kafkas arı ırkı dünyada ekonomik değere sahip çok önemli dört arı ırkından da birisidir.

Yüksek yörelerin bal olan Kars Balının bir diğer özelliği ise çabuk kristalize olmasıdır. Kristalize olmuş krema şeklindeki bu yapısı,Kars balının değerini bilenlerce aranan bir diğer özelliğidir. Beyaz ile amber rengi arasında değişen balımızın tadı leziz olduğu gibi boğazı da yakmaz. İşte bütün bu sebeplerden dolayıdır ki Kars balı aranan ve tercih edilen bir bal olma özelliğini taşımaktadır.





Balın Faydaları:

Bilindiği gibi bal, arıların çeşitli bitkilerden topladıkları özsulardan ürettikleri, kıvamlı,stabil, bol enerji veren ve aynı zamanda şifa verici özellikleri olan, besin değeri yüksek, tümüyle doğal bir gıda maddesi. Bal arıları 10 peteği doldurabilmek için 100 bin kilometre kanat çırpar ve yaklaşık 100 milyon çiçeğin nektarını emerler.

Çiçeklerdeki bal özünü alarak midelerinde çeşitli fiziki ve kimyasal reaksiyonlardan geçiren arılar, ardından bu salgıyı petek gözlerine koyarlar ve bu sıvını petek gözlerinde olgunlaşmasıyla da bal meydana gelir.

Bir besin maddesi olarak sofralarımızda önemli bir yere sahip olan balın enerji değeri son derece yüksektir. 100 gram bal, yaklaşık 325 kalori sağlar. Balın enerji değeri, içeriğinde bulunan yüksek dozda üzüm şekeri (dekstroz) ve meyve şekerinden (levüloz) gelir. Bal ayrıca kalsiyum, fosfor, demir, potasyum, magnezyum, sodyum, kükürt, iyot gibi mineraller ve pantotenik asit, B1, B2, B6, C ve K vitamini gibi enzimlerle zengin bir yapıya sahiptir.

500 Hastalığa İyi gidiyor:

Öte yandan balın, pek çok hastalıkta koruyucu ve tedavi edici etkileri olduğu da, tıp uzmanarınca kabul edilmekte. Uzmanlar balın, yaklaşık 500 hastalığın tedavisinde yardımcı olarak kullanıldığında, etkili olduğunu ifade ediyorlar.


Balın Faydaları:

Adale ağrıları, titremesi, uyuşmasının giderilmesine,
Ağrı ve sancıların giderilmesine,
Ağız yaralarının iyileştirilmesine,
Akciğer hastalıklarının iyileştirilmesine,
Bademcik iltihabının yok edilmesine,
Bağırsak gazının, iltihabının giderilmesine,
Baş, göğüs, karın ağrılarının giderilmesine,
Baş dönmesinin giderilmesine,
Bel ağrılarının giderilmesine,
Beyin hastalıklarının iyileşmesine, felç ve sinir hastalıklarını gidermede,
Cilt bozukluğunu, lekelerini gidermeye,
Cinsel gücü artırmaya,
Damar sertliğine, damar tıkanıklığını yok etmeye,
Gözleri güçlendirmeye,
Halsizliğin giderilmesine
Hazmı kolaylaştırmaya,
Hafızayı güçlendirmeye,
İştah açmaya,
Kabızlığın iyileştirilmesine,
Kalp çarpıntısını gidermeye,
Kanın temizlenmesine,
Kemiklerin kuvvetlenmesine,
Nezle ve grip hastalığının tedavisine,
Öksürüğün, nefes darlığının, astım hastalığının tedavisine,
Romatizma ve siyatiğin tedavisine,
Sarılık hastalığının iyileştirilmesine,
Sedef hastalığının giderilmesine.


Balda Kanseri Önleyici Madde

Yeni bir araştırmayla bal ve arı zehrinde, tümör gelişimini engelleyen maddelerin bulunduğu saptandı. Bu maddeler kansere önlem olarak da kullanılabilecek. Bal ve arı zehrinin farelerde kanserli tümörlerin gelişimini ve metastazların yayılmasını önlediğini Hırvat bilim adamları buldu. Söz konusu maddelerle tedavi edilen kalp hastası fareler daha uzun süre yaşadılar diyor. Zagreb üniversitesi`nden Nada Orsolic, Jurnal of the Science of the Food and Agriculture degisinde. Araştırmacı, balın, arı kovanının kaplanmasında kullanılan Propolis`in, arı sütü ve arı zehrinin farelerde yapay olarak oluşturulan tümörler üzerindeki etkisini incelemiş. Sonuçta gerek bal gerekse arı zehrinin kanseri önleyici ve tedavi edici bir eksi var. Örneğin Propolis, halihazırdaki tümörlerin büyümesini engellemekte. Doğrudan doğruya tümöre aşılanan arı zehri ise tümörleri büzüştürdüğü gibi büyümelerini de önlüyor.
Kanser önleyici olarak özellikle de bal ve arı sütünün çok etkili olduğu söyleniyor. Bal, daha önce tedavi görmüş oldukları tümörlerin yayılımını önlerken, arı sütü de kötü huylu tümörlerin oluşmasını engellemekte. Bilim adamları arılar tarafından üretilen maddeler içindeki kimyasal bileşenlerin kanserli hücreleri öldürdüğünü ve hücrelerde ki serbest radikal oranını düşürerek, beden sıvılarını azalttığını tahmin ediyorlar. Propolis ve balın kısa süre sonra kemoterapiyle birlikte hastalar üzerinde deneneceği sanılmakta.
yavuz kardeşler