19 Nisan 2024, Cuma
Üye Giriş Paneli
Kullanıcı Adı
Şifre
KONU LİSTESİ

Bez Değiştirilmesi ve Bakımı

Bez bölgesinin sıkı bir bakımı, çoğu bebekleri en azından bez kullandıkları yıllarda etkileyen bir sorun olan bez pişiğini önlemekte çok yararlı olacaktır. Aşağıdaki koruyucu noktaları uygulayınız.
Bebeğinizin bezini sık sık kontrol ediniz ve ıslandığında ya da kirlendiğinde değiştiriniz. 1 aylık bebekte bazen bebeğin altını her emzirme öncesinde ve sonrasında değiştirmek gerekebilir. 10 aylık bebeklerde 2-3 saatte bir kontrol yeterli olabilir
Islak bir bezi çıkardığınızda bebeğin altını ıslak bir temizleme bezi ile siliniz. Kirli bir bezi değiştirirken, dışkılanan bölümü yumuşak sabun ve su ile tamamıyle temizlemelisiniz. Erkek çocuklarda husye derisini temizlemeye özen göstermeli ve kız çocuklarda üreme organı dudaklarını hafifçe aralayarak önden arkaya doğru temizlemeye dikkat etmelidir.
Günümüzde kullanılıp atılabilir bezler oldukça geniş oranda kullanılmaktadır ve hareketli toplumumuzda çok elverişlidirler. Bununla beraber kullanılıp atılabilir bezlerin bakterilerle ayrışmadığı ve katı atıklar ve çöplerle başetme sorununu daha da artırdığı da bir gerçektir. Sonuç olarak, kumaş bezlerin kullanımında bir rönesans görmeye başlıyoruz. Gerçekten de kumaş bezler, kullanılıp atılabilen bezlere nazaran birçok açıdan tercih edilebilir. Bununla beraber, bunları iyice yıkamak ve kurutmak için dikkat sarfetmelidir. Kullanılıp atılabilen bezler konusunda dikkat edilmesi gereken konulardan birisi, bunların ısıyı ve nemi tutmaya eğilimli olmasıdır. Bu da, çocuğun bez pişiği olmasına neden olur. Yapılması gereken açıktır: Bebeğinizin kullanılıp atılabilen bezlerini sık sık değiştirmelisiniz.


Not:Burada yer alan yazılar bilgilendirme amaçlıdır, İlaç önerisi ve tedaviler için lütfen doktorunuza başvurunuz..