20 Nisan 2024, Cumartesi
Üye Giriş Paneli
Kullanıcı Adı
Şifre
KONU LİSTESİ

Kalp Kapağı Ameliyatı

Bazı durumlarda, kalp kapağı sorunları tedavi gerektirmez. Tedavi gerekliyse, ilaç tedavilerini ya da kalp valvuloplastisi (bkz. Kalp Kapağının Onarılması) denilen bir yöntemi içerebilir. Ancak bazen en iyi seçenek açık kalp ameliyatıdır.
Açık kalp ameliyatı terimi, göğsün açılmasını ve kalp bozukluğu düzeltilirken kalbin yerine bir kalp-akciğer makinasının kullanılmasını ifade eder.
Açık kalp işlemleri arasında, ko-roner atardamar bypass ameliyatı , kalıtımsal kalp anormalliklerinin düzeltilmesi , kalp kapağı ameliyatı ve bazı kalp tümörlerinin alınması yer alır.

Valvotomi
Doktorunuz valvotomi denilen bir ameliyat önerebilir. Bir kapak-tan kanın geçişi kısıtlandığı (stenoz) zaman bu ameliyat uygundur. Valvotomi, kapak girişinin ameliyatla genişletilmesidir. Ciddi bir ameliyattır, ama rutin hale gelmiştir ve belirtileri yıllarca hafifletebilir.

Kapak Değiştirme
Başka bir seçenek kapağın ameliyatla değiştirilmesidir. Aortik kapak stenozu durumunda, kalp kapağı değiştirilmesinin, hastanın yaşı ne olursa olsun yüksek başarı oranlarıyla, modern cerrahinin gerçek başarı öykülerinden biri olduğu kanıtlanmıştır.

Yöntem
Size genel anestezi uygulanır. Göğüs kemiğinizin (sternum) uzunluğu boyunca açılan bir kesikle, kalbiniz açığa çıkarılır ve ameliyat sırasında nefes alıp verme ve kan dolaşımı işlevlerinizi üstlenecek bir kalp-akciğer makinasına bağlanır.
Hasarlı kalp kapağı çıkarılır ve değiştirilir. Yeni kapak iki temel tip-

İyileşme
Ameliyattan sonra (birkaç saat sürer), kalp fonksiyonunuzun ve genel iyileşmenizin yakından izlendiği bir koroner yada yoğun bakım biriminde bir ya da birkaç gün geçirmeniz gerekir. Genel sağlığınıza ve ameliyat sırasındaki yaşınıza bağlı olarak birkaç hafta ile birkaç ay arasında değişebilen iyileşme sırasında, çeşitli fizik tedavi uzmanları ve başka terapistler size yardımcı olur. Genellikle böyle bir ameliyattan sonra kısa bir süre için diyetinizdeki tuz miktarı azaltılır.


Not:Burada yer alan yazılar bilgilendirme amaçlıdır, İlaç önerisi ve tedaviler için lütfen doktorunuza başvurunuz..