Marka Patent Ofisi


Yenimahalle

Telefon1: 0312 327 11 10

Telefon2:

Fax: 0312 327 11 10

Web: www.markatescillendirme.com

Sponsorlu Bağlantılar

Firma Kuruluş Yılı:2006
Çalışan Sayısı:0 (Yönetici:0 | Memur:0 | İşçi:0
Dış Ülkelerle Bağlantıları:

0312 327 11 10

www.markatescillendirme.com

Marka Tescili Nedir ?
Marka Tescili, bir isletmenin mal veya hizmetlerinin diğerlerinden ayirt edilebilmesini sağlayan ve baskı yoluyla yayınlanabilen her türlü işarettir. Kişi adları dahil sözcükler, şekiller, harfler, sayılar, renk kombinasyonları veya bütün bu işaretlerin kombinasyonları marka olabilecek işaretlerdir.

Ticaret Unvanları ve isletme adları başka kanunlarla tescilli olsa bile, marka olarak tescil edilmedikçe marka sayılmazlar, bunu biliyor muydunuz?

Markanızla ticari ürününüzü diğerlerinden ayırt ettiğinizi mi düşünüyorsunuz?

Marka tescili için gerekli evraklar
Başvurusu yapılacak markanın logo, amblem veya yazı karakteri
Vekaletname (firmamız tarafından düzenlenmekte, noter onayı gerektirmemektedir.)
Tüzel kişi ise Faaliyet Belgesi ya da Vergi Levhası
Özel kişi ise kimlik fotokopisi
Marka Tescilden Sonra Ne Yapmalıdır? :

Markanızı tescil ettirdiniz. Ama, henüz işiniz bitmedi. Evet! Markaların korunması için en önemli ve birinci aşama markanızın tescil ettirilmesidir. Ancak, markaların sağladığı hukuksal haklar, marka tescilinin yayını tarihi itibariyle hüküm ifade etmektedir. Marka tescili, marka sahibine, aynı veya benzer markalara karşı tekel hakkı sağlamaktadır. Marka sahipleri, markaları tescil edildikten sonra, yasanın ön gördüğü tüm hukuksal ve cezai taleplerde bulunabilirler.

Marka hakkı tecavüze uğrayan marka sahibi, mahkemeden, aşağıdaki taleplerde bulunabilir:

• Marka hakkına tecavüz fiillerinin durdurulması,

• Tecavüzün giderilmesi ve maddi ve manevi zararın tazmini,

• Marka hakkına tecavüz dolayısı ile üretilmesi veya kullanılması cezayı gerektiren eşya ile bu eşyaları üretmeye yarayan araç, cihaz, makine gibi vasıtalara el koyulması talebi,

• El konulan ürünler üzerinde kendisine mülkiyet hakkının tanınması; (Bu durumda, söz konusu ürünlerin değeri, tazminat miktarından düşülür. Bu değer, kabul edilen tazminatı aştığı zaman, marka sahibinin fazlayı karşı tarafa ödemesi gerekir.)

• Marka hakkına tecavüzün devamını önlemek üzere tedbirlerin alınması, özellikle el koyulan ürünlerin ve araçların üzerlerindeki markaların silinmesi veya marka hakkına tecavüzün önlenmesi için kaçınılmaz ise imhası talebi,

• Marka hakkına tecavüz eden kişi aleyhine verilen mahkeme kararının, masrafları tecavüz eden tarafından karşılanarak, ilgililere tebliğ edilmesi ve kamuya yayın yoluyla duyurulması.

Markalar tescil edildikleri tarih itibariyle 10 yıllığına koruma altına alınırlar. Ancak, tescil edilen markaların, 5 (beş) yıl içinde kullanılmaları ya da tescil süresi içinde kullanımına 5 (beş) yıl ara verilmemesi gerekmektedir. Korumanın süreklilik kazanabilmesi için her 10 (on) yılda bir yenilenmesi gerekmektedir. Markla sahibi, markasının tanıtımı ve benzeri çalışmalar için çok büyük yatırımlar yapmaktadır. Mevcut koruma süresi içinde, iyi veya kötü niyetli pek çok işletme tarafından bilerek veya bilmeyerek taklit edilmesiyle karşı karşıya kalabil


Ürün ve Hizmetler


#marka tescili #marka nedir #marka tescili nasıl yapılır #ankara marka tescili #patent tescili


Benzer Firmalar