29 Mart 2024, Cuma
Üye Giriş Paneli
Kullanıcı Adı
Şifre
KONU LİSTESİ

Koroner Arter Hastalığı ile ilgili konular aşağıda listelenmektedir.

Kayıt Sayısı : 12 Sayfa Sayısı : 1 Şuanda 0 - 50 arası kayıtları görmektesiniz.
Sayfalar : [1] |
Kardiyak Rehabilitasyon
Koroner olay veya kalp krizinin iyileşmesi geniş ölçülerde bir rehabilitasyonu gerektirir. Rehabilitasyon bir takım çalışması olup Doktor, Kardiyolog, fizik tedavi Rehabilitasyon Doktoru, Hemşire, Dietisyen, Fizyoterapist, egzersiz fizyolojisti, psikoloji uzmanı, eğer gerekiyorsa eczacı, rehabilitas..

Koroner Arter By-Pass Ameliyatı
Kalp krizleri anjina ve diğer sorunlar arterlerde tıkanma veya daralma sonucunda oluşur. Çoğu vakalarda başlangıçta önleyici ilaçlar kullanılmalıdır. Bunlara kilo verme, uygun diyet, şeker hastalığı (diabet) ve yüksek tansiyonun tedavisi, egzersiz yapmak ve sigaradan kaçınmak gibi diğer faktörler de..

Koroner Angioplasti
Daralmış veya kendisine kan gelmeyen arterler kalp krizi, anjina veya öteki problemlerin meydana gelmesine sebep olurlar. Bazı vakalarda özel diyet ve ilaçlar bu tür arteryel sorunların önlenmesi için iyi bir tedavi yöntemi olabilirler. Diğer vakalarda ise by-pass ameliyatı ve koroner anjiyoplasti a..

Aspirin: Kalp Krizlerini Önler mi?
Yeni yapılan bir araştırmada, erkek doktorlar iki günde bir, bir aspirin ya da plasebo aldılar. Aspirin alanlarda kalp krizleri daha az görüldü. Bu, iki günde bir aspirin almanız gerektiği anlamına mı gelir? Zorunlu olarak değil. Aspirin ve Trombositler Aspirin kanı..

Kalp Krizinden Sonra Cinsel İlişki
Hayır, cinsel zevklerden hayat boyu el etek çekmek gerekli değildir. Ancak, kalp krizinden sonra 30 günlük bir ara vermek makul olabilir. Cinsel ilişkinin kalbinize getirdiği zorlama canlı bir yürüyüşün ya da bir yada iki kat merdiven tırmanmanın getirdiği zorlamayla hemen hemen aynıdır. Kalp atım ..

Kalp Krizi
Acil Belirtiler - Yoğun ve uzun süreli göğüs ağrısı, sık olarak ağırlık hissi; - Göğüs boyunca sol kola, sırta, çene ve dişlere kadar yayılabilen ağri; - Üst karın bölgesinde uzun süreli ağri; - Fazla soluk alıp verememe; - Mide bulantısı, kusma, bayılma ve yoğ..

Pulmoner Ödem (Akciğerde Sıvı Toplanması)
Acil Belirtiler - Nefes darlığı (ciddi); - Huzursuzluk ve endişe, - Peble ve köpüklü balgam; - Terleme, - Sararma (beniz sarılığı); Akciğerdeki toplardamarların içindeki basıncın aşırı bir şekilde yükselerek aşırı miktarda kanın bu toplardamarları parçalayar..

Konjestif Kalp Yetmezliği
Belirtiler - Ayaklarda (şişme) ödem. Eğer hasta yata- laksa bacağın alt bölümlerinde de şişme meydana gelir. - Nefes darlığı - Halsizlik ve yorgunluk. Kalp yetersizliği terimi aşağı yukarı kalbin durması anlamına kullanılır. Oysa Konjeste olmuş kalp seyrek ol..

Tetkikler ve Koroner Anjiyogram
Koroner Arter hastalıklarının teşhisinde, Koroner Arter`leri (kalp kaslarını besleyen damarları) ve kalp odacıklarının biçim ve fonksiyonlarını görebilmek her zaman oldukça yararlıdır. Zamanımızda bu işlem iki temel yaklaşımın birini uygulayarak en iyi şekilde yapabilmektedir: Tamamiyle vücudun dışı..

Efor Testi (Egzersiz Tolerans Testi)
Egzersiz yürüyen bir bantta ya da bir egzersiz bisikletinde yapılabilir; teste efor teste, egzersiz tolerans testi ya da stres testi veya yürüyen bant testi denebilir. Efor ya da adı ne olursa olsun, ilkeler aynıdır. Özellikle ailenizde kalp hastalığı varsa ya da 40 yaşın üzerindeyseniz ve başka ka..

Angina Pektoris (Göğüs Ağrısı)
Belirtiler - Kalp ağrısı (Gergin, bant şeklinde genellikle keskin bunaltıcı karakterde ve göğüs kemiği (Stemum)`nin hemen altında başlayan ve sık olarak da boğaza veya bir kola yayılan ezici bir duyu şeklindedir.) - Ağrıdan daha az olmak üzere gerginlik veya ağrıl..

Genel Teşhis Yöntemleri
Kalbinizdeki atardamarların daralması ya da tıkanması göğüs ağrısına (angina pectoris), kalp krizine, hatta ölüme yol açabilir. Doktorunuzun görevlerinden biri, bu tür olaylar olmadan önce koroner atardamar hastalığını saptamak ve sonuçlarından kaçınmanıza ya da asgariye indirgemenize yardımcı olmak..

Kayıt Sayısı : 12 Sayfa Sayısı : 1 Şuanda 0 - 50 arası kayıtları görmektesiniz.
Sayfalar : [1] |