26 Nisan 2024, Cuma
Üye Giriş Paneli
Kullanıcı Adı
Şifre
KONU LİSTESİ

Kardiyomiyopati


Belirtiler

- Kısa süreli çarpıntı atakları
- Nefes darlığı
- Zayıflık
- Bayılma
- Sıvı toplanması (ödem)

Kalp kasında bir hasar meydana geldiğinde oluşan bozukluğa kardiomiyopati denilir. Kar-diyomiyopati birçok yapıda ortaya çıkar.

Genişlemiş Kardiyomiyopati
Bu hastalıkta kalp kası zayıflamıştır ve kan pompalamada yetersiz kalır. Bu konjestif kalp yetmezliği sendromlarını ortaya çıkarabilir. Nefes darlığı ve vücutta sıvı toplanması (ödem) (ayak ve ayak bileğinde daha çok) da bu send-romlara dahildir. Genişlemiş kardiyomiyopati, kalp bölümlerini de genişletir ve bu genişleyen kısımlarda kan pıhtısına sebep olabilir. Bu pıhtı vüccudun bazı kısımlarına gidebilir. Genişlemiş kardiyomiyopati daha çok orta yaşlı erkeklerde yaygındır.

Hipertrofik (Büyümüş) Kardiyomiyopati
Eğer kardiyomiyopatinin bu türüne sahipseniz, ventrikül duvarlarındaki kaslarda kalınlaşma ve sertleşme meydana gelir. Bu da kalbinize kan gelmesini engelleyen bir faktör olur. Bu hastalık kalıtsaldır.

Alkolik Kalp Rahatsızlığı
Alkol, uzun yıllar, aşırı miktarda alındığında kalp kaslarında fonksiyon yetersizliğine sebep olur. Eğer bu bozukluk kalp yetersizliğine sebep olmadıysa alkolün bırakılmasıyla hastalığın ilerlemesi durur.

Restriktiv (Sınırlayıcı) Kardiyomiyopati
Bu durum kalp kaslarında sertleşme ve ventrikül kasılmaları arasında (diastolde) kalbin dolmaması ile karakterizedir. Kalp boşlukları içinde kan pıhtısı gelişimi, su toplanması (ödem) karaciğer büyümesi diğer yaygın belirtileridir.
Kardiomiyopati Ne Kadar ciddidir?
Çoğu vakada kardiyomiyopati ilerleyinceye kadar belirti vermez, bazen ani ölüme bile yol açabilir. Belirtileri azaltmak için genellikle ilaçlar kullanılır. Bazı durumlarda kalp çok kötü hasar görür ve kalp nakli gerekir.


Not:Burada yer alan yazılar bilgilendirme amaçlıdır, İlaç önerisi ve tedaviler için lütfen doktorunuza başvurunuz..